BLOC IMNOVA-PSC


RESPOSTA AL SR. XAVIER SABATE

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 08:15

Des de la nostra coalició, IMNOVA-PSC, integrada en l'organització del PSC a nivell de Terres de l'Ebre, i respecte a la sortida en escena del Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, amb el seu comentari en el diari “El Punt” d’avui dia 08/02/2010, volem


RECORDAR-LI:


  1. El pronunciament del Parlament de Catalunya, que amb la Resolució 150/VIII de l'onze de març de 2008, mostra el rebuig a la possible instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) per a residus nuclears a les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp i, per extensió, a tot el territori de Catalunya.

  2. El pronunciament del President del Govern de Catalunya, el qual va sortir publicat a la premsa el dimarts 26 de gener de 2010, i que diu (entrecomillat al diari El Punt del 26/01/2010) " No vull un magatzem de residus nuclears a Ascó. Aquesta instal·lació s'ha de situar allà on hi pugui haver consens social i territorial, i això no es dóna a Catalunya en aquests moments".

  3. El pronunciament del vicepresident Josep Lluís Carod Rovira en funcions de Portaveu del Govern, que en manifestacions a la premsa el dia 27 de gener, assegura que: "s'esgotaran tots els recursos legals, i Montilla enviarà una carta al ministre per demanar-li que l'MTC no es faci a Catalunya.


MANIFESTAR:


  1. El Sr. Xavier Sabaté, té un càrrec de representant d'un Govern de la Generalitat en el Camp de Tarragona, per tant, és un representant directe del Govern Català encapçalat pel President José Montilla.

  2. Com a representant polític el Sr. Xavier Sabaté, té el deure d'escoltar a la seva ciutadania, i d'explicar, des de la seva proximitat, les posicions del Govern de la Generalitat.

  3. Mentre estigui al servei de la ciutadania en el seu càrrec actual, no hauria de manifestar posicions personals, en temes de vital importància pel territori, i pel país, tal com és la polèmica convocatòria, sobre el polèmic Magatzem Temporal Centralitzat, també dit Cementiri Nuclear. Doncs aquestes posicions personals del Sr. Xavier Sabaté, es poden confondre amb la seva posició política.


PROPOSAR:


  1. Al Sr. Xavier Sabaté: en un tema tan greu com aquest que afecta a les seves responsabilitats de govern, no hauria de pronunciar-se en contra del govern que representa, de prioritzar les seves opinions particulars sobre l’interès general ho hauria de fer deixant abans aquestes responsabilitats. El que nosaltres tenim clar, és que no són compatibles entre si.

  2. Als càrrecs directius del P.S.C.: haurien de cridar a l’ordre al Sr. Xavier Sabaté pels motius esmentats.


Móra la Nova, 8 de febrer de 2010.

Fernando Cantos Viñals

Ernest Blanch Martí.

IMNOVA-PSC


Powered by LifeType