PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


TARRACO - L'ICAC convida un dels màxims experts en Tàrraco, Simon Keay, en un nou seminari internacional

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 22:02
Isabel Rodà i Simon Keay, ahir, a l'ICAC. Foto: C. CUBOTA


C.F. ACN.
Tarragona

L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) és marc des d'ahir d'una nova edició dels seminaris internacionals d'arqueologia clàssica, una nova oportunitat per aprofundir en qüestions com ara mètodes prospectius, arquitectura clàssica i societats protohistòriques. El primer d'aquests seminaris se centra en l'àrea d'influència de Tàrraco i compta amb un dels millors experts en la matèria, Simon Keay.

«Ateses les característiques de la ciutat, en el món acadèmic, a fora, Tàrraco compta». Amb aquesta premissa és amb la qual Simon Keay es declarava ahir un apassionat de la zona de Tàrraco, de l'Ager Tarraconensis. Simon Keay, professor de la Universitat de Southampton, va ser l'encarregat d'obrir el cicle de seminaris internacionals d'arqueologia clàssica que se celebren aquests dies a Tarragona i és, segons la directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Isabel Rodà, «un dels màxims experts de l'Ager Tarraconensis».

 (Segueix)

GIRONA - Carbonell confirma la importància de les prospeccions al Turó de la Bateria

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 21:58

+ Carbonell (centre) amb Pluma i Palomo, mostra una de les

zones que s'investiguen. Foto: L.P.


Els resultats de la investigació serviran per enriquir la informació sobre el puig d'en Roca

LAURA PORTAL.
Girona
Una de les màximes autoritats en arqueologia prehistòrica, Eudald Carbonell, va visitar ahir el Turó de la Bateria de Girona per confirmar, in situ, la rellevància de les prospeccions arqueològiques que s'hi estan realitzant. Carbonell va ser un dels que va alertar, després de l'Associació d'Arqueologia de Girona, que les obres que s'estaven fent a la zona podien afectar una àrea on es podien trobar restes. El científic va estar acompanyat en la visita del regidor d'Urbanisme gironí, Joan Pluma, qui va destacar la importància de seguir amb les tasques de recerca i va lamentar que no s'haguessin iniciat abans de les obres.


 (Segueix)

Powered by LifeType