PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Els paisatges urbans històrics centraran el XII Seminari Fòrum Unesco Universitat i Patrimoni al Vietnam

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 00:34

23/03/2009 12:06

(EUROPA PRESS)

El Centre de Patrimoni Mundial de la Unesco, la Universitat Politècnica de València (UPV), el Comitè Popular de Hanoi i la Universitat d'Arquitectura de Hanoi organitzen el XII Seminari Internacional Fòrum Unesco-Universitat i Patrimoni 'Paisatges urbans històrics un nou concepte? una nova categoria de llocs del Patrimoni Mundial?', que tindrà lloc del 5 al 10 d'abril a Hanoi (Vietnam), han informat hui els responsables de la inciativa.

El tema del 12é Seminari Internacional Fòrum Unesco-Universitat i Patrimoni és "crucial" per al futur de la conservació del Patrimoni així com per al desenvolupament de comunitats, ciutats i la societat civil, han assenyalat les mateixes fonts.

El concepte de Paisatge Urbà Histórico aborda el context paisatgístic i territorial més ampli i, per tant, va més enllà dels centres o conjunts històrics. Integrat per elements definitoris, inclosos els usos del terra i patrons, organització espacial, relacions visuals, topografia i terres, vegetació, i tots els elements d'infraestructura tècnica, és crucial entendre el paisatge urbà històric abans de portar a terme qualsevol projecte arquitectònic contemporani.

El Comitè de Patrimoni Mundial ha presenciat els últims anys un creixement del nombre de situacions problemàtiques com ara edificis de molts pisos en centres històrics inscrits a la Llista de Patrimoni Mundial o ruptures en l'estructura urbana a causa de a la construcció de l'ambiciosa arquitectura contemporània que actualment alberga un 50% dels ciutadans del món.

S'han presentat 338 resums de 73 països dels quals un Comitè Científic Internacional format pels membres del Centre de Patrimoni Mundial de la Unesco; de la Universitat d'Arquitectura de Hanoi, Vietnam; de la Universitat de Deakin, Austràlia; del Comitè Popular de Hanoi, Vietnam; de la Universitat de Minnesota, els EUA; de la Cátedra Unesco de Diseño Urbà i Estudis de Conservació de l'Acadèmia d'Art i Disseny Bezael, Israel; i de la Universitat Politècnica de València ha seleccionat 157 abstracs de 45 països dels cinc continents perquè siguen presentats al seminari.

En la reunió es desenvoluparan tres àrees temàtiques, dedicades a la integritat física, integritat funcional i integritat visual dels Paisatges urbans històrics, en diferents sessions de treball en les quals es tractarà especialment l'Equilibri entre Desenvolupament i Patrimoni i Paisatge Urbà històric en el sud-est asiàtic.

El seminari comptarà també amb conferències d'especialistes de reconegut prestigi tant del Centre de Patrimoni Mundial com de diferents Universitats.

El fòrum serà inaugurat amb l'assistència del rector de la Universitat d'Arquitectura de Hanoi, el president del Comitè Popular de Hanoi, el president del Vietnam Natcom, el director d'Unesco Hanoi i un representant del rector de la Universitat Politècnica de València.
 
 
 
http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?noticia=3560130
 

Powered by LifeType