ILP: "Els Toros" i els 10 anys de Carmen de Távora a la nostra plaça

13 Desembre, 2009 15:15
Publicat per csala, General

M'ho veig venir, fetes les consultes independentistes el cap de setmana vinent la notícia seran els toros...., mira que se'n parlaran de coses importants en el Ple del Parlament d'aquesta propera setmana, però el que faran notícia seran els toros. Dissabte i diumenge vinent, llevat de contraprogramació sorpresiva, els toros s'emportaran els principals espais dels mitjans.

Jo votaré favorablement a la ILP, o sigui, a que aquesta proposta de modificació de l'article 6 de la Llei de Protecció dels animals segueixi el seu tràmit (això no vol dir que acabi tal i com està proposada). Les meves motivacions:

1.- Votaré Si, perquè considero que totes les Iniciatives Legislatives Populars (ILP) han de poder-se tramitar. Si no tinc llibertat de vot això no puc fer-ho, em dec al criteri majoritari i democràtic del grup, sigui a favor o en contra, però personalment, sempre que tingui aquesta llibertat, votaré favorablement la seva tramitació parlamentària. Ningú recull 50.000 signatures per veure estroncada a les primeres de canvi, i mitjançant una esmena a la totalitat d'un Grup Parlamentari, que la voluntat de debatre un problema no pugui fer-se amb responsabilitat a la Cambra Legislativa del seu país.

2.- Votaré Sí, perquè considero que l'execució sagnant d'un animal amb un mètode qüestionable no pot considerar-se un espectacle dignificant, i que consti que tampoc considero dignificant ni la boxa ni "altres" animalades semblants...

3.- Votaré Sí, perquè tot i que estic per preservar les tradicions (i en aquest sentit estic especialment conscienciat per les que es celebren a les Terres de l'Ebre), calen retocs per fer saber a tothom que "tot no val".

4.- Votaré que Sí, per coherència, amb els meus pensaments i actituds, que són els mateixos ara, que fa 10 anys, i això és el que us explico a continuació:

10 anys de Carmen a la Plaça de Toros de Tarragona.

L'any 1999, com a regidor de Festes de l'Ajuntament de Tarragona vaig contractar a en Salvador Távora (La Cuadra de Sevilla) per a representar una versió lliure de l'Òpera "Carmen" que incloia la lídia i mort d'un toro. Vaig exigir aleshores que seguint el Reglament Taurí s'estudiés "indultar" el toro al final de la representació. Negociant, negociant, ho vam aconseguir...!!!!. En la representació -única- del 14 d'agost de 1999 el toro va ser indultat, i tot i que va morir poc després, i que no li vaig evitar el patiment, almenys no vam fer de la sang de la seva mort un espectacle públic. Sé que a molts això els semblarà poc, però jo d'aquell dia n'estic especialment orgullòs. Amb la tensió que es respirava a BCN pel mateix espectacle vaig rebre moltes pressions el mateix dia de la representació a Tarragona per a que suspengués l'espectacle. Pressions per part de l'aleshores Director General del Joc i l'Espectacle i del Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a les comarques de Tarragona. Tan sols dir-vos que els Mossos (fa una dècada) van comparèixer i van aixecar ACTA de l'espectacle; ja em veia justificant una multa astronòmica, multa que mai va arribar.

Per cert, la falta d'ampara legal va fer que al cap de dos anys, en Sentència Judicial, es condemnés a l'Administració de la Generalitat a pagar 40 milions de les antigues pessetes per no permetre la representació a Barcelona. Aquell cop, a Tarragona, defensant els drets de l'animal, vam simultàniament gaudir de la plasticitat de les representacions de "La Cuadra de Seviila", per aquí hauria d'anar això en un futur, i per això votaré aquest proper divendres que sí a la ILP.  

 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs