Dimarts vaig ser un dels 15.000 escollits.

17 Maig, 2007 07:55
Publicat per csala, Política Territorial i Obres Públiques

Abans d'ahir dimarts vaig ser un dels 15.000 catalans escollits per no arribar a Barcelona. Això funciona de la següent manera, tu tries una autopista, l'AP-7 o la C-32 (si vols premi segur has d'escollir la N-340) i aleshores de forma aleatòria, et sorprenen amb el premi d'importantíssims retards, o fins i tot t'estalvien una jornada de treball, o amb la pèrdua de l'avió. La freqüència i possibilitats que et toqui un d'aquets premis és altíssima, us ho recomano per a posar a prova els nervis...  

Bromes a banda, certament el col·lapse va ser monumental, i després de tres hores i mitja atrapat a l'autopista, en allò que en diuen una cua compacte, no valia certament la pena intentar arribar a una reunió que començant a les 9 h. del matí, de ben segur ja havia finalitzat. Entenc la situació extraordinària i tràgica que l'accident va provocar, però no puc entendre que a l'igual que s'activen d'immediat els serveis d'emergència, no és tingui una diligència similar en aconseguir que les grues de gran tonatge actuin en l'àmbit d'un accident d'aquestes característiques, i estic segur que no és senzill, però considero molt poc eficient que des de dos quarts de set en que va produir-se l'accident, la grua no arribés fins a dues hores i mitja després, allà a les nou del matí, quan la magnitud de la tragèdia s'havia estès per tota la xarxa viària, tal i com ahir recollien

A aquesta situació cal afegir-hi l'experiència de dilluns, que per allò de que comença la setmana, i que feia mal temps, vaig invertir més de dues hores en fer el mateix trajecte.

Per això, avui, que he decidit quedar-me a Tarragona, i per això deixeu-me aprofitar per queixar-me de les nefastes opcions de mobilitat que disposem. 

He de manifestar-vos que normalment, vaig a BCN en tren, però en funció d'altres activitats previstes al mateix dia no sempre és factible agafar el transport públic, i després de les experiències de dilluns i dimarts, ahir dimecres tan sols vaig arribar a Barcelona 15 minuts tard, respecte de l'hora que preveia, i és que ahir va tocar tren, dos combois de regionals de RENFE van portar-me i em van tornar de la capital catalana, i la veritat és que el 'restyling' constant a que sotmeten als vells trens de la companyia, i la falta evident de serveis, fa que les  prestacions siguin certament deficients, i molt poc motivadores com per engrescar a la ciutadania a agafar diàriament el tren.

Poca comoditat, 

A la majoria de regionals, la distància entre seients és pròpia d'una companyia aèria de baix cost, de molt baix cost, a més la renovació d'aire dins el vagons és una necessitat evident, i tot i l'aparent neteja interior és inevitable qüestionar-te si és una bona opció recolzar el cap contra aquest tapissat realment 'kitch' dels seients.

Poca quantitat,

Les opcions per agafar un tren regional, en hores punta, per moure't entre la connurbació del Camp de Tarragona i l'Àrea Metripolitana de Barcelona és ben escasa, i des de que s'ha inaugurat l'estació del TAV, s'han perdut connexions d'altes prestacions amb Barcelona, -els anomenats Àlvia i Altària que paraven a l'estació de la nostra ciutat i que ara han desaparegut-, en fi, la resta de convois, plens de gom a gom, fins i tot amb gent dreta, com en els 'millors' anys.

No ens quedarem quiets, algú ho haurà de solventar!!!. Jo m'hi poso, a fer de corcó.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs