Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Defensar el mateix que ETA és ser membre d'ETA (segons l'estat espanyol)

erdrag | 21 Desembre, 2007 17:42

Ja era hora que algú digués el que tots sabíem des de fa anys!

Notícia publicada aquest migdia a Vilaweb:

 

DIVENDRES, 21/12/2007 - 14:56h

El Col·legi d'Advocats de Barcelona creu que la sentència del sumari 18/98 degrada l'estat de dret

Alerta que tothom qui treballi per la sobirania del País Basc pot ser considerat col·laborador d'ETA

El Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans considera que la sentència de l'Audiència Nacional que ha condemnat a presó quaranta-sis processats pel sumari 18/98 posa en perill l'estat de dret. Les entitats diuen que s'ha fet un salt molt gran, i que ara per ser membre d'ETA no cal tenir relacions directes amb l'organització, sinó que n'hi ha prou a ajudar als seus fins, és a dir, la sobirania del País Basc.

Des d'aquest punt de vista jurídic, segons el Col·legi d'Advocats, ETA ja no és una organització armada, sinó que també és el conjunt de les organitzacions nacionalistes. L'entitat troba aquesta interpretació molt perillosa perquè, quan es penalitzen els objectius i no els mitjans, es persegueixen les ideologies.

Manca de divisió de poders

A més a més, el Col·legi d'Advocats creu que la sentència posa en relleu la manca de divisió de poders, perquè l'acció judicial utilitza més conceptes polítics que no pas jurisdiccionals. 'A l'estat espanyol mai abans com ara la vida política havia quedat tan plenament supeditada a l'àmbit judicial, en un context en què l'Audiència Nacional, un tribunal excepcional (...), o el Tribunal Constitucional es transmuten en actors polítics més decisius que els propis parlaments', rebla el Col·legi de Barcelona.


----------------------------------------

Cada cop es nota més, i més gent s'atreveix a dir-ho en públic, que l'estat espanyol actua envers Euskal Herria i els PPCC com a imperi colonitzador.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb