Santa Tecla amb diners a caixa!

15 Setembre, 2007 12:48
Publicat per csala, General

Avui comença Santa Tecla, m'ho miro amb una certa nostàlgia, però també amb ganes de viure-ho d'una forma ben diferent. Ho veig amb el convenciment que hi ha preparada una bona programació, i amb la seguretat també que entre Sant Magí i Santa Tecla s'ha produït forçosament un increment pressupuestari certament molt important respecte anys anteriors.

Cal felicitar que s'amplii l'horari dels autobusos, no sé si arriba aquesta ampliació afecta a totes les línies que surten de nucli urbà, ho seguiré, peró és important aquesta qüestió, doncs és un tema que vaig intentar amb l'anterior president de l'EMT i no me'n vaig sortir de cap manera. És molt més important això, que el transport públic arribi a tot arreu, que no intentar una suposada "descentralització" de la Festa.

No hi ha, ni a Catalunya, ni a l'Estat, cap Festa de les Grans, de les importants, que és celebri de forma descentralitzada (llevat les "falles valencianes" i en tot cas pel propi esperit de la mateixa). Cal garantir un cert circuit al ciutadà i que pugui visitar dos o tres espais festius a peu.

Els intents descentralitzadors de Sant Magí, i també de Santa Tecla, han estat simplement fer l'ullet a els electors socialistes, tal com ja va titular 'El Pais'. Una suposada descentralització, una veritable descentralització, a banda que hauria d'afectar, espero que no ho passi, a la seqüència ritual de la Festa, als actes centrals o la ubicació de certs escenaris d'ubicació tradicional dins la Festa, a banda d'aixó deia, d'una descentralització n'hauria de poder gaudir tota la ciutat, per tant, fet l'intent, no programar res, ni per Sant Magí, ni per Santa Tecla als barris de Llevant, em sembla certament una decisió que no pot ser un descuit, més bé entenc que és una omissió i un despreci que no pot deixar-se passar.

Celebrar finalment la remullada per Sant Magí, ha estat una agradable sorpresa, per cert sense que ningú en fes cap crítica, això ja no ha estat una sorpresa. Sempre havia tingut una certa indecisió sobre el fet que si feiem bé o no celebrant una revetlla com aquesta, però amb la  polèmica anual que  sorgia sobre l'estalvi d'aigua, aquesta era la millor campanya de conscienciació que podia programar-se, la despesa, era i és certament minsa, i més quan en els darrers anys s'havia agafat de les piscines.

Respecte la consignació pressupuestària existent, suposo que es deu haver aprovat un suplement de crèdit, doncs per poder desplegar la programació prevista, entre les dues festes, la despesa, respecte els anys anteriors deu haver suposat un increment que com a mínim deu estar al voltant dels 200.000 o dels 250.000 euros. Per tant em felicito que hi hagi diners per les Festes, ara espero que no torni a sortir l'equip de Govern actual dient que no hi ha diners a la "caixa", doncs si n'hi ha, i n'hi ha tants per les Festes, segur que n'hi ha per altres prioritats de les anomenades socials, de les que tant se n'omplen la boca els suposats progressistes del tripartit. 

Visca Santa Tecla!!

Visca Tarragona!!

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs