Patrimoni de Valls


Eudald Carbonell parla de socialització en l'estrena del memorial Francesc Cabré

patrimoni-arqueològic — Publicat per mariscu @ 20:01


La capacitat d'innovar i la presa de consciència poden ser factors pels quals l'espècie humana tingui continuïtat. El catedràtic de prehistòria de la URV i director de l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social, Eudald Carbonell, va pronunciar aquestes paraules en la conferència inaugural del primer memorial Francesc Cabré (Valls, 1932-2006). Carbonell va parlar de la capacitat de socialització i resocialització dels humans, que «fa que tinguem una forma de cohesió diferent a la de la resta de les espècies». En l'entorn «en un moment de desequilibris» l'humà pren consciència i «aprèn del procés de socialització per saber com ha d'actuar», va comentar Carbonell davant el públic que omplia la sala de conferències de l'Institut d'Estudis Vallencs.

El memorial recorda la trajectòria de Francesc Cabré, membre de la comissió d'arqueologia de l'IEV que havia participat en la reconstrucció de les més de 130 peces que, fragment a fragment, van ser recuperades del jaciment ibèric de Fontscaldes i de l'assentament del Vilar, de Valls. El memorial té la voluntat de servir de recordatori a la figura de Cisco Cabré i a totes aquelles persones que des de l'anonimat i el voluntariat duen a terme una feina de valor incalculable.

El memorial serà una cita anual per difondre temàtiques relacionades amb l'arqueologia.


notícia
EL PUNT 6 juny 2007    I.M.. Valls 

 



Nova categoria: patrimoni arqueològic

Novetats — Publicat per mariscu @ 19:52

Per tal de millorar els continguts del bloc s'ha considerat afegir una nova categoria anomenada patrimoni arqueològic. Aquesta categoria inclou el ric patrimoni arqueològic del municipi sobretot pel que es refereix als nombrosos jaciments ibèrics i romans.

 

 


Powered by LifeType