La visió de l'ètica pública i del delicte urbanístic des del PSC. De Terres Cavades a Baqueira.

21 Març, 2007 11:49
Publicat per csala, General

En José Zaragoza, secretari d'organització del PSC, que sempre que parla de Convergència i Unió ho fa com si estés patint un procés d'exorcisme, va regalar-nos ahir un titular informatiu del tipus 'Tarragona és un emblema d'escàndols urbanístics' (veure Diari Tgna 20/3/2007 plana 25).

Ves per on, aquestes declaracions, apareixien ahir, quan el Jutge va decidir arxivar -provisionalment- la instrucció del tema Terres Cavades al no apreciar-se cap tipus de delicte penal per part dels imputats. Això sí, el jutge, sembla que feia la consideració que el doble rol de l'Àngel Fernàndez com a regidor d'Urbanisme i promotor immobiliari 'pot reputar-se contrari a l'ètica pública', totalment d'acord, i més d'acord encara amb la resposta que dona l'Àngel Fernàndez, assegurant que el conflicte ètic ja va quedar resol amb la seva dimissió com a regidor.

I ves per on, avui, El Pais (també a La Vanguardia, i a El Punt) apareix una 'interessant' informació sobre la promoció immobiliària de 48 pisos de luxe, que impulsa l'ara Conseller d'Agricultura de la Generalitat, pisos que segons els mitjans, estan a la venda a través d'una empresa tot i que encara no tenen tots els permisos en regla.

Diuen els mitjans, que el Conseller Llena va propiciar l'expansió de Baqueira en la seva etapa com alcalde de la població d'Alt d'Àneu, i encara no ha plegat del càrrec electe de l'Ajuntament del Pallars. Caldrà fer una seguiment per veure com fa evolucionar el PSC aquests conflictes ètics que avui afecten a aquest alt càrrec del Govern de la Generalitat, i veure si en José Zaragoza, ofereix almenys unes disculpes públiques sobre les declaracions d'aquesta setmana al voltant de Tarragona, i de pas, manifesta la necessitat que el Conseller plegui de les seves responsabilitats, doncs no voldríem que l'ètica pública fos mesurada amb vares de diferents mides.

No us ho sembla?.

8 Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Treballs parlamentaris. Preguntes sobre la censura a la participació que no podré fer.

21 Març, 2007 08:23
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

En un article del blog anterior ja he exposat l'oposició dels Grups Parlamentaris que donen suport al Govern a la compareixença d'entitats per a que exposin les seves inquietuds i formulin les seves al·legacions al voltant del contingut del Projecte de Llei pel Dret a l'Habitatge.

Avui comencen les compareixences, Técnics, Municipis i Sindicats són els primers que ens explicaran les seves consideracions al voltant de la Llei.

Si creiem en la divisió de poders, i en aquest cas l'Executiu respecte del Legislatiu, no puc formular les preguntes que us exposaré a continuació, però vull que quedi clar que ganes no me'n falten, entre altres coses perquè entenc que és altament injust que el procediment que avui comencem quedi retallat per la imposició subjectiva d'un grup polític (IC) que ha arrastrat a la resta (PSC i ERC) - per solidaritat governamental-, a aquesta censura participativa.

I més quan la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge ha destacat en tot el procés d’elaboració de la Llei pel Dret a l’Habitatge, la importacia de la participació i la concertació del contingut de la Llei amb les diferents entitats i associacions vinculades d’una manera o altra amb la matèria objecte d’aquesta Llei.

I més quan em va sembla sincera l’oferta de diàleg feta per l’Honorable Conseller amb competències en la matèria en la seva compareixença el dia 16 de març davant la comissió de Medi Ambient i Habitatge a tots els grups polítics de la Cambra, i en especial aquells que formen part de l’oposició.

¿Comparteix el Govern, i per tant troba inoportuna la personació davant la Comissió de Medi Ambient i Habitatge de l’entitat “Unió Sindical Obrera de Catalunya”, en la tramitació parlamentària de la iniciativa legislativa?.

En el cas que ho trobi inoportú, ¿quina diferència de criteri diferent té el Govern, sobre aquesta compareixença respecte la de la Unió General dels Treballadors o la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que si ha estat acceptada alhora que proposada també pels grups parlamentaris que els donen suport?

¿Comparteix el Govern, i per tant troba inoportuna la personació davant la Comissió de Medi Ambient i Habitatge de les entitats Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya”, Cáritas Catalunya”, Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya”, “Foment del Treball Nacional”,l’Associació Professional d’Experts Inmobiliaris de Catalunya”, del Gremi de Constructors d’obres de Barcelona i comarques”, i la Taula de la Construcció de Girona”, en la tramitació parlamentària de la iniciativa legislativa?.

Vist el contingut del projecte de Llei, com l’article 15 del mateix, ¿Comparteix el Govern, i per tant troba inoportuna la personació davant la Comissió de Medi Ambient i Habitatge de l’entitat “Federació Catalana d’Apartaments Turístics”, en la tramitació parlamentària de la iniciativa legislativa?.

En el cas que les trobeu inoportunes, ¿podria especificar-ne les causes?. (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs