BLOC IMNOVA-PSC


ASCÓ O SPRINGFIELD??

General — Publicat per imnopsc @ 10:40

central nuclear Ascóspringfield

C.N. ASCÓ              C.N.Springfield
                           (Los Simpson)

Aquest mes d'abril ens hem assabentat d'un fet particularment greu, jo diria que molt greu: l'abocament de partícules radioactives a l'exterior (al medi ambient) que va tenir lloc fa quatre mesos enrere a la Central Nuclear Ascó I. Cronologia dels fets:

1) 26 de novembre 2007, es produeix l'incident contaminant "dintre" de l'edifici.

2 ) 29 de novembre 2007, es produeix la fuita a l'exterior per la xemeneia de refrigeració.

3) 14 de març: primera detecció d'una partícula radioactiva.

4) Al menys 6 col·legis visiten la C.N.A. Entre el 29/11/2007 i el 05/04/2008.

5) 2 d'abril: es detecten més partícules.

6) 3 d'abril: el Consejo de Seguridad Nuclear s'assabenta dels fets.

7) 5 d'abril: la notícia surt a la llum pública gràcies a Greenpeace.

8) 9 d'abril reunió del C.L.I. amb tots els alcaldes de la comarca. Al dia següent la Central té que reconeixer que no va donar les dades correctes.

9) 16 d'abril: l'ANAV (Associació Nuclear Ascó Vandellós) cessa al director d'Ascó I, i al seu director de protecció radiològica. El mateix dia el President de l'AMAC critica “tímidament” la gestió informativa de la Central.

10) 21 d'abril: Es detecten partícules radioactives en un camión de ferralla procedent d'Ascó. Es detecta al passar per l'arc de seguretat d'una empresa de"REUS".

11) 22 d'abril: Reunió d'alcaldes a Madrid amb el CSN.

12) 22 d'abril: es detecta un punt de "lleugera" radiació en un talús de la vora del riu, prop de la central.

13) 25 d'abril: PREMSA: L'empresa estatal de residus ENRESA projecta construir un Cementiri Nuclear a Ascó.


Fins aquí la simple relació de fets.

Ara repasem amb calma..., Que va passar a la Central perquè s'escampès "contaminació" radioactiva dintre de l'edifici.?..., Quina va ser la negligència que va fer possible la fuita a l'exterior??..., Perquè desprès de produïr-se la fuita es van admetre al menys 6 visites de col·legis, una d'elles, almenys, desprès de detectar-se partícules dintre del recinte de la Central??..., Perquè ni els gestors de la Central, ni el C.S.N., avisen la població una vegada tenen coneixement de la fuita??..., Perquè el C.S.N. (Consejo de Seguridad Nuclear)dona l'avís just una hora desprès que Greenpeace publiqui la notícia als mitjans i no el mateix dia que s'assabenta de la fuita??..., Perquè el President de l'AMAC (Associació de Municipis d'Àrees Nuclears) no critica la gestió informativa de la Central d'Ascó el dia que es fa pública la fuita, en lloc del dia que cessen als Directors??..., Quins interessos defensa l'AMAC??...

Preguntem-nos si amb el risc, que ha quedat patent, de fuita radioactiva de la C.N.A., és necessari tenir infraestructures esportives comarcals per escolars al costat de la C.N.A.(Central Nuclear d’Ascó)

Preguntem-nos si és necessari que els escolars visitin instal·lacions Nuclears...

Preguntem-nos, si és la primera vegada que ens han amagat una fuita radioactiva...

Preguntem-nos, si ja tenim el Magatzem Temporal Centralitzat a Ascó (el cementiri nuclear vaja)


Per acabar unes quantes frases del Doctor Antoni Lloret i Orriols (Físic Nuclear d'Alta Energia), el seu curriculum és espectacular: ha treballat al C.E.R.N. (Organització Europea de Recerca Nuclear), Director de Recerca del Centre National de Recherche Scientifique (França), Centre de Recherches Nucleaires d'Estrasburg. Destacat per la Generalitat per redactar l'informe sobre l'accident nuclear a Harrisburg (EUA). Creu de Sant Jordi 2008, membre del Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible de la Generalitat.


Diari Avui (08/04/1979), respecte a Harrisburg diu: "...cal preguntar-se què hauria passat a Ascó, on el nivell dels tècnics no té res a veure amb el dels EUA..."


Programa LA NIT AL DIA, del 22/04/2008, entrevista de Mónica Terribes al Doctor Antoni Lloret i Orriols:

"...des de el seu origen els que porten aquesta energia (la nuclear) menteixen continuament..."

"...com es possible que un incident que tingui lloc al novembre no tingui llum oficial fins al mes de març?, sobre tot desprès que Greenpeace sigui el que ho resol, avans que el Consell de Seguretat Nuclear...?...quin tipus de confiança podem tenir en les persones que porten aquest tema en aquest pais?..."


"...i ha un problema que és molt més delicat, que ningú en parla...el TRITI...un Isòtop radioactiu de l'Hidrògen...és radioactiu durant 12 anys...el TRITI és Hidrògen i forma aigua (tritada)...es coloca dintre de les molècules...i trenca enllaços...els gens per exemple...és tan lleuger que no es pot filtrar...la part que va a l'aigua va a l'Ebre...ningú fa cap anàlisis (per detectar el triti) amb això...és practicament segur (la presència d'aigua tritada a l'Ebre)...sinó on és aquesta aigua?..."

"Els membres del C.S.N....no hem mereixen cap confiança...estan demostran continuament que no mereixen cap confiança..."

Link al vídeo de TV3: http://www.tv3.cat/videos/393479

IMNOVACATALUNYA ES...BARCELONA?? (03/05/2008)

General — Publicat per imnopsc @ 10:22

Aquest és un article anti-trasvasiste, i pro-Catalunya com a Nació-equilibrada.

Cartell manifestació.
 

Ni ha que no se'n recorden d’aquelles manifestacions contra un PHN que liquidava l’Ebre. Sembla que el que es va dir solament fa 7 anys, ara estigui caducat!, potser en portava de data de caducitat....Jo no la vaig veure.

Ara que Barcelona pensa..., sospita..., creu..., que tindrà set, ara val tot. Però i la resta del país, que en tindrà de set...?, mireu com que la Gran Conurbació Metropolitana (la Gran Barcelona) concentra uns 5 milions d’habitants, doncs els demés som..., poca gent. I poca gent no fa problema.

Els de Can Fanga ens diuen que no som solidaris, que l’aigua solament la volem per nosaltres...., etc. Però que no ho som prou de solidaris?, imagineu si en som que ja fa temps que ens diuen l’endoll del Sud. Ara a més a més també hem de ser l’Aixeta del Sud..., i ara pregunto..., i Barcelona que ens dona?, potser ens dona qualitat i quantitat hospitalària?, potser ens dona un servei de rodalies?, o potser un servei de transport d’autobusos...?, millors carreteres?.

El Govern s’hauria de plantejar quina classe de país vol..., un país concentrat a Barcelona deixant la resta del territori abandonat..., o un país reequilibrat, un país on mes o menys tothom tingui les mateixes oportunitats per estudiar, amb una atenció hospitalària de qualitat, amb uns transports públics amb freqüències que els faci útils...

Doncs bé, això últim és el que crec que es demana des de les Terres de l’Ebre, el trist és que sembla que més aviat s’està per la Gran Barcelona.

Reequilibrar vol dir una millor gestió del territori en quant al creixement urbanístic, sobre tot de la Barcelona Metropolitana, d’aquesta manera els catalans s’han de repartir més equitativament pel territori, en definitiva cada zona del territori ha de treballar amb els recursos de que disposa, no piratejar recursos d’altres zones per seguir un creixement que no els correspon, que a més els fa dependents i amb una gran possibilitat de fallida.

Ernest Blanch.
(IMNOVA)


Powered by LifeType