Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

El Parc de Nadal i l'actitud del PSC envers la joventut reusenca.

erdrag | 30 Desembre, 2007 17:02

logo parc de nadal de reusAquests dies de nadal, a Reus el centre del món associatiu i cultural de la ciutat és el parc de Nadal. Molts joves, i no tant joves, vinculats a moltes de les entitats culturals de la ciutat participem, d'una forma o altra, al parc de Nadal. També hi participen molts joves a títol personal, com a treballadors eventuals de l'empresa municipal RELLSA.

El parc de nadal de Reus és molt més que una simple activitat de l'ajuntament pels infants i adolescents de la ciutat, comarca i regió. El parc és una criatura que any rere any surt de l'esforç de moltíssimes persones, institucions, entitats, àrees municipals, etc. Si tot aquest esforç s'hagués de veure compensat d'una forma justa en diners, seria inassumible de fer el parc, ni que es doblés l'actual pressupost (força escàs, tot sigui dit). La diferència amb d'altres parcs és que el de Reus no és únicament quelcom que organitza la regidoria corresponent i llestos.

Enguany, però, hi he trobat algunes pegues a destacar: algunes entitats estem fent tallers semblants i que potser poden fer-se repetitius pel públic participant, però bé, és el que hi ha amb un escàs pressupost. Com a entitat, no et pots atrevir a fer una proposta original i innovadora, ja que saps del cert que te la rebutjaran per falta de pressupost. Cal ser més ambiciosos en aquest sentit i buscar altres fonts o mètodes de finançament que no passin per encarir el preu de l'entrada. (i, no cal ser tant "rates" en el material de les activitats).
No només hi participen entitats, sinó que també molts organismes públics i fins i tot àrees o organismes de l'ajuntament hi munten activitats molt interessants, assumint del seu propi pressupost el muntatge de tot plegat. D'altra banda, però, ens trobem que l'oferta d'activitats realitzada directament des de l'organització del parc és força minsa, i potser no s'han preocupat prou de cobrir aquell tipus d'activitats que no han quedat cobertes pels col·lectius de la ciutat.

D'altra forma, és té una visió excessivament carregada de tòpics pel que fa al monitoratge que hi participa. Es tracta, en general, al monitoratge com a alumnes d'institut, i certament, això molesta i fa empipar a molta gent. Els monitors, siguin contractats per RELLSA o membres d'entitats, són persones sobradament preparades per a realitzar l'activitat que se'ls encomana i, en general, sobradament responsables. Sobren actituds com la mostrada en el dia de la presentació quan, en explicar els horaris dels monitors a través d'una presentació powerpoint, sortí un despertador destrossat i el responsable explicà que no calia destrossar el despertador, que a les 10.30 era una hora en que molts ja podien estar desperts i que per tant, no s'adormissin. Cal això en l'explicació del 1r dia de feina? Sincerament, escoltant això quina imatge poc seriosa que dóna l'empresa oi?
I, no us perdessiu la imatge de la sra. Dosaigües, regidora responsable del parc, fent el seu somriure com si això del despertador fós una cosa molt graciosa. Sra. Dosaigües, no ho era pas de graciós!!!

Altra vegada, des d'algunes àrees de l'ajuntament s'ha tornat a demostrar que quan parlen de gent jove, tan sols pensen en festa i borratxeres.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb