BLOC IMNOVA-PSC


MESURES ESPECIALS DE PROTECCIÓ A ASCÓ!! (08/05/2008)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 01:20

Aquest article no va contra cap govern, tan sols vol que es prengui consciència dels fets ocorreguts, perquè es prenguin les mesures adients per protegir als ciutadans.

IMNOVA-PSC-PM, ha presentat a REGISTRE del Consell Comarcal, i de l'Ajuntament de Móra la Nova, dos escrits molt similars, dels que transcribim el de l'Ajuntament:

Tambè ho hem comunicat a la Direcció del Col·legi 3 d'Abril, i a l'AMPA del Col·legi

"A LES REGIDURIES D’ESPORT I ENSENYAMENT DE L’AJUNTAMENT DE MÓRA LA NOVA

Fernando Cantos Viñals, actuant en qualitat de regidor de la Coalició IMNOVA-PSC-PM de Móra la Nova, i respecte als propers Jocs Escolars de la Ribera d’Ebre que tindran lloc, segons la web del Consell Esportiu de la R.E., els dies 17 i 18 de maig a la població d’Ascó, EXPOSA:

Que el 29/11/2007, la Central Nuclear Ascó I, va tenir una fuita radioactiva que no va ser comunicada, fins que Greenpeace la va treure a la premsa el 5 d’abril de 2008.

Que aquest incident ha estat qualificat com de Nivell II pel Consejo de Seguridad Nuclear. Essent el més greu de l’Estat Espanyol desprès del de Vandellòs I.

Que el director de la CNA I, i el seu director de protecció radiològica han estat cessats com a conseqüència d’aquest succés. Així mateix, el Consejo de Seguridad Nuclear, no va comunicar l’incident fins hores desprès que ho fes l’organització ecologista esmentada.

Que per tant, tant els responsables de la Central Nuclear Ascó I antics com actuals (aquests venen de Vandellòs II, que van deixar funcionar el seu reactor amb males condicions durant uns mesos del 2006), com el Consejo de Seguridad Nuclear, han perdut tota credibilitat, han perdut la confiança de la ciutadania.

Que pròximament es faran els Jocs Escolars a la Vila d’Ascó, amb la concentració d’estudiants en edat escolar i els seus pares i la seguretat a les intal·lacions te que ser plenament garantida.

Que l'ocultisme i la falta de serietat per part de la Direcció de la Central Nuclear i el Consejo de Seguridad Nuclear estan perjudicant a la Ribera d'Ebre, de forma que pot quedar afectada l'activitat econòmica, social i esportiva, en especial la de les poblacions més properes a la central nuclear, que poden veure rebutjats els seus productes, perjudicat el turisme i l'activitat industrial.

Per tot això, SOL·LICITA que com a regidors d’esports i d’ensenyament demanin al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que:

Es doti de medis de mesurament radiològica i personal qualificat independent que permetin fer verificacions de forma autònoma.

Que facin comprovacions de forma periòdica, i puntuals, quan es produeixin concentracions de gent, com podria ser els Jocs Escolars.

Que aquest any facin les actuacions necessàries per garantir la seguretat dels Jocs Esportius de la Ribera d'Ebre.

Móra la Nova, 5 de maig de 2008."


Powered by LifeType