La setmana de la Llei pel Dret a l'Habitatge

17 Desembre, 2007 21:26
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

Aquesta setmana s'aprovarà la Llei pel Dret a l'Habitatge. Com alguns de vosaltres sabeu Convergència i Unió, no donarà suport a la Llei perquè conté una mesura inaplicable, ineficaç, però molt dogmàtica, i que no li podem donar suport: El lloguer forçós.

Vull destacar, que hem tingut una posició ferma, coherent i molt seriosa des del primer dia. Hem estat flexibles en diferents àmbits de la Llei, però sempre hem mantingut que no podríem ni votar la Llei, ni signar el Pacte per l’Habitatge amb una figura punitiva i coercitiva com aquesta. És la fermesa d’aquesta posició, que va portar-nos a sol·licitar Dictamen del Consell Consultiu, i lamentem que el Govern, amb la seva actitud intransigent, i a l’inrevés de tota la legislació que s’està produint en aquests moment arreu de l’Estat espanyol, no hagi sabut tenir la ma esquerra suficient per tractar aquesta qüestió.

Així el CONSELL CONSULTIU ELS VA DONAR UNA ÚLTIMA OPORTUNITAT I NO L’HAN VOLGUT APROFITAR, han preferit resoldre el problema jurídic que el polític, mantenint la figura del Lloguer forçós en el text final de la Llei.

Tinc la impressió que si el PP ho porta al Constitucional, o si és produeix a través d’un contenciós administratiu (que pugui presentar el primer propietari expropiat) una qüestió d’inconstitucionalitat, molt probablement, el TC podria apreciar INCONSTITUCIONALITAT de la Llei, no tant per la vulneració del principi d’igualtat, sinó pel principi de la PROPORCIONALITAT, o qualsevol dels altres supòsits d'Inconstitucionalitat que contemplen altres dictamens que han redactat diferents juristes.

EL GOVERN S’HA EQUIVOCAT, ELS HI HO DIU TOTHOM, FINS I TOT EL CONSULTIU, I NO HAN SAPIGUT RECTIFICAR.

I tan fàcil que tenien la unitat política en un tema tan sensible i que ocupa i preocupa a milers i milers de ciutadans.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs