BLOC IMNOVA-PSC


REALITAT O FICCIÓ?: "Centre de divulgació sobre l'energia" a la C.N. ASCÓ

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 19:15

Quan llegeixo notícies com la del Diari "El Punt" del dia 07/10/2009 "La central nuclear d'Ascó pretén obrir un centre de divulgació sobre l'energia abans de l'estiu del 2011", hem sembla entrar en el món Simpson, en lloc de la més crua realitat..., o sigui, el meu enteniment es nega, momentaneament, a creure que la notícia forma part de la realitat, més aviat ho considera dintre dels paràmetres de la sàtira simpsoniana del Sr. Matt Groening. Evidentment a l'instant següent et dones compte que no és cap còmic, sinó una mostra més de la deriva kafkiana que porta la nostra societat.

central nuclear Ascó

Una deriva kafkiana que és tradueix en situacions com: "assumit el canvi climàtic, continuem construint tèrmiques de carbó (Mequinensa)", o bé "tot i constatar l'allunyament dels partits polítics de la societat, continuem amb la mateixa llei electoral i sistema de partits"...

Tornem a la famosa notícia que he destacat al començament..., resulta que l'ANAV pretén dinamitzar, turísticament, la Ribera amb una mena "d'exposició-museu-centre d'interpretació de l'energia", situat a l'entrada de la central..., estan de broma?..., ningú recorda el greu incident d'Ascó I?, ningú s'ha molestat en entrar a la pàgina web del CSN, i contar els incidents dels dos reactors riberencs?. En el primer cas, potser podríem recordar que va ser un incident qualificat, oficialment, com a de Nivell-II en l'escala INES (http://200.0.198.11/comunicados/escala.htm), però que s'hauria de qualificar en el Nivell-III (Incidente importante) al trobar-se partícules fora de recinte nuclear..., un incident quel va haver de denunciar Greenpeace en lloc del CSN (Consejo de Seguridad Nuclear)..., recordem que tot i que la direcció de la central sabia de l'existència de l'escapament radioactiu, sense conèixer el seu abast, varen autoritzar les visites d'escolars, pertanyents a diversos centres d'ensenyament, al complex nuclear...

Vull fer constar també, les consideracions del Síndic de Greuges de Catalunya sobre l'incident d'Ascó: "El Síndic de Greuges considera que l'actuació dels gestors de la central nuclear d'Ascó en la gestió de l'episodi de la fuita de partícules radioactives del novembre del 2007 'pot haver vulnerat el dret a la seguretat de totes les persones afectades' i 'el dret conjunt de la població a rebre una informació veraç'", noticia publicada al Diari "AVUI+", el 30/09/2009.

Tot això va passar fa, escassament, un any i mig, i ara pretenen muntar, en el mateix lloc, un centre de divulgació de l'energia que, segurament, intentaran sigui visitat per múltiples col·lectius, entre ells els escolars..., i ningú no hi té res a dir en una descarada operació de rentat de cara de l'ANAV??, tornarem a deixar que els menors, els nostres fills, tornin a entrar al complex nuclear??. 

Així mateix, la pretensió de servir com a reclam turístic, enllaça perfectament amb les inexplicables iniciatives turístiques que ofereixen viatges a la planta nuclear de Txernobil.
(http://panorama.laverdad.es/ocio-y-tiempo-libre/490-chernobil-pension-completa)


 http://www.tourkiev.com/chernobyl.php

 

Evidentment que no és el mateix, però segueix la mateixa filosofia d'ignorar el perill d'aquesta tecnologia, el perill inherent a les instal·lacions nuclears. En conclusió, si volen un centre de divulgació sobre l'energia, que no en sóc contrari, que el muntin en un lloc allunyat de les instal·lacions nuclears..., qualsevol activitat humana, hauria d'allunyar-se d'aquestes instal·lacions. En cas contrari, que al final s'obri aquest centre dins la central, doncs suggereixo que a la botigueta de souvenirs tinguin "clauers amb partícula radioactiva", amb la següent llegenda inscrita: "la vida, si curta, dues vegades vida".
 

(El clauer de record) 

------------ 

Ernest Blanch (IMNOVA-PSC) 


Powered by LifeType