PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Un dibuix de Homer Simpson al costat del gegant símbol de la fertilitat desferma la polèmica al Regne Unit

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:55

La figura de Homer Simpson, al costat del gegant de Cerne Abbas
La figura de Homer Simpson, al costat del gegant de Cerne Abbas

EFE
LONDRES

La presència de Homer Simpson amb una enorme rosquilla a la mà, dibuixat amb pintura blanca en el mateix turó on figura el gegant de Cerne Abbas, ha desfermat la polèmica entre els pagans defensors d'un dels més importants símbols de la fertilitat.

Com a part de la promoció de The Simpsons Movie, pel·lícula que el pròxim 27 de juliol portarà a la gran pantalla la famosa família de Springfield, els publicistes de Fox han dibuixat un Homer en calçotets tan colossal com el Gegant de Cerne Abbas, però amb uns valors una mica diferents dels que representa uns dels símbols de l'espiritualitat antiga.

La silueta del nu gegant, de 55 metres, es troba perfilada a pedra calcària als turons de Dorset, al sud d'Anglaterra, i encarna, amb el penis en erecció i una maça de 37 metres al braç esquerre, un símbol de fertilitat. Encara que alguns afirmen que compta amb més de 2.000 anys i altres el daten al segle XVII la silueta encara avui atrau dones de tot el món amb l'esperança de quedar encinta.

"Volem una pluja màgica que se l'emporti"

L'aparició al costat del gegant de Homer Simpson, amant dels dònuts i patriarca d'aquesta família, ha suscitat una onada de crítiques entre els pagans, que desitgen que plogui perquè l'aigua acabi amb el dibuix, pintat amb productes biodegradables no resistents a l'aigua.

"Desitjàvem que arribés un clima més sec, però hem canviat d'opinió. Volem una pluja màgica que se l'emporti", ha afirmat la responsable de la Federació Pagana del districte de Wessex, Ann Bryn-Evans.

Segons Bryn-Evans, és "sorprenent" que els publicistes de The Simpsons Movie hagin aconseguit el permís per fer "una cosa tan ridícula en una àrea d'interès científic", tal com informa la cadena britànica BBC.

No obstant, no es tracta de la primera vegada que la indústria publicitària utilitza el famós gegant per promocionar els seus productes. Des de preservatius, passant per texans o bicicletes, molts han estat els objectes que han vist com les seves vendes pujaven a l'utilitzar per a la seva promoció el gegant de Cerne Abbas, disfressat durant la segona guerra mundial per evitar que els alemanys l'utilitzessin com a senyal aeri.

 

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_

PK=425196&idseccio_PK=1021


Powered by LifeType