Patrimoni de Valls


Convocada la 6ena edició del concurs de fotografia Patrimoni vallenc

Novetats — Publicat per mariscu @ 19:15

El concurs es complementa amb el que organitza el IEV (Institut d'Estudis Vallencs) amb el tema de patrimoni Comarcal de l'Alt Camp.

L’objectiu del concurs Patrimoni Vallenc, és conèixer i divulgar el patrimoni vallenc des d’una vessant artística com la fotografia. L’autor/a podrà escollir qualsevol monument, edifici, escultura, pintura, document, paisatge rural, natural, urbà o element cultural pertanyent al terme municipal de Valls.

El termini de presentació de les fotografies és el dia 31 d'octubre a les 7 de la tarda.  La deliberació del jurat és pública i es podrà presenciar el dia 5 de novembre a les 18:30 h al Casal Popular la Turba. Els treballs presentats s’exposaran a La Turba a partir del dia 12 de novembre de 2011, a les 20:00 h. El premis s'entregarant a Sant Roc, seu del IEV a les 20:00 del dia 11 de novembre conjuntament amb els premiats del concurs Patrimoni Comarcal de l'Alt Camp. 

Les fotografies s’hauran de lliurar o enviar per correu a alguna de les següents adreces:

·      Casal Popular La Turba, c. Nou 12, 43800 Valls (Alt Camp)

·      El Racó del Cafè, Pç del’Oli 12, 43800 Valls (Alt Camp)

·      IEV, c. Jaume Huguet 1, 43800 Valls (Alt Camp)

 

PODEU VEURE LES BASES COMPLER-TES DEL CONCURS EN AQUESTA ADREÇA: 

http://www.laturba.cat/contenidos/index/continguts/41/concurs-de-fotografia

 Fitxes de patrimoni de l'IEV

Novetats — Publicat per mariscu @ 19:11
08/09/2011
Presentat a La Parra el projecte sobre fitxes de patrimoni de l'IEV

L'Àngel Gasol, un dels directors de l'Institut d'Estudis Vallencs, va presentar al públic el nou projecte, que ha comptat amb el suport de l'Obra Social d'UNNIM, amb el que l'IEV vol contribuir a promocionar i difondre el patrimoni propi de Valls i l'Alt Camp a través dels diversos tipus que podem trobar en una comarca tan extensa i rica com la nostra. Els assistents es van veure sorpresos amb algunes de les propostes presentades, com per exemple l'escultura coneguda com a "nen del cementiri", un arc del poble del Pont d'Armentera o una interessant joia de l'orfebre Mercadé, però els moments més àlgids vingueren quan, amb la col·laboració de la Unió Anelles de la Flama, es va fer ballar al Pati de Sant Roc la Mulasseta de Valls al so de les gralles, per a tot seguit preparar davant dels assistents el Boladís, la beguda que pren elements tant tradicionals com els bolados i l'anís (Valls tingué en el passat una potent indústria de licors i anissats), reinterpretats al gust més actual amb granissat de llimona. Com es pot veure, dues propostes sobre un patrimoni viu que centrarà també l'atenció d'aquest projecte de l'IEV, al costat de propostes de caire arquitectònic, escultòric, paisatgístic, arqueològic, biogràfic, etc.
A l'igual que a la UAF, que ens ha acompanayt amb la Mulasseta i amb els grup de grallers,  cal agrair a la Pastisseria Valls-Ca les Taronges, al Casal Popular la Turba, a l'Antic Cafè i molt especialment al Jordi Sans del Racó del Cafè la seva participació en aquest acte, tot deixant-nos presentar aquesta beguda que se serveix únicament per la Festa Major de Sant Joan.
 
Notícia extreta de www.iev.cat  
 
 
 


Powered by LifeType