Líban-Israel-Palestina: el conflicte en fotografies

16 Jul 2006

En aquest article enllaçaré amb fotografies del conflicte del Pròxim Orient que segurament marcarà la política i l'economia mundial durant els propers mesos, i que farà que ja no ens parlin del que passa a Iraq, ni a l'Afganistan, ni a molts altres llocs on també hi ha conflictes bèl·lics...

Jo tinc les meves opinions personals sobre la situació, però en aquest post espero que les fotografies facin un relat més neutre d'aquest nou (o vell) desastre humà, i que ens recorda qui som... No insultem més als animals dient-nos "que animal que ets".

La transformació dels suposats límits territorials a l'anomenada Terra Santa, durant els últims decenis.

17 de juliol del 2006

Israel crearà una zona de protecció al Líban (font fotos i text peu de foto: DNEVNIK)

Fotos: EPA / DELO.si

Policías inspeccionan la estación de Haifa tras la caída de uno de los misiles de Hezbolá.
(Foto: REUTERS. Peu de foto: EL PAÍS)

Una mujer recupera enseres entre los escombros de lo que fue su casa en Beirut.
(Foto: EFE. Peu de Foto: EL PAÍS)

Un grupo de españoles procedentes de Beirut, a su llegada a la base aérea de Torrejón de Ardoz, el sábado 15 de julio.
(Foto: EFE. Peu de Foto: EL PAÍS)

 (Segueix)


 

Israel bombardeja el Líban

16 Jul 2006

font: Reuters/El País

font: Sarajevo-X

Hi ha moltes coses que passen a Israel i a Palestina que no estan bé... però voldria saber com la Pilar Rahola justifica el bombardeig que fa l'exèrcit israelià des d'ahir d'un estat internacionalment reconegut com és el Líban, tot just quan semblava que ja començava a esborrar de forma definitiva les cicatrius de dues dècades de guerra on Israel també va tenir un paper molt important...

Font : AP / Haaretz

Font: AP / El País

Els segrestos i assassinat de soldats israelians no han estat una bona decisió per part dels moviments armats palestins i del moviment libanès Hezbol·lah, però tampoc ha ajudat massa la presió internacional contra el nou govern palestí, utilitzant com a eina bàsica l'escanyament econòmic que ha afectat a tot un poble que fa decenis que es veu obligat a viure de l'almoina i al que no es deixa seguir un camí de desenvolupament que permeti la ràpida normalització de la situació... I cada cop que sembla que s'obre la llum de l'esperànça, tot acaba igual: els uns i els altres cauen en una espiral d'instigament i provocació que sempre acaba perjudicant als més febles.

Font : AP / El País

Data original de publicació de l'article: 14 de juliol del 2006, a les 10 hores i 33 minuts hora catalana.

 (Segueix)

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (6) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
  • Facebook
  • Meneame
  • Twitter
  • Tafanera
  • Barrapunto
  • Tumblr
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • E-mail
  • Google
  • Netvibes
  • digg

 

El cànon per a suport digital a Espanya anima les expectatives del sector al país

16 Jul 2006

Article publicat en el Diari d'Andorra, edició del 3 de juliol del 2006:

El sector preveu que augmentin les vendes de suport digital al Principat (font: Diari d'Andorra)

El cànon per a suport digital a Espanya anima les expectatives del sector al país

JOAN A. GUERRERO

Andorra la Vella, 03/07/2006


Andorra es podria convertir ben aviat en el nou Eldorado pel que fa al món de l’electrònica i, més concretament, dels suports digitals (CD verges i reproductors MP3, per exemple) que, gràcies a l’ampliació del cànon previst a la llei de la propietat intel·lectual espanyola, passaran a tenir uns preus molt més competitius respecte als que es fixaran a l’altre costat de la frontera, segons el pronòstic que es fa des de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra. A fer aquest pronòstic hi coincideixen alguns responsables d’importacions dels principals centres comercials del país, que es resumeix en el sentiment expressat en les declaracions de satisfacció d’un directiu, que, qüestionat sobre els efectes immediats de l’aprovació d’aquesta modificació a Espanya no pot amagar l’entusiasme: “Quan vaig assabantar-me’n em vaig posar molt content. ”

 (Segueix)


 

La seguretat informàtica de les nostres dades

16 Jul 2006

Fa uns mesos va haver un problema greu a Andorra sobre les dades informàtiques dels usuaris d'adreces de correu @andorra.ad . És com si de cop i volta es fecin públiques totes les dades dels que som usuaris de Tinet. Us reporto un petit article del gratuït andorrà Bon Dia sobre com ha anat evolucionant l'afer:

T-Systems dictamina que l’origen de la la filtració va ser intern i malintencionat

per MB
Jul 14, 2006, 01:55

Després que el Govern acabés entregant al grup parlamentari socialdemòcrata l’auditoria de T-Systems sobre l’afer de les adreces electròniques d’Andorra. ad, ahir el cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, i el conseller general, Carles Blasi, van presentar les principals conclusions d’aquest informe que no disten gaire d’alguns supòsits que s’han anat desvetllant al voltant d’aquesta polèmica. De fet, Blasi va indicar que l’auditoria de l’empresa alemana dictamina que "l’origen més probable és una filtració interna malintencionada".

 (Segueix)


 

La connexió wi-fi arriba a les places públiques d’Andorra

16 Jul 2006

Extret de l'edició electrònica d'aquest divendres del gratuït andorrà Bon Dia:

La connexió wi-fi arriba a les places públiques d’Andorra

per MM i AR
Jul 14, 2006, 02:00


La connexió wi-fi, o connexió sense fils a internet, ja és possible al Principat des de les places públiques. Connectar-se des de la plaça del Poble d’Andorra la Vella -tot i que en aquests moments està en obres- o des de la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany és una realitat des de fa una setmana, ja que la connexió sense fils a internet funciona en període de proves per a totes aquelles persones que disposin d’un portàtil equipat amb aquesta tecnologia, que avui en dia són la pràctica totalitat dels equips que hi ha al mercat.

 (Segueix)