PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


CALAFELL - La cinquena Reunió Arqueològica Internacional de Calafell comença dijous

noticies del mon -, noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:56
La cinquena edició de la Reunió Arqueològica Internacional de Calafell començarà dijous, amb un programa de tres dies durant els quals participaran en la trobada alguns dels millors especialistes europeus en la temàtica monogràfica d'enguany: la investigació de les restes biològiques per determinar els canvis de l'economia i la societat. La reunió arqueològica està organitzada per l'Ajuntament de Calafell, la Universitat de Barcelona i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i té el suport del Ministeri de Ciència i Innovació.
 
 
http://www.elpunt.cat/tarragona/article/5/19-cultura/25859
-la-cinquena-reunio-arqueologica-internacional-de-calafell
-comenca-dijous.html


ULLDECONA - Ulldecona condiciona l'accés a l'abric prehistòric i actuarà per preservar les pintures rupestres de la Serra de Godall

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:04

 

 

 

   

 

 

  
   

Ulldecona (ACN).- Les pintures de l'Abric I del conjunt d'art rupestre de la Serra de Godall, a Ulldecona (Montsià), han estrenat aquesta Setmana Santa uns nous accessos que faciliten les visites en grup al mateix temps que eviten la seva degradació. L'actuació, que ha costat 40.000 euros finançats per l'Ajuntament d'Ulldecona i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha consistit en la instal·lació d'unes escales i una plataforma metàl·liques, que limiten l'accés directe dels visitants a l'abric prehistòric i el deteriorament de les pintures. Durant els pròxims mesos, especialistes aragonesos elaboraran un diagnòstic sobre l'estat de conservació del conjunt i proposaran mesures per a la seva preservació.

 

 

 http://www.vilaweb.cat/www/acn/noticia?id=3569210

 



RIPOLL - Cultura insta el Bisbat de Vic a reparar d'urgència la capella de la Congregació del Monestir de Ripoll

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:02


Ripoll (ACN).- El departament de Cultura ha instat el Bisbal de Vic i la parròquia del Monestir de Ripoll a reparar d'urgència la teulada de la capella de la Congregació, que fa unes tres setmanes va perdre part del sostre arran d'un ensorrament. La capella, que actualment està tancada al públic -fins i tot abans de l'esfondrament-, data de l'època gòtica (segles XIV-XV) tot i que posteriorment, als segles XVIII i XIX, se li van fer alguns afegits. El delegat de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, ha dit que el departament es mostra 'preocupat' per la situació i per això demana tant al Bisbat com a la parròquia que prenguin mesures i 'apuntalin el sostre amb urgència' perquè els desperfectes no vagin a més.

 

 http://www.vilaweb.cat/www/acn/noticia?id=3569667

 


Powered by LifeType