BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 28-09-2007

28 Setembre, 2007 08:18
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-28

 

 

L'Ajuntament d'Alcanar ha reclamat al Ministeri d'Indústria que compti amb la seva participació a l'hora de definir un nou emplaçament per a la planta regasificadora del projecte Castor.

Responsables de l'empresa promotora del magatzem de gas submarí i la planta de tractament de terrestre, Escal UGS, s'han reunit aquest dijous al migdia amb representants de l'equip de govern i els portaveus municipals per informar-los sobre el projecte. Durant la reunió, la companyia ha certificat la intenció de traslladar la planta de l'emplaçament inicial, vora la desembocadura del riu Sénia, uns sis quilòmetres terra endins, també dintre del terme de Vinaròs i a uns quatre quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar. L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha lamentat que malgrat els impactes ambientals i, sobretot, les possibles limitacions sobre el desenvolupament territorial que pot representar el projecte, l'administració estatal no hagi fet públic un estudi d'ubicacions alternatives. Per la seva banda, membres de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia han entregat una carta als representants de l'empresa sol·licitant-los una trobada, després que no hagin estat convidats a la d'aquest dijous.

 

L'Ajuntament de l'Aldea s'ha mostrat "molt decepcionat" i "menyspreat" després de conèixer el projecte de PGE del 2008 on Foment només ha destinat 100.000 euros per la variant de la N-340.

L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu (ERC), acompanyat pels portaveus de tots els grups municipals de l'Ajuntament, ha assegurat que se senten "enganyats" pel govern espanyol, i no descarten noves mobilitzacions si la dotació econòmica per l'execució de l'obra no s'incrementa. Andreu ha assegurat que la dotació de 100.000 euros d'un total de 30,4 MEUR que costa la variant, és una "befa" al poble de l'Aldea, i ha demanat la implicació de tots els partits polítics amb representació al Parlament i al Congrés per esmenar aquest "inici erroni" que han tingut els pressupostos de l'estat.

 

 
 Uns navegants localitzen a l’ Ametlla , un cadàver surant al mar

La Guàrdia Civil investiga la identitat del cadàver d’un home que va ser localitzat abans d’ahir surant al mar davant la costa de l’Ametlla de Mar. El cos, corresponent a un home d’un metre i 75 centímetres d’alçada, es troba en avançat estat de descomposició. Duia un telèfon mòbil a partir del qual la Guàrdia Civil pretenia seguir un fil d’investigació que dugui a determinar la identitat de l’home i la seva procedència, però l’aparell està en molt mal estat. El cadaver no presenta signes de violència i la policia sosté que podria ser d’alguna persona desapareguda en algun indret del mediterrani que fes cap a l’Ametlla.
El cadaver va ser localitzat per persones que es trobaven navegant amb embarcacions particulars, que van donar l'avís a la Guàrdia Civil. Salvament marítim va rescatar el cos, que va ser traslladat al Tanatori de Tortosa.

 

ICV I JOVES D’ESQUERRA VERDA DE LES TERRES DE L’EBRE ES SUMA A LA DENÚNCIA PER LA DARRERA AGRESSIÓ HOMOFÒBICA A AMPOSTA

ICV i JEV de les Terres de l’Ebre es sumen a la denúncia efectuada pel col·lectiu de gais i lesbianes de les TTE, els quals han fet arribar una nota de premsa denunciant una presumpta agressió homofòbica a una parella de nois del territori el passat cap de setmana a Amposta.

Des d’ICV i JEV denuncien públicament aquesta agressió homofòbica i volen deixar clar que pensen que aquesta lacra social s’ha d’acabar amb la voluntat de tothom. Per això emplacen a la resta de forces polítiques del territori a que es  sumin en aquesta denúncia.

 ICV també demana a tots els ajuntaments del territori, i especialment, aquells afectats per episodis com aquests, que es pronunciïn en contra de l’homofòbia i que efectuïn plans especials d’atenció a aquest col·lectiu, format per milersd’ebrencs i ebrenques

 

 L’ASSOCIACIÓ LOCAL DE LA DONA DE LA CAVA CELEBRA LA FESTIVITATS DE SANT MIQUEL. 

DEGUT A QUE LA FESTIVITAT DE SANT MIQUEL COINCIDEIX AMB ELS TREBALLS DE LA SEGA DE L’ARRÒS  LA PARROQUIA DE LA CAVA VA DECIDIR AVANÇAR LA FESTA MAJOR I CELEBRAR-LS PER SANT ROC, AL MES D’AGOST.  L’ASSOCIACIÓ LOCAL DE LA DONA DE LA CAVA TENINT EN COMPTE QUE SANT MIQUEL CONTINUA ESSENT EL TITULAR PERÒ ELS HONORS SE’LS ENDÚ SANT ROC VA DECIDIR DONAR RELLEU A LA DIADA PRIMER AMB UNA MISSA I ENGUANY AMB MÉS ACTIVITATS

 

 

La Plataforma en Defensa de l’ Ebre vol estar present a la votació d'una resolució que fa referència a la proposta de cabal mediambiental

 Avui divendres 28 de setembre una delegació de quatre persones de la PDE assistirà a la sessió plenària del Parlament de Catalunya amb motiu d'estar presents en el moment de la votació d'una resolució que fa referència a la proposta de cabal mediambiental aprovada per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

 La PDE entén que això és el resultat de la petició que van fer arribar als partits polítics   a través del President del Parlament sr. Ernest Benach en l'entrevista que els va concedir el proppassat 20 de setembre.

 

 ERC porta al Ple de Tivissa el rebuig al cementeri nuclear

ERC de Tivissa presenta aquest divendres una moció al Ple de l'Ajuntament de Tivissa en què es demana un posicionament de rebuig d'instal·lar el cementeri nuclear al municipi.ROL

 

Alliberen 22 tortugues d'estany al delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha alliberat avui 22 exemplars de la tortuga d'estany (Emys orbicularis) a l'illa de Buda, tots nascuts al Centre de Fauna del Canal Vell els anys 2002 i 2003.

La tortuga d'estany (Emys orbicularis) és una espècie amenaçada, ja que ha sofert greument els impactes de la contaminació química de les aigües, la reducció i la transformació de l'hàbitat, la pesca i la recol·lecció d'exemplars com a animals de companyia. És una de les dues espècies de tortugues d'aigua autòctones presents a Catalunya i a la península Ibèrica. Fins a la meitat del segle XX era encara força abundant al delta de l'Ebre, fins i tot en els ambients aquàtics més transformats per l'ésser humà.

A la primavera es farà un seguiment sistemàtic dels exemplars alliberats per avaluar l'èxit de la reintroducció. Col·locaran trampes per atrapar els animals i identificar-los, ja que porten un microxip, i els pesaran i examinaran per veure com evolucionen.

 

 ENRESA, AMAC i els alcaldes “nuclears” ja treballen per fer possible el cementiri nuclear a Vandellòs-Hospitalet o Ascó

Desprès de les vacances d’estiu, ENRESA, l’AMAC i els alcaldes “nuclears” tornen a emprendre la marxa per tal de fer possible la instal·lació del cemenitiri nuclear a la zona de Vandellòs-Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) o Ascó (Ribera d’Ebre).

Segons ha pogut saber la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) aquests darrers mesos han tingut lloc una sèrie d’esdeveniments, la majoria impulsats pel sector pro-cementiri nuclear, que anirien encaminats a fer possible la instal·lació del cementiri nuclear a les nostres comarques.

 

 
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, presidí ahir dimecres, 26 de setembre, la inauguració de l’exposició del Fons d’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Campus Terres de l’Ebre a la seu de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre.

L’acte, que s’emmarcava en les celebracions del Centenari de la Comunitat de Regants i Sindicat Agrícola de l’Ebre, s’ha organitzat conjuntament pels presidents de la Comunitat de Regants, Lluís Pegueroles, i del Sindicat Agrícola, José Pedro Castells, i el director del Campus TE de la URV, Azael Fabregat, i comptà amb l’assistència també de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

El Fons d’Art de la URV Campus Terres de l’Ebre es començà a gestar l’any 2006 amb les obres de 25 artistes de les quatre comarques ebrenques, que mostren el primer any d’universitat a l’Ebre.

El desembre del mateix any les obres foren exposades al Centre Comerç Tortosa i, posteriorment, al Rectorat de la URV a Tarragona.

Ara, davant el manifest interès de la Comunitat de Regants han arribat a un acord de cessió d’un any d’aquest fons artístic, que presentaren a la nova sala Josep Cañé, en honor al primer president de la Comunitat, del Palau Montagut, a Tortosa.

 

 En aplicació del Protocol de camins signat amb el MAPA , la Mancomunitat de la Taula del Sénia rebrà 3.900.000 € dels Pressupostos de l’ Estat

El 16 de març es va signar un Protocol entre el Ministeri d'Agricultura i la Mancomunitat de la Taula del Sénia, per Josep Puxeu (Secretari General d'Agricultura) i Evaristo Martí (President de la Mancomunitat). El total és de 13 milions d'euros, repartits entre el 2008, 2009 i 2010. La Mancomunitat ha redactat els Projectes i el Ministeri ha posat als Pressupostos del 2008 els 3.900.000 € tal i com es deia el Protocol.

Segons que informa la Mancomunitat  ara s’ ha fet efectiu l ‘acord del Protocol signat a principis d’ any  amb la confirmació de que l ‘ens rebrà aquests diners i en el període establert ,tal com demostra que s’ hagi contemplat la primera partida als pressupostos estatals de l ‘any que be.

 

El periodista Eduardo Rubio aborda a Tortosa els canvis positius del tercer mil·lenni

La Fundació “la Caixa” posa en marxa un nou cicle de conferències adreçades a les persones grans. Especialistes en diferents matèries tracten de manera assequible temes com ara la salut, el benestar, la força de l’optimisme, fenòmens migratoris, el medi ambient, la soledat, mantenir la ment activa,etc...

El periodista i fotògraf, Eduardo Rubio, imparteix dimecres 3 d’octubre a l’Auditori de Tortosa la conferència Tercer Mil·lenni. Un moment per a la esperança on tracta quines són les expectatives que s’obren amb el segle XXI.

 

El Grup Joventut de Santa Bàrbara dóna inici a la 4a edició del Curs de Formació Bàsica

Durant quatre caps de setmana dels mesos de setembre i octubre tindrà lloc la 4a edició del Curs de Formació Bàsica que organitza el Grup Joventut de la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.
Aquest és un curs amb el que es pretén donar, als joves participants, les eines fonamentals per tal de poder desenvolupar de manera adequada activitats de lleure, i adquirir coneixements i tècniques de treball en equip.
Amb aquesta activitat, des del Grup Joventut, es vol aconseguir que aquells joves que han participat en alguna de les activitats organitzades per la regidoria de joventut, i també aquells que no ho hagin fet mai, comencin a conèixer el món de l’educació en el lleure i aprenguin les nocions bàsiques per a, en un futur, convertir-se en monitors o monitores membres del Grup Joventut.

 

 Reunión informativa sobre la implantación del Sistema Integrado de Supervisión de Centrales

 El CSN presenta el SISC y los resultados del segundo trimestre a las Comisiones Locales de Información de Ascó y Vandellós

Esta reunión, organizada en colaboración con la Asociación de Municipios en Áreas de Centrales Nucleares (AMAC), se enmarca dentro de la política de transparencia del CSN

Ascó I y Vandellós registraron varios incidentes que conllevarán medidas correctoras supervisadas por el Consejo, mientras los indicadores del resto de centrales –incluida Ascó II- se catalogaron como de ‘muy baja importancia para la seguridad’

Entre marzo y junio se produjeron 32 hallazgos de inspección en el conjunto de las instalaciones nucleares españolas

 
Sessió informativa a les Terres de l’Ebre sobre el procés de participació en l’elaboració del Pla d’acció per a la mitigació del canvi climàtic

 El director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, Frederic Ximeno, presidirà demà divendres, 28 de setembre, a Tortosa (Baix Ebre), una sessió informativa sobre el procés de participació de la societat catalana en l’elaboració del Pla d’acció per a la mitigació del canvi climàtic (2008-2012). L’acte, obert al públic en general, està destinat principalment als representants d’ajuntaments, consells comarcals, empreses, entitats i associacions de les Terres de l’Ebre. Aquesta és la tercera sessió que se celebra, després de la de Tarragona i Barcelona, i la setmana vinent es faran a Lleida i a Girona.

El procés participatiu per a l‘elaboració del Pla s’està duent a terme en el marc de l’organització de la Convenció Catalana del Canvi Climàtic, que se celebrarà a Barcelona el proper 17 d’octubre. Aquest Pla reflectirà les accions i mesures que es volen emprendre entre els anys 2008 i 2012 per aconseguir reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, d’acord amb els compromisos adquirits amb la signatura del Protocol de Kyoto.

 

Salut iniciarà l’1 d’octubre la campanya de vacunació antigripal a Catalunya

 Les vacunes estaran disponibles en els centres d’atenció primària i altres centres vacunals de l’1 d’octubre al 30 de novembre de 2007

El Departament de Salut iniciarà el proper dilluns 1 d’octubre la campanya de vacunació contra la grip, en la qual s’aplicaran de forma gratuïta prop de 1.500.000 dosis de vacuna antigripal, tant en persones pertanyents a grups de risc com en els altres grups de població a qui va adreçada.

La temporada 2005-2006 es van distribuir a Catalunya 1.336.507 vacunes als centres d’atenció primària i altres centres vacunals de Catalunya. Això va suposar un 70,2% de les 1.902.708 persones susceptibles de vacunació.

La vacunació antigripal s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip

 

Alcanar celebra aquest cap de setmana un seguit d’ actes aprofitant la festivitat de Sant Miquel.

Dissabte: Ball al Centre Cívic d'Alcanar, a les 24h, on es disposarà de la barra.

Dissabte i diumenge: Es realitza el Mercat Ibèric, organitzat per l'Associació Mestresses de Casa d'Alcanar, amb les diferents paradetes situades al voltant de l'Església de Sant Miquel.Amb motiu d’ aquesta festa la  Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia informa que montarà, també, una paradeta per tal de recollir signatures en rebuig al Projecte Castor i repartir pamflets informatius a tota persona interessada.

 

Amposta acollirà aquest cap de setmana la Copa Catalana de trial per a nens. Aquesta serà la vuitena prova de la competició i la cinquena edició que se celebra a la capital del Montsià.

 Les categories que hi prendran part són iniciació, aleví, juvenil i oberta. La novetat d'enguany serà l'escenari, ja que els organitzadors, el Moto Club Amposta, ha fet un canvi d'emplaçament, amb nous paratges, noves zones i un terreny diferent, que completaran les sis zones de les quals es configura el recorregut del trial.

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs