09.08.12

ELS ORÍGENS DEL IOGA

Publicat a General | 07:14

Diuen que el ioga ve de l'Àsia i la seva tècnica té milers d'anys. El que sembla que no queda clar és de quin país ve, però el que sí està clar és que va ser a la Índia on va tenir el seu esplendor i on van sorgir grans mestres.

Explica una llegenda que hi havia un peix que espiava al Déu Shiva com ensenyava a la seva dona, Parvati, els secrets del ioga. Un dia, el Déu Shiva el va descubrir, i furiós el va fer marxar d'allí, desterrant-lo. El peix va travessar mars i oceans fins que va arribar a les costes de la Índia.

Allí va passar un miracle: quan el peix va ser a la costa, es va convertir en home.

Els habitants d'allí el van acollir com un més i el van anomenar Matsyendra (senyor dels peixos, en sànscrit).

Matsyendra no podia estar més agraït a aquesta gent, i com agraïment els va ensenyar tot el que havia après de les tècniques del ioga.

 

Aquesta llegenda doncs, és una de les moltes al voltant del naixement del ioga, però, com moltes d'altres no queden clars els seus orígens. Segons aquesta llegenda, el ioga el va portar algú a la Índia, i per tant, no queda clar d'on ve.

La qüestió és que és una tècnica milenària que molta gent que la practica comenta que realment et va bé per equilibrar cos i ànima. Jo, que tot just soc una principiant, tot i fer anys que en practico, crec que em va bé per moltíssimes coses, entre elles, la meva part psicològica, la mental. T'ajuda a tenir la ment més clara i a mantenir-la neta per les coses realment importants.