PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Italia amenaza al Getty con un «embargo cultural» -[terraeantiqvae]

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 20:20
El remoloneo del Getty en la devolución del patrimonio artístico robado en Italia está agotando la paciencia del ministro de Cultura, Francesco Rutelli, quien amenaza con un «embargo cultural» si el museo de Los Ángeles no devuelve las 52 piezas arqueológicas saqueadas en territorio italiano. El Getty ofrece sólo 26, pero Roma las quiere todas, especialmente la Venus de Morgantina y el atleta de Lisipo, las joyas de la Getty Villa en Malibú.
 (Segueix)

Comença a Tarragona el congrés sobre cases històriques. -El Punt-

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 09:10
+ Comença a Tarragona el congrés sobre cases històriques. Foto: C.F.
L'Ajuntament de Tarragona és des d'ahir i fins aquesta tarda la seu d'un congrés sobre cases històriques i singulars. Ahir, Lluís Pinyol, director del Museu d'Història, va donar alguns detalls de la revisió del catàleg municipal de béns protegits que, com a novetat, a més dels edificis inclourà totes les inscripcions romanes, les escultures del carrer, les capelles votives, «uns elements que fins ara no estaven protegits».
 (Segueix)

Alcanar farà un congrés dels ibers que marcarà la recerca dels propers vint anys -El Punt-

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 09:06
La trobada, organitzada per la UB i l'Ajuntament, se centrarà en els contactes amb els fenicis a la Mediterrània occidental

ROSER ROYO.
Alcanar
Contactes. Indígenes i fenicis a la Mediterrània occidental entre els segles VIII i VI abans de la nostra era (ane). Aquest és el títol del congrés que del 24 al 26 de novembre se celebrarà a Alcanar i en el qual participaran experts d'arreu de l'Estat espanyol. «Suposarà un punt d'inflexió en el coneixement de la protohistòria a la península Ibèrica i posarà les bases del que ha de ser la recerca sobre el món iber dels propers 20 anys», va manifestar ahir el director del departament d'Història Antiga de la Universitat de Barcelona (UB), Francesc Garcia. La trobada, en què seran presents un centenar d'inscrits, abordarà els contactes comercials i culturals entre ibers i fenicis, unes relacions que a Alcanar foren especialment intenses per la seua situació estratègica a la costa de l'Ebre.

 (Segueix)

Ulldecona culmina deu anys de rehabilitacions al castell -Diari de Tarragona-

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 07:27
El castell medieval d'Ulldecona obrirà al públic l'any vinent, després de més d'una dècada en la que s'han dut a terme les rehabilitacions de les torres, l'església i, aquest darrer any, les muralles i l'adequació de tot l'espai exterior.per M.Millan | mmillan@diaridetarragona.com
Amb un trimestre de retard respecte als terminis previstos, els operaris realitzen actualment les darreres pinzellades de les obres. L'última actuació al conjunt medieval, que s'ha d'acabar abans de finals d'any, ha permès posar al descobert i consolidar muralles, murs i restes com ara un antic forn o una cisterna.

S'han instal·lat passarel·les i escales de fusta que permeten fer un recorregut per tot el recinte, a més d'una xarxa de focus per il·luminar a la nit les façanes dels edificis principals: la torre quadrada, la rodona, l'església i bona part de la muralla exterior. «Però aquesta il·luminació no es posarà en funcionament fins que es tanqui l'accés al conjunt i es regulin definitivament les visites», explica l'alcaldessa, Núria Ventura.

 (Segueix)

Powered by LifeType