BLOC IMNOVA-PSC


CRONOLOGIA D'UNA OPOSICIÓ AL CEMENTIRI NUCLEAR!! (05/02/2010)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 18:53

Ascó, ja és candidat, i a més, està ben clar que serà el receptor del Cementiri Nuclear!!. Tant TV3, TVE, com d'altres mitjans de comunicació, ja s'encarreguen de demostrar amb gràfics, entrevistes amb pro-MTC's i d'altres recursos, la idoneïtat d'Ascó en front de les altes poblacions que concorren: Yebra (Guadalajara), Villar de Cañas (Cuenca),i les altres 8 candidatures.

Desgraciadament teníem raó..., i que consti que en aquest cas no ens n'alegrem!!, tant de bo no sigues així!!. Des d'aquí volem deixar ben clar els esforços que ha fet la nostra formació respecte el tema del MTC. Ho volem deixar ben clar, perquè, tot i que sempre hem mantingut la mateixa posició, sen's ha titllat d'oportunistes, de radicals, "pancarteros"... Aquí teniu l'hemeroteca:

- JULIOL/2006: Desprès d'un "chivatazo" de Greenpeace, i d'altres organitzacions ecologistes, sobre la implicació de determinats alcaldes de les "zones" nuclears d'Ascó i Vandellòs (concretament els de Móra la Nova i Tivissa) en el programa europeu denominat COWAM (programa dirigit a la implantació d'indústries conflictives i d'ampli rebuig social), i desprès de comprovar-ho per altres fonts, IMNOVA va presentar una moció on es sol·licitava a l'alcaldia el rebuig a la possibilitat d'instal·lar un Cementiri Nuclear a Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, o a comarques veïnes..., l'alcalde va rebutjar la nostra proposta amb un altra contra-proposta que no reflectia cap rebuig a res!!: Vídeo moció contra l'MTC (ve desprès de l'exposició del Fernando Cantos)

- AGOST/2006: A la revista IMNOVA, publiquem la nota de premsa de Greenpeace i Ecologistes en Acció sobre el Cementiri Nuclear i les intencions dels municipis de Móra la Nova i Tivissa sobre l'MTC: La Vanguardia, dia 14/07/2006, en la seva pàgina 30: LAVANGUARDIA 14-07-2006.pdf

- 24/08/2006: Aquest dia es constituïa a Vandellòs la Coordinadora Anti-Cementiri Nuclear de Catalunya, aquí hi van ser presents, a títol individual, el Fernando Cantos i l'Ernest Blanch.: CONSTITUCIÓ C.A.N.C. Els ciutadans de Móra la Nova a que fa REFERÈNCIA són els esmentats.

- SETEMBRE 2006: IMNOVA, com a força política s'adhereix al manifest de la CANC, essent la segona entitat i força política que ho fa, al darrera del grup d'ERC de Vandellòs-Hospitalet de l'Infant: MANIFEST CANC.

- 30/03/2007: Francesc Roman, en representació d'IMNOVA, va preguntar a l'Alcalde J.M. Sabanza, sobre dues notícies de la premsa escrita, en les que s'apunta l'àrea d'Ascó com una de les tres candidates a esser receptora del MTC segons L'AMAC (Asociación de Municipios en Areas con Centrales nucleares). L'alcalde li respon: "això és fals!!": VÍDEO DE YOUTUBE.

- Decembre/2007: IMNOVA-PSC presenta una moció de suport a la Proposta de Resolució contra el MTC presentada al Parlament de Catalunya per 2 grups parlamentaris: ERC i ICV-EUA. : Altre cop J.M. Sabanza i el seu equip rebutgen la moció, i quan se li pregunta que faria si es posa a Garcia, ell sol diu que respecta l'autonomia municipal: Article al Bloc 23/12/2007.

- 03/02/2008: Aquest dia (diumenge pel matí) es va produir una convocatòria de la C.A.N.C. al davant de l'Ajuntament de Móra la Nova, en forma de protesta festiva, s'hi havien de manifestar els del grup "l'ESCURÇÓ", grup que ja havien fet la mateixa concentració (desplegament de pancarta, dos bidons amb l'emblema nuclear, esquelet amb casc, i 10 o 12 persones amb bata blanca i casc), en d'altres poblacions: Montbrió, Vandellòs, Móra d'Ebre..., en cap d'elles i va haver cap incident..., doncs com ja és tristament conegut, a Móra la Nova, el mateix Alcalde va dirigir una contra-manifestació, que amb crits d'uns 30 o 40 incondicionals de l'Alcalde, varen impedir la manifestació de la CANC. Més consideracions sobre el tema al nostre bloc: Sabanza diu que no va haver aldarulls

- Març/2008: S'aprova la proposta de resolució al Parlament de Catalunya. Queda reproduïda la notícia al nostre Bloc: http://blocs.tinet.cat/blog/bloc-imnova-psc/category/365/politic/2008/03/19/perqu

- 05/04/2008: Comunicació a la Premsa de la "fuga de partícules d'Ascó I": Article: Bloc IMNOVA-PSC

- OCTUBRE 2008: En un plenari ordinari, Fernando Cantos fa una pregunta a l'Alcalde Sabanza en referència a la possibilitat d'un A.T.I. d'Ascó (Almacén Temporal Individualizado), convertit en A.T.C. (MTC), a lo que el Sr. Sabanza li contesta: "La instal·lació d'un A.T.I. no vol dir res més..., un ATI no es pot convertir en un ATC". El seu company de partit i de l'AMAC d'Ascó es va encarregar dies desprès de rebatre les afirmacions de Sabanza.

- 18/10/2008: En unes declaracions a l'A.C.N., l'Alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, no descarta la candidatura del seu municipi per acollir el cementiri nuclear: Bloc i vídeo de l'ACN.

- 21/11/2008: IMNOVA-PSC presenta el llibre "El Espejismo Nuclear" del Doctor Marcel Coderch, convidant a més al Portaveu de la C.A.N.C. Sergi Saladié per parlar sobre l'Energia Nuclear i el Cementiri Nuclear. En el mateix acte es presenta el vídeo "documents" co-produït per IMNOVA-PSC i la C.A.N.C., sobre temàtica nuclear.: bloc: presentació llibre i vídeo.

- Durant 2009 sembla que es faci una "parada tècnica" sobre el tema del ATC, on tot és safareig sobre el quan i el com sortirà la "orden ministerial" per la convocatòria i presentació de candidats.

- 07/10/2009: Surt a la premsa una notícia "increïble", que fa sospita sobre la possibilitat d'Ascó com a seu del Cementiri Nuclear: Diari "El Punt" del dia 07/10/2009 "La central nuclear d'Ascó pretén obrir un centre de divulgació sobre l'energia abans de l'estiu del 2011". Immediatament publiquem al Bloc el nostre parer: "Realitat o Ficció..."

- 19/12/2009: IMNOVA-PSC, convoca la "I JORNADA DOCUMENTALS IMNOVA-PSC" (l'Energia Nuclear, el seu cicle i els seus perills), presentant a més una exposició sobre els 20 anys de l'accident de Vandellòs I. Van esser convidats representants de Greenpeace i d'Ecologistes en Acció. En aquesta jornada vàrem veure la consciència anti-nuclear de la nostra població: quasi nul·la!!. Bloc: I JORNADA DOCUMENTALS IMNOVA-PSC

- 29/12/2009: surt publicada la convocatòria en una simple "Orden de la Secretaria de Estado de Energia", en la que no es recull rés del consenso territorial anunciat per ZP.

- 11/01/2010: Presentem una Proposta de Resolució pel proper Plenari Ordinari, en la que es demana al Govern Central, un calendari de tancament de nuclears, que es respecti la Resolució del Parlament de Catalunya de 11/03/2008, i que es modifiqui la "Orden" de la convocatòria, incorporant el criteri de "densidad de población". Així mateix presentem un Prec, perquè es considerin PERSONES NON GRATES als alcaldes i regidors que sol·licitin un MTC  a qualsevol lloc de Catalunya.

- 17/01/2010: Responem a la crida de la C.A.N.C. a Tortosa, feta a tots els càrrecs electes de les Terres de l'Ebre, Baix Camp i Priorat, amb els nostres càrrecs electes: (Fotos: Ernest Blanch)

- 19/01/2010: membres de la nostra formació es presenten al davant de l'Ajuntament d'Ascó per fer palès el rebuig del territori al MTC, aprofitant la reunió de l'AMAC.


 (FOTO: Ernest Blanch)

- 20/01/2010: Altra vegada els nostres càrrecs electes, i la resta de la nostra formació es present a l'Assemblea de la C.A.N.C. a Móra d'Ebre:

- 24/01/2010: Un bon nombre de membres de la nostra coalició son presents a la manifestació d'Ascó:

En tot això, el nostre batlle, solament ha dit que respecta l'autonomia municipal d'Ascó??. Ell estava en la reunió de l'Amac, del dia 19 de gener de 2010, en primera línia segons la fotografia de la premsa escrita. Segurament també hi va esser a Madrid, a l'Assemblea General de l'AMAC...

Com es pot comprovar el nostre grup "IMNOVA-PSC", mai ha defensat interessos empresarials, partidistes, o particulars en aquest procès del MTC. Poden dir el mateix les altres forçes polítiques del poble??.

Ernest Blanch
IMNOVA-PSC

 

 

 


Powered by LifeType