25.03.08

LLEGENDA HINDÚ SOBRE ELS ORÍGENS DEL IOGA

Publicat a General | 22:31

Explica una llegenda hindú, que fa milions d'anys, hi havia un peix que escoltava d'amagat al Déu Shiva quan ensenyava a la seva esposa, la Deesa Parvati, els secrets del ioga.

Un dia, el Déu va descobrir que el peix l'estava espiant i, furiós, el va desterrar. El peix va surcar els oceans, buscant un lloc per viure i va ser així com va arribar a les costes de l'Índia. Una vegada a terra, va succeir un miracle: el peix es va convertir en home.

Els habitants d'aquell lloc el van acollir i el van anomenar Matsyendra, que en sànscrit vol dir "senyor dels peixos". Agraït per la càlida hospitalitat que li van ofrerir, Matsyendra va ensenyar als homes i dones d'aquell indret totes les postures (anomenades també asanes)que havia après del Déu Shiva.

 (Segueix)

25.03.08

UN AGOST MÉS FORA DE CASA

Publicat a L'Índia | 09:45

Quan decidim marxar a l'estiu, sempre tenim clar que volem marxar com més dies millor, tenint en compte que necessitem un mínim de tres dies a la tornada per refer-nos abans d'incorporar-nos a la vida laboral. A la puta vida, pura i dura, diguem-ne. Doncs, el viatge d'aquest any no serà menys.

El Roc, en un comentari que m'ha deixat a l'article anterior, m'ha preguntat quants dies marxarem. M'ha preguntat també, si en serien 7. Uf, jo crec que per set dies només seria capaç de moure'm a una sola ciutat europea. Si vull anar en un viatge tant lluny, crec que és necessari un mes sencer.

El dia de sortida és l'1 d'agost. El dia 1 sortia una mica més bé de preu, perquè al ser un divendres, molta gent no comença les vacances fins el dia 4 d'agost, per allò d'arrodonir les setmanes. Però nosaltres comencem les vacances exactament el dia 1 i és el dia que marxem. La tornada està prevista pel dia 27 d'agost. Després d'estar discutint uns dies si tornavem el dia 27 o 28 o 29, va poder més la defensora del dia 27, per ser la que menys ha viatjat tant de temps i per tenir els raonaments més ferms. De fet, és per riure, però estavem discutint per dos dies!

El recorregut, ja vaig comentar que no el sabem, ot i que jo he dissenyat una ruta alternativa a la que vaig fer, ot i que repetiré algun lloc, perquè crec que val molt la pena anar-hi, i no vull que pel fet d'haver-hi anat jo, no puguin gaudir-ne elles. A més, no em fa res repetir. Qualsevol lloc de l'Índia, es pot repetir de bon grat.

Aquest any, potser sí que em sap greu marxar tot el mes, perquè aquest any estreno casa. I ja se sap, que les novetats sempre agraden. però penso també, que a diferència dels altres anys, que a qui més enyoro són les meves nebodes, aquest any, també enyoraré la casa!