Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Avançant a poc a poc

erdrag | 26 Juliol, 2008 16:01

Avui ha entrat en vigor una normativa que obliga a tots els aeroports europeus a oferir serveis d'ajuda i acompanyament a les persones que ho necessitin degut a una discapacitat, des de que entren a l'aeroport fins que s'asseuen a l'avió.

És una bona notícia, que cal celebrar. Però, com que sempre hi trobo el costat negatiu a tot plegat i ja sabeu que m'agrada criticar, crec que també s'ha de dir que aquesta mesura arriba tard, massa tard. 
De totes formes, espero que ara, que s'ha aplicat als aeroports, ho facin extensiu al tren, bus, etc.

Està clar que hi ha infrastuctures i serveis que per la seves característiques és difícil de fer-les accessibles a cadires de rodes, però no tots els discapacitats van en cadira. I, la majoria de vegades el problema es solucionaria amb la bona voluntat dels implicats. No pot ser que un conductor d'autobús es negui a ajudar a pujar a una persona en cadira de rodes, o que la renfe prohibeixi a una persona a pujar en un tren per no haver avisat amb antelació de que l'agafaria. Aquestes conductes haurien d'estar penades i multades.

Per no parlar, per exemple, del tracte cap a les persones cegues quan han d'omplir paperassa oficial.

La societat en general no està adaptada a la diversitat. Ens costa massa, encara, a tots plegats, assumir que no tots som iguals i que tots hem de tenir els mateixos drets, especialment dels serveis públics, que precisament per això es diuen públics. 

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb