Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Persones lliures en un país lliure.

erdrag | 25 Novembre, 2007 13:07

Diumenge al matí, m’aixeco i penso en la festa d’ahir a la nit. Recordo una parella jove  barallant-se i fins i tot alguna petita escena violenta que, per sort, no va passar d’aquí. Recordo altres escenes similars d’altres dies en altres llocs públics. Prefereixo no imaginar-me aquestes mateixes persones a casa seva. Recordo també que avui és el dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.
Sovint es diu, i fins i tot es creu, que això de la violència de gènere és cosa d’altres temps, que tan sols passa en matrimonis grans “fets a l’antiga”, i que avui en dia les relacions són més modernes, que la gent es respecta i blablabla...  Això és cert?

Des de les associacions, col·lectius i casals de joves cal fer una feina de conscienciació en aquest sentit. Des de l’administració pública també, i em consta que ja s’està fent, des de l’Institut Català de les Dones i des de la Secretaria de Joventut, per exemple. Des de les escoles i instituts també es treballa en aquesta línia. Des de les famílies caldria treballar igualment per aquí. Però.. què fa que moltes parelles joves visquin una realitat violenta en el seu dia a dia?
Cal canviar la tolerància social, cal que aquestes accions siguin totalment repudiades i l’agressor sigui marginat socialment si no hi posa remei, cal que tots els adolescents i joves siguem conscients que això no és vida i que les parelles joves prenguin bons models.

Ser jove, d’esquerres i independentista passa inevitablement pel respecte a la llibertat individual de cadascú, per a poder assolir posteriorment la llibertat nacional. Fins que no tinguem homes i dones lliures no podrem tenir un país lliure.

Visca la llibertat i fora la violència!

 

 Anunci televisiu de la campanya "L'amor ha de ser lliure de masclisme, bronques i gelosia", de l'Institut Català de les Dones.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb