La Canonja

28 Abril, 2010 18:18
Publicat per csala, General

Encara que hagin passat ja quinze dies, no vull deixar de felicitar en el meu blog al nou municipi de La Canonja, per  haver assolit la restitució legal d'una identitat mai perduda.

Vagi tenir la sort de viure amb molts canongins un dia històric, i és que els que ens dediquem als afers pol¡tics hem fet possible la ferma voluntat dels veïns de la Canonja per a que és restituís des del punt de vista linstitucional la seva plena autonomia municipal indignament arrabassada en la dècada dels anys seixanta.

De forma unànime, totes les forces pol¡tiques hem fet realitat tots aquells anhels, il·lusions i esperances que mai havien perdut els canongins, però que de forma continguda s'havien anat intensificant i fent-se públics a partir de la consolidació del sistema democràtic, i especialment amb l'entrada al nou segle XXI.

Es respirava un optimisme contingut en els passos, molts d'ells solemnes, que al llarg dels darrers anys es feien des dels Ajuntaments de Tarragona i de La Canonja per aconseguir el que era un objectiu comú de tots. En el darrer Ple del Parlament, tot aquest entusiasme contingut es va desbordar, i els crits i els plors és van fet sentir a les tribunes d'un Parlament, que molt excepcionalment permet exultants mostres d'eufòria col·lectiva com les d'ahir, en una autèntica i malauradament també‚ escassa comunió entre la totalitat dels representants polítics i els representants de la ciutadania presents a la sessió.

Tot i que La Canonja, en totes aquestes dècades d'annexió a Tarragona, havia aconseguit anar recuperant moltes competències com a Entitat Municipal Descentralitzada que l'acostaven a identificar-la amb un municipi, faltava un reconeixement legal, de caràcter institucional que els permetés tractar i defensar en plena igualtat les seves inquietuds, necessitats, serveis i realitats.

La riquesa associativa de La Canonja, ha estat fonamental per mantenir l'esperit viu, d'aquell poble que mai va deixar de considerar-se, de ser i de sentir-se municipi. La societat civil ha tingut des de la recuperació de les institucions democràtiques un paper essencial, i per la Festa Major del 2003, el pregoner, l'aleshores alcalde de Tarragona en Joan Miquel Nadal i Malé, va anunciar que demanaria al Ple de l'Ajuntament de Tarragona poder assolir la municipalitat plena de La Canonja. Ara s'ha culminat aquest procés.

S'engega una nova etapa, plena de noves oportunitats. Els acords entre els Ajuntaments de Tarragona i La Canonja, al llarg d'aquests anys han de permetre garantir la viabilitat del nou municipi, a partir d'ara els ciutadans de La Canonja podran exigir la millor qualitat dels serveis que un municipi ha de prestar als seus veïns. Els seus representants pol¡tics podran actuar amb la total autonomia, sense hipoteques ni lligams, tots, uns i altres, els esforços a partir d'ara, ja els podran esmerçar per a millorar el benestar dels canongins.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs