L'efecte Nord - Sud.

25 Abril, 2010 09:23
Publicat per csala, General

.

Sé que avui fa un dia magnífic, i que queden lluny les nevades de les nostres comarques del dia 8 de gener. Però molt aprop els queda la data, a aquells alcaldes dels municipis que les van patir i que van fer un esforç extraordinari -econòmic també- per tornar a la normalitat el més aviat possible.

Doncs des de Barcelona, aquest Govern, com cap altre, - he d'admetre que altres també han patit aquest tic-, pateix tots els errors  del que és coneix com a polítques nord-sud,..., polítiques afavoridodes per al Nord, i discriminatòries per al Sur.  I ho afirmo, peruqè, no sé veure encara (com diuen -s.e.u.o-) que en el Decret 43/2010 per ajudar als municipis per les nevades de les comarques de Girona del dia 8 de març, s'hi hagin inclòs a l'annex 3 (llistat de municipis beneficiaris de les ajudes de l'article 8 del Decret), els municipis de les comarques de Tarragona afectats per les nevades de meitats del desembre de l'any passat, i  per les del dia 8 de gener d'enguany, petits municipis de l'Alt Camp, del Priorat i del Baix Camp, que van patir uns efectes devastadors idèntics als  que van provocar les nevades als municipis gironins, dos mesos més tard.  

Estarem alerta, però resulta evident que, si bé és cert, que no pot comparar-se el número de persones afectades per unes nevades i les altres, crec que tots els catalans, cada ciutadà individualment, té tot el dret del món a ser tractat de forma igualitària, visqui on visqui del territori català.

Però és que a més, el que em preocupa, és que no reconeixen l'error i neguen la major. En un article d'opinió en un Diari gratuït de Tarragona, una diputada de les nostres comarques del PSC, posava en dubte el desequilibri de la dedicació pressupuestària de l'actual Govern de la Generalitat a les comarques de Tarragona, i ho feia posant exemples d'inversions que s'estan duent a terme, i obviant d'una forma matussera aquelles inversions que ja fa alguns anys que haurien d'haver arrancat, o fins i tot resultar una realitat.

És evident que el paper ho aguanta tot, com evident és que tot allò que es promet, o és signa públicament, queda emmagatzemat molt més fàcilment ara, que fa uns anys..., bo serà doncs, ben aviat, fer un repàs de les subvencions i inversions promeses, perquè es veritat també que l'excés d'informació al que estem sotmesos, fa que oblidem molt aviat, massa aviat de suposades veritats...

Comentaris | 0 RetroenllaçOs