PNH : La manipulació de la informació

21 Juliol, 2007 07:17
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

No paro d’escoltar, per un mitjà de comunicació públic, que el Govern ha decidit deixar sobre la taula la signatura del Pacte Nacional per l’Habitatge pel mes de setembre davant l’amenaça de promotors i de Convergència i Unió de no signar el Pacte.

Tot seguit, de forma casual (?), un afegitó reforça la informació: l’objectiu del Pacte pretenia facilitar l’accés a l’habitatge en un moment en que els preus d’aquests no paren de pujar.

Davant de tanta acusació, i després de fer-nos sentir tan culpables que els preus segueixin pujant, no puc, ni vull, deixar de fer les següents consideracions:

1r. En la informació s’ha obviat, curiosament, que UGT i CCOO també han afirmat públicament  que no s’afegiran d'una forma tan precipitada al Pacte Nacional, i que per tant no el signaran en aquesta darrera setmana del mes de juliol. Coherent, cal recordar que fa tan sols cinc dies que van rebre la darrera versió (la tercera) que conté a més per primer cop els quatre annexos, algun d’ells, com el de la fiscalitat, importantíssim.

2n. En la informació s’ha obviat, també curiosament, que el Pacte no el signem de moment, no tant pel seu contingut, doncs incorpora pràcticament totes les contribucions de la nostra Federació i obvia qüestions essencials en les que hi hem mostrat el nostre posicionament contrari, sinó que l’adhesió no és produeix perquè contradictòriament si segueixen apareixent aquestes qüestions en el primer instrument que el desenvolupa,  - la Llei pel Dret de l’Habitatge – que conté per exemple encara a hores d’ara el lloguer forçós, i això ens genera desconfiança.

Per concloure:

A)     La setmana vinent, l’altra, o el nou d’agost, CiU signarà el Pacte Nacional per a l’Habitatge, si hi ha acord sobre els articles 18.3 (HPO sobre sòl consolidat), 42.6 (lloguer forçós) i 79.1 - 79.2 (termini de qualificació de la Protecció Oficial), del Projecte de Llei pel Dret a l’Habitatge.

 

B)      No poden dir-nos a Convergència i Unió, que no vinculem el Pacte amb la Llei, quan resulta evident que n’és un instrument principal, i més quan altres signants estan definint la seva posició respecte del Pacte, tot defensant la seva posició favorable o no segons s’obtingui un acord previ respecte de la Llei.

  

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs