Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Perquè aniré a votar i no ho faré en blanc.

erdrag | 06 Març, 2008 23:24

Aquest diumenge hi ha eleccions al parlament de l’estat espanyol.

Perquè aniré a votar?
Perquè crec en un sistema democràtic, molt millorable, però hi crec. M’interessa el que es fa (m’agradi o no) i crec que tothom ha de donar la seva opinió anant a votar. No anar a votar s’entén i s’interpreta com a passotisme i els catalans no volem ser passotes.
Madrid no és el nostre objectiu, però de moment cal passar-hi, mal que ens pesi. A Madrid s’hi decideixen la majoria de coses que ens afecten, que afecten la nostra ciutat, el nostre poble. Per això és important que el grup que millor defensi els nostres interessos, que ens representi millor, sigui ben fort a Madrid. És important poder dir les coses des d’allà per a poder ser escoltats.
Si no anem a votar, els altres sí que hi van, i decidiran per nosaltres. Això volem?

Perquè no votaré en blanc?
Votar en blanc és una opció legítima. Demostres que creus en la democràcia i que agafes el dret d’opinar que se’t dóna, però no t’agrada cap proposta de les presentades.
En aquestes eleccions, més enllà de qui ens agradi o no, cal saber veure que hi ha una diferència abismal entre els dos grans partits i la resta d’opcions. És en aquest context, i només en aquest, que cal valorar l’opció de votar algun dels partits amb poc pes al congrés per a donar més joc democràtic, que al cap i a la fi és el que volem aconseguir amb el vot en blanc.

Perquè no votaré al PP?
Les raons sobren i no gastaré espai detallant-les. Només posar com a exemple les declaracions del president provincial de les joventuts del PP (Nuevas Generaciones), titllant d’okupa i d’indigent a Lluís Suñé, candidat d’ICV, degut a que apareix als cartells electorals amb barba mal afeitada, tal com va ell habitualment, i tal com anem molts. Fins i tot deia que li repugnàven els cartells. Calen més comentaris?

Perquè no votaré el PSC?
Perquè tot i que al logo de la butlleta hi apareix PSC, en realitat no puc votar al PSC, sinó que he de votar al PSOE. Tampoc els votaré perquè no m’agraden els partits de centre (o fins i tot de centre-dreta), però encara m’agrada menys que em venguin gat per llebre. I aquests es volen fer passar per gent d’esquerres (i, de fet, tenen força gent d’esquerres entre els seus), però fan únicament polítiques de dretes.
Tampoc els votaré perquè actualment tenim un partit socialista acomplexat i poruc davant del PP.

Perquè no votaré a CiU?
Perquè no defensen en absolut els meus interessos. Únicament defensen els interessos d’un sector de l’empresariat català, i de les classes benestants, que vol estar bé amb el poder central. Volen més diners i més poder cap aquí per a poder-ho administrar ells millor, però sense quedar malament amb els d’allà, per si de cas.
Perquè en Duran només vol ser ministre de Madrid, i ja ha dit moltes vegades que no vol la independència. Fins i tot negocia la presidència de la Generalitat a canvi de poder a Madrid.
Com a mínim no s’amaguen que són de dretes.

Perquè no votaré ICV?
Perquè, tot i tenir prou bones idees, i coincidir-hi força, són el partit de l’oportunisme, del “nedar i guardar la roba”.
Perquè acabaran dissolts dins d’Izquierda Unida i ja veurem si poden/saben defensar quelcom d’interès pels catalans.

Perquè no votaré altres partits?
No votaré a ciutadans ni als del progresu i democràcia, senzillament perquè no m’agrada votar a intransigents i extraterrestres pel que fa a la realitat del meu país.

Perquè votaré a Esquerra Republicana de Catalunya?
Perquè em representen perfectament: catalanistes i d’esquerres, d’esquerres i catalanistes (i no només de paraula).
Perquè són l’únic grup parlamentari que aquests 4 anys ha posat sobre la taula temes que fins ara semblaven oblidats, tabú: respecte per la llengua, necessitat que la família reial pagui impostos (no en paguen), informació dels diners que l’estat dona a la família reial, problemàtiques reals dels joves: habitatge, educació, etc. La Laia, per exemple, ha estat la única diputada que s’ha atrevit a criticar el procés de Bolonya des de la tribuna del Congreso; o a demanar un augment del nombre de beques i que també arribin als Països Catalans.
Perquè és l’únic partit que es creu la realitat dels PPCC, que té un diputat del País Valencià, que coneix tant bé la Safor com el Pallars, i que tant és el seu país l’un com l’altre.
Perquè és l’únic partit que no actua per pactisme, sinó per país, l’únic que no es deixa comprar. Per això la premsa sempre troba allò que criticar.

IMPORTANT: cal anar a votar. Ningú es pot quedar a casa. Està clar que el PP no guanyarà, però pot guanyar un PSOE que si ningú el controla farà molt de mal. Cal tenir diputats catalans i d’esquerres forts a Madrid per a controlar el psoe.

 I al Senat???
Gràcies al sistema de creuetes, podem votar al candidat que vulguem. Tenim 3 vots pel senat: jo votaré al Pere Muñoz, el candidat d’Esquerra dins la llista de l’Entesa, i potser algun altre candidat (probablement em decideixi pels antitaurins i pel partit republicà català).

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb