Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

En aquell país... En aquell país monàrquic.

erdrag | 12 Novembre, 2007 19:31

 
Esquirols, En aquest país monàrquic.

Avui parlaré sobre política espanyola, cosa que no m'acostuma a agradar.
L'altre dia contemplàrem un patètic espectacle. Em refereixo, evidentment, a l'enganxada entre el rei d'Espanya i el president de Veneçuela.

És cert, dit d'entrada, que Hugo Chávez, així com Daniel Ortega i el representant de Cuba no actuaren de la forma que s'esperava d'ells en una reunió d'aquell tipus. Algun dels comentaris que van fer potser no calia fer-los allí, o potser no era el lloc. Però d'altra banda, ja està bé que en el tema de política internacional els líders de l'estat espanyol passin vergonya i que algú els canti les quaranta de tant en tant ja va bé, i més especialment si aquests que ho fan són els líders dels territoris de l'antiga colònia, en un fòrum on els han de tractar com a iguals, cosa que ja de per si acostuma a fer mal a les autoritats espanyoles.

Chávez va titllar de feixista l'ex-president espanyol i l'actual president dels espanyols va sortir en la seva defensa, com a ex-representant d'espanya. Fins aquí, l'actuació de'n ZP la trobo encertada. Si no m'erro, algú (era en ZP?) defensà Aznar alegant que era demòcrata pq havia estat elegit democràticament pel poble (coses que no tenen pq anar sempre lligades).

A partir d'aquí, sortí l'únic cap d'estat i/o de govern de la sala que no ha estat elegit democràticament, i donà lliçons de democràcia pronunciant la ja famosa frase: "que te calles!".
Remarco la casualitat, o no: es critica Aznar per no-demòcrata i autoritari i contesta el rei (demòcrata i respectuós??).

En un món a banda està la resposta del PP que afirma, per variar, que tot plegat és culpa d'en ZP i del PSOE per no preparar correctament la trobada. (curiós que encara no hagin dit que ETA va dictar a Chávez el discurs). 

Finalment, una pregunta pels espanyols: sentiu vergonya de tenir una persona així que va pel món representant-vos?
Els que estem obligats a ser espanyols, podem remugar tant com vulguem, però.. vosaltres? Què feu?

Ah, i la cançó té uns anyets, però amb alguns petits canvis de paraules, totalment d'actualitat.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb