13.08.12

PRETÒRIA

Publicat a Sudàfrica | 12:02

Primer cap de setmana a Sud-àfrica, dissabte a Pretòria (també anomenada Tshwane)
El dissabte al matí teníem ganes de passejar i començar a veure coses del país on ara estem vivint. De la ciutat de Johannesburg destaquen moltes coses per ve
ure les guies, però moltes d'elles estan en barris poc recomanables de passejar-t'hi sol com a turista. S'ha de fer millor amb excursió organitzada. Doncs ho vam descartar per quan en tinguéssim més ganes. És el primer dia de festadesprés d'haver arribat i encara no estem al 100%. Per tant, hem mirat la guia i ens diu que Pretòria és una ciutat molt segura i que et pots passejar pel centre de la ciutat com si res. Dit i fet, agafem el cotxe que ens va deixar l'empresa i cap a Pretòria falta gent! 
Es veu ja d'entrada, una ciutat molt més petita que Johannesburg, i trobar el centre, concretament church square, ha estat molt fàcil. No ho ha estat tant tobar aparcament. I mira que al carrer hi han molts aparcaments lliures on posa que hi pots estar aparcat mitja hora o una hora, depenent de la zona. Però anem amb un cotxe que no és nostre i ens fa cosa deixar-lo al carrer. Trobar un parquing tancat no ha estat fàcil.
El primer que fem és buscar l'oficina de turisme, però tot i que molt simpàtica, la noia no ens aclareix res. Ens diu que passejem per la plaça on ja som, i que anem al zoo. Estem comprovant que els donen molta importància als animals. No tenim cap intenció d'anar al zoo perquè tenim pensat anar demà a un park natural, per tant decidim passejar per la plaça i carrers del voltant. Ens entretenim a entrar a les botigues i comparar el preus amb els de Catalunya. Anem a veure l'ajuntament i el museu d'història que hi ha al davant. Però com no som gaire museístics, no entrem. Ja a l'entrada no promet. A mitja tarda, tornem cap a Johanesburg i fi del viatge!