L'ambaixador israelià considera que l'estat espanyol i l'estat israelià s'allunyen...

20 Jul 2006

El que fan Hamas i Hezbol·là no té nom... però aixó justifica l'actuació del govern israelià bombardejant Gaza i el Líban de forma indiscriminada ? (clar que ara que ja estem acostumats als bombardejos de caire quirúrgic, doncs el que veiem per la tele són les cicatrius de tal actuació mil·limètricament calculada)

Si visiteu el bloc de la Pilar Rahola, ha anat a treure la pols de vils atemptats com el que es va produir a Buenos Aires ja fa molts anys contra un centre hebreu de la important comunitat hebrea de la capital argentina. I perquè treu el tema just ara, quan volem parlar del que passa ara, no del que va passar fa dotze anys... Una sèrie d'intel·lectuals catalans intenten justificar l'injustificable. Injustificable va ser l'atemptat contra AMIA, però treure aquest afer, com tants d'altres, per justificar el bombardeig del Líban per part de l'exèrcit israelià, originat per un important error de Hezbol·lah com va ser matar set soldats israelians i segrestar-ne a dos més (cal preguntar-se en quin cantó de la frontera hi eren, per cert, si algú m'ho pot dir, sinó ha aniré buscant)... Però la Rahola no està sòla... Com ja vaig comentar ahir, també van ser sorprenents les paraules de Villatoro el dilluns passat al "Matí de Catalunya Ràdio"...

En l'entrevista que estan fent ara mateix al canal CNN+ a l'ambaixador d'Israel a l'Estat Espanyol, Victor Harel, aquest acava de fer tot just menció a aquests columnistes que estan escrivint articles a favor de la causa israeliana... Caldrà preguntar-se pels mecenes.

Personalment, dessitjo que la Pilar Rahola continui participant en "Els Matins" de TV3, però que ho faci un cop per setmana, i no pas diàriament en el programa del Josep Cuní, doncs no crec que la majoria de catalans volguem pagar amb els nostres impostos un espai diari on moltes vegades Rahola deixa anar els seus missatges de caire sionista i propagandistic, que gens tenen a veure amb un servei públic com és TV3. Per aixó que faci la seva columna setmanal al programa de Cuní, on expresi la seva opinió, i no faci demagògia la resta de la setmana amb els nostres calers.

Font foto: EFE/Morell/La Vanguardia

La foto d'ahir de Zapatero amb el mocador palestí al coll va ser un fet improvisat, mentre des de despatxos de mig món es decideix com han de morir els civils libanesos. Zapatero em va caure molt baix amb tota la història de l'Estatut, però les seves paraules envers l'atac israelià a l'estat libanès han sigut per a la meva concepció sobre ell com si alguna ànima piatosa encengués una espelma a Santa Rita (i de pas m'oblidès, per moments, de l'elecció de Montilla per substituir a Maragall). Aplaudeixo la valentia de José Luís Rodríguez Zapatero per dir el que ha dit quan totes les diplomàcies mundials es dobleguen al dictat de la Casa Blanca... Que potser els misils nord-americans apunten a aquells que no opinen com el senyor George Bush? Espero que aquestes paraules de Zapatero no siguin simple demagògia, i contribueixi a posar els punts sobre les is en l'actual context internacional (però que vigili el pati interior, que la cosa està pitjor del que ens volen vendre)...

Aquestes paraules han provocat l'ennuig del govern israelià contra l'Estat Espanyol, i així mentre al Líban plouen misils, a casa nostra plouen missatges demagocs sobre la correctesa de l'acció militar israeliana, com si fos immaculada. L'ambaixador israelià a l'Estat Espanyol comenta que les relacions entre l'estat ibèric i l'estat hebreu no passa pels seus millors moments (clar que si governès el PP, seriem els millors aliats). I l'excap de la comunitat sefardí a l'Estat Espanyol Mauricio Hachuel s'ha atrevit a dir que les declaracions de Zapatero han estat "anti-israelianes i anti-semites"...

A partir d'ara, els que no estem d'acord amb la política i geopolítica israeliana haurem de sentir-nos culpables d'estar en contra de matances indiscriminades i que no compartim sigui qui en sigui la mà executant... No defenem ni l'assassinat de civils israelians, ni defendrem l'assassinat de civils palestins i libanesos... I que cadascú es faci responsable dels seus actes, sense fer-ne partíceps als que no han participat en la pel·lícula.

I sento acabar amb aquesta pregunta el meu article (sòc tan paranoic com el govern israelià)... Com es poden explicar els missatges tan clarament propensos a recolzar la política de George Bush i els seus aliats més directes per part del Partit Popular i certs columnistes que escriuen missatges sionistes que semblen fora de context dins la nostra societat? Què hi guanyen? Com es financien per emetre aquests missatges?

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
 • Facebook
 • Meneame
 • Twitter
 • Tafanera
 • Barrapunto
 • Tumblr
 • Fresqui
 • del.icio.us
 • E-mail
 • Google
 • Netvibes
 • digg