Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Avançant a poc a poc

erdrag | 26 Juliol, 2008 16:01

Avui ha entrat en vigor una normativa que obliga a tots els aeroports europeus a oferir serveis d'ajuda i acompanyament a les persones que ho necessitin degut a una discapacitat, des de que entren a l'aeroport fins que s'asseuen a l'avió.

És una bona notícia, que cal celebrar. Però, com que sempre hi trobo el costat negatiu a tot plegat i ja sabeu que m'agrada criticar, crec que també s'ha de dir que aquesta mesura arriba tard, massa tard. 
De totes formes, espero que ara, que s'ha aplicat als aeroports, ho facin extensiu al tren, bus, etc.

Està clar que hi ha infrastuctures i serveis que per la seves característiques és difícil de fer-les accessibles a cadires de rodes, però no tots els discapacitats van en cadira. I, la majoria de vegades el problema es solucionaria amb la bona voluntat dels implicats. No pot ser que un conductor d'autobús es negui a ajudar a pujar a una persona en cadira de rodes, o que la renfe prohibeixi a una persona a pujar en un tren per no haver avisat amb antelació de que l'agafaria. Aquestes conductes haurien d'estar penades i multades.

Per no parlar, per exemple, del tracte cap a les persones cegues quan han d'omplir paperassa oficial.

La societat en general no està adaptada a la diversitat. Ens costa massa, encara, a tots plegats, assumir que no tots som iguals i que tots hem de tenir els mateixos drets, especialment dels serveis públics, que precisament per això es diuen públics. 

Tòpic: cotxe potent + joves = excés de velocitat i temeritats

erdrag | 19 Juliol, 2008 13:57

Diumenge passat vaig tenir la desgràcia de presenciar un trist accident de cotxe. Va anar de segons de no ser-ne nosaltres els protagonistes. Sort de la ràpida reacció frenant de la nostra conductora. L’impacte personal i emocional: fort. Veure una persona morir-se davant teu mentre tu, impotent, no pots fer res més que esperar, sabent del cert que quan arribin els serveis mèdics ja no hi podran fer res provoca un important xoc interior.

Bé, però més enllà d’això, l’endemà, dilluns, en vaig indignar moltíssim en veure com al Diari de Tarragona tergiversaven la història per explicar-ho malament. Citant, segons ells, testimonis presencials, explicaven una versió totalment inversa del que va passar. Es clar, els implicats eren un home gran amb una furgoneta que venia de treballar i 4 joves amb un cotxe potent (Honda Civic). Amb aquests ingredients el diari ja podia redactar el tòpic: els 4 joves anaven fent esses, avançant en tombs i amb línia contínua i amb excés de velocitat. Només els faltava parlar d’alcohol o drogues (que per sort no ho van fer).
El pitjor de tot és que citaven testimonis presencials, quan els únics testimonis, els del cotxe del darrera, érem nosaltres.

Veient això, faig un truc a la redacció del diari (a Tortosa en aquest cas) i m’informen que això ho han dit els Mossos. Per sort, ja m’havia llegit la nota de premsa dels Mossos, i vaig poder dir-li que no em prengués el pèl. Després d’informar-lo de com havia anat tot, el periodista es compromet a publicar l’endemà una rectificació. Encara l’espero.

És cert que no descobreixo la sopa d’all si dic que les notícies que publica el Diari de Tarragona i la realitat, qualsevol coincidència, pura casualitat.
Aquest cas, però, m’ha demostrat que realment els importa ben poc explicar la realitat, tan sols els interessa vendre una imatge de la societat. Sinó, perquè havent-se adonat que s’havien equivocat, tenint la informació real de tot plegat, no es molesten a publicar-ho? 

Finalment, dir que la resta de mitjans van tractar la informació com toca, citant el que diuen els mossos: els implicats, el resultat i el lloc. Sense informar de coses d`’una font no fiable i que estan sent investigades.

L'escola democràtica

erdrag | 12 Juliol, 2008 20:39

 

 

Aquesta notícia és molt dolenta (veure a Vilaweb: Tancada a la conselleria d'Educació en suport a Batiste Malonda i 'Volem democràcia a l'escola'), però és força evident que no estic descobrint la sopa d'all si dic que al País Valencià hi ha una mancança funcionament democràtic, tant a la Generalitat Valenciana com en moltes altres administracions, i només les del PP.
El que més em preocupa d'aquesta notícia, i que em perdonin els valencians, és que al Principat s'està tendint cap aquest sistema de funcionament basat en la ingerència total i la pèrdua de la democràcia interna a les escoles. Recordeu allò que diuen "quan vegis les barbes del teu veí tallar, posa les teves a remullar".

Aquí potser no passarà, almenys de moment, per motius polítics i/o ideològics, però sembla que tot el cos legislatiu s'està preparant per evitar que des de les escoles es decideixi, de forma democràtica, el funcionament d'aquestes. Es tendeix a considerar els mestres purs treballadors, empleats que han de complir al peu de la lletra allò que diu l'empresari (en aquest cas, el conseller), i no pas com a educadors, com a aquells que fan tirar les escoles endavant posant-hi el seu granet de sorra molt més enllà de les exigències laborals.>
Com volem educar els nens del país per a que siguin ciutadans conscients i compromesos i siguin capaços de prendre les seves pròpies decisions en la vida, si no permetem que els mestres en prenguin cap de decisió.
Volem unes escoles innovadores i capaces d'adaptar-se als temps, o volem unes escoles idèntiques on tan sols s'apliqui un manual imposat des de dalt?

Aquells que em llegiu i sou d'aquest món, s'agraeixen comentaris d'opinió.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb