PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


MONTBLANC - L'enderroc de tres cases a Montblanc alliberarà trenta metres de la muralla

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 19:15
Les obres també deixaran al descobert la torre 4 de la muralla montblanquina. Foto: N. ROCA

N.R.. Montblanc

Les obres d'enderroc de tres habitatges de la muralla de Santa Tecla de Montblanc, a l'altura de l'estació d'autobusos, deixaran al descobert 30 metres lineals de muralla corresponents a una part dels trams 3 i 4 i de la torre 4.

Les obres, valorades en 200.000 euros, van començar la setmana passada, les executa la brigada municipal i s'enllestiran la setmana que ve. Després, es faran tasques de reconstrucció, ja que hi ha algun tram en molt mal estat.

L'alcalde del municipi, Josep Maria Campdepadrós, va explicar que el consistori té comptabilitzats uns trenta immobles més que s'haurien d'adquirir, per enderrocar-los i alliberar completament el recinte emmurallat. A més, es va lamentar dels pocs recursos econòmics per fer-ho, ja que l'administració no subvenciona l'adquisició de cases.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2322708

-


BADALONA - El MAC retorna les peces romanes espoliades pel Franquisme

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 19:05
Més de 600 objectes passaran a titularitat del Museu de Badalona 70 anys després de la seva espoliació

El Museu Arqueològic de Catalunya reconeix el Museu de Badalona com a propietari de les més de 600 peces espoliades de l'Agrupació Excursionista de Badalona l'any 1940.
Les demandes de la ciutadania i les gestions del Museu de la ciutat ja van fer possible la recuperació d'alguna de les peces, com fou el cas de la Venus de Badalona, ara fa vint anys. L'acord firmat per ambdues institucions posarà fi a un llarg litigi.

-

 (Segueix)

TORRE DE CABDELLA - L'església de Sant Martí de la Torre de Cabdella, declarada bé cultural d'interès nacional

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:39
Barcelona.- El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dimecres la declaració com a bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, a favor de l'església de Sant Martí, a la Torre de Cabdella (Pallars Jussà).

/ Intra-ACN / 21/03/2007 / 18:27h.


Powered by LifeType