PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


MARROC: L'equip d'Eudald Carbonell troba eines lítiques de fa un milió d'anys al Marroc

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 22:03
Els treballs que es fan per construir la carretera litoral La Rocade, al Marroc, han posat al descobert restes que podrien tenir probablement un milió d'anys d'antiguitat. Aquesta és la primera vegada que es localitzen eines d'indústria lítica d'aquesta antiguitat al litoral del nord del Marroc. La troballa s'ha produït en el marc de la col·laboració que associacions científiques d'aquell país, com ara l'Acadèmia de Ciències d'Alhucemas i l'Associació Naturalista d'Almeria Leal, duen a terme amb l'Iphes (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), dirigit per Eudald Carbonell. Entre tots s'elaborarà un pla per protegir aquests materials tan antics. Les troballes confirmarien l'antiguitat del jaciment. «La importància d'aquesta troballa ha propiciat que ara s'estructuri un projecte d'excavació i de recerca, en què participarà activament Houssin Nibani, que s'incorporarà alhora com a estudiant del màster Erasmus Mundus d'arqueologia del quaternari i evolució humana que s'imparteix a la Universitat Rovira i Virgili», va dir Igor Parra, responsable dels projectes internacionals de l'Iphes, que acaba de tornar del Marroc.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2260244


TARRACO - El Museu Arqueològic de Tarragona dóna a conèixer els jocs dels romans

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 22:02
EL PUNT. Tarragona.
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn el cicle d'activitats familiars amb la proposta Divertim-nos amb els romans!, que se centra en el món del joc i els espectacles públics com ara el teatre, les lluites de gladiadors i les curses de carros. L'activitat, pensada especialment per a grups de famílies, començarà aquest diumenge i es repetirà els dies 11, 18 i 25 de febrer. L'activitat comença a les onze del matí i té una durada d'unes dues hores.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2260245

CHILE: Un incendio destruye el Patrimonio de la Humanidad de Valparaíso

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 21:48
Foto
Efe, Santiago de Chile

La ciudad chilena de Valparaíso, declarada en 2003 Patrimonio Cultural de la Humanidad, sufrió ayer unas de sus peores tragedias de los últimos años, al incendiarse parte de su casco histórico, lo que cobró la vida de dos personas y dejó unas 30 más desaparecidas.


Debido a la magnitud de la tragedia, la presidenta Michelle Bachelet decidió suspender sus vacaciones en el sur de Chile, a donde había viajado el viernes, para supervisar las labores de rescate.
Las autoridades señalaron que el edificio siniestrado era la construcción de mayor valor patrimonial que tenía Valparaíso, la segunda ciudad chilena en importancia y el primer puerto del país.

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=

3428&pIdSeccion=9&pIdNoticia=270025&rand=1170688746859



GRAN BRETAÑA - Descubierto un Coliseo en Gran Bretaña (*)

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 21:11
Gentes del Tercero-siglo reunidos para mirar a gladiators luchar en la arena sangrienta de Chester.
por David Keys, Correspondiente del Archaeology
publicado.- 4 de febrero de 2007
Los arqueologos han descubierto que qué había sido pensada para ser un relativamente pequeño, el amphitheatre del abajo-mercado en Gran Bretaña era de hecho una tapa-de--gama, aunque obviamente más íntimos, versión de la arena gladiatorial famosa de Roma.
De hecho, este Colosseum británico - en Chester - puede manar se han construido como reproducción de la que está en Roma, posiblemente en las órdenes del emperador romano Septimius Severus, quién estaba en Gran Bretaña en ese entonces.
 (Segueix)

Powered by LifeType