EL RETORN - AL DIA ,TERRES DE L' EBRE

03 Setembre, 2007 07:32
Publicat per josepro, General

 

EL RETORN

 

Suposo que molts ,avui és un dia de retrobament amb la amb la realitat : s’ acabat el temps de vacances i cal tornar a la feina....dons , això, a la feina tornem també des de aquesta modesta pàgina ,reflex d’un poc de la feina que és fa a l’ emissora municipal de Sta. Bàrbara.

Ben retrobats els habituals i els nous  lectors  que pugen sentir-se interessats pel tema.

Aquestes vacances he estat reflexionat sobre els continguts d’ aquesta pàgina i he pensat que tot i que seguirà donat l’ informació musical amb “Els Eurotops” i , quan arribi el canvi de temporada radiofònica dintre d’ algunes setmanes , les habituals reflexions i parers sobre aquelles qüestions que preocupen , sorprenen o criden l ‘atenció a qui subscriu aquesta bloc , també inclourem a partir d ‘avui i sempre que el temps ( de rellotge) o permeti els titulars de les noticies que afecten i parlen de les Terres de l’ Ebre.

De fet ,si he pres aquesta decisió és perquè , primer , vull aprofitar la feina feta. Cada dia oferim als oients de la Plana Radio a les 9 del mati a les 10 i a les 11 els butlletins informatius “Al Dia Terres de l’ Ebre”.

Perquè no oferir també la possibilitat als lectors ,planers , ebrencs o en general a tot hom que pugi interessar , aquesta feina que ens limitem a radiar. Perquè no també s’ha de poder llegir ???

Així , que , benvinguts, bon retorn i bona lectura. A partir d’ avui , si voleu i de bon mati estareu :

AL DIA , TERRES DEL ‘EBRE !

 

 

BUTLLETINS INFORMATIUS “AL DIA TERRES DE L’ EBRE”

Titulars 3-08-2007

 

PRIMER

 

Més de 5.000 persones s'han manifestat aquest diumenge entre els termes municipals d'Alcanar i Vinaròs per mostrar el seu rebuig al projecte Castor, que té previst construir un dipòsit submarí de gas i una planta de tractament al terme de Vinaròs, però a tan sols un quilòmetre i mig del nucli urbà d'Alcanar. De l’ACN

 Des de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, constituïda fa deu dies per intentar evitar el desenvolupament del projecte, s'ha alertat dels importants riscos per a la salut i per a l'economia local que consideren que provocarien el dipòsit i la planta de tractament de gas. L'Ajuntament d'Alcanar ha estat plenament representat a la manifestació, però en canvi no hi ha assistit cap membre de l'equip de govern del consistori veí de Vinaròs.

 

 

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha lliurat aquest dissabte a la tarda la bandera de la ciutat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l'Ebre, que portaran durant l'ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta que se celebra aquest mateix dissabte al vespre, en la qual hi participen unes 70 entitats i unes 1.400 persones, i durant la Solemne Processó de diumenge. . De l’ACN

 Bel ha qualificat l'acte de lliurament com un dels 'més emotius i importants' de les festes majors de la ciutat i ha expressat el seu agraïment per l’acceptació de la Comunitat. L'alcalde, que ha volgut emmarcar aquesta iniciativa dins de la celebració del centenari de l'entitat, ha expressat el suport de l'Ajuntament a la commemoració. Per la seva banda, el president del Sindicat, José Pedro Castells, ha afirmat que és un orgull per a ell i per a la junta de l'entitat, que representa a 4.500 comuners, que l'Ajuntament de Tortosa els hagi confiat la bandera de la ciutat.

 

 
Tortosa participarà un any més en la VIII Jornada Europea de la Cultura Jueva que se celebra a trenta països d'Europa amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural i històric del judaisme. .
De l’ACN

 A través de portes obertes, visites guiades, exposicions, conferències o concerts, es convida al públic a conèixer el món jueu. A Tortosa, els actes commemoratius seran una visita al call jueu i el ball dels gegants jueus: Bonjua y Caxixa.

 

 

 SEGON

 

Set comarques de les demarcacions de Tarragona i Lleida tenen aquest divendres un risc molt alt de focs forestals, segons ha informat el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Generalitat.

Entre elles 3 de les Terres de l’ Ebre :, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Baix Ebre. Altres tretze comarques estan en situació d'un risc elevat d'incendis forestals, entre elles la del Montsià.

 

 
Creu Roja Joventut de Tortosa participarà un any més en el cos iris de les festes de la Cinta 2007 amb l'elaboració d'una carrossa solidària.

Per segon any consecutiu, Creu Roja ha demanat la col·laboració en aquest projecte a una entitat de la ciutat que treballi per facilitar l'acollida dels immigrants a la nostra societat. Aquest cop, l'entitat ha estat Atzavara Arrels. La temàtica que s'ha treballat ha estat la interculturalitat, expressada amb dos missatges a cada lateral de la carrossa: 'Som de Tortosa' i 'Qui ets tu?'.

 

 
Les empreses eòliques destinen 40.000 euros en beques a estudiants de la Terra Alta

 
L’acte oficial de lliurament de les beques AERTA a estudiants de la Terra Alta per al curs 2007/2008 tindrà lloc el 13 de setembre a Gandesa, en la segona edició de les beques AERTA.

El programa d’atorgament de beques d’AERTA està destinat als nois i les noies de la comarca que comencin estudis de Tècnic Superior en Instal·lacions Electrotècniques o d’Enginyeria Tècnica Industrial especialitat en Electricitat o Electrònica en algun dels centres homologats existents a les comarques tarragonines.

La selecció dels joves becaris depèn de la direcció del IES Gandesa i té en compte tots els joves que hagin acabat el batxillerat tècnic o científic o la formació professional de primer grau tècnica que resideixin a la Terra Alta. Les beques estan dotades amb 4.000,00 € anuals. Aquest any s’ha aconseguit completar l’objectiu de becar 10 alumnes.

L’acte de lliurament de les beques AERTA corresponents al curs 2007/2008 (diploma + 50% del import de la beca) es realitzarà el dijous 13 de setembre de 2007, a les 12:30 hores, a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Cal tenir en compte que per a operar els parcs eòlics que construiran les empreses associades a AERTA es necessitaran unes 50 persones.

 

 

S'obre el període d'inscripció als cursos de català per a adults

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de la xarxa de serveis de català de les Terres de l'Ebre, obrirà a partir del 3 de setembre (el 4 a Tortosa i el 5 a Gandesa) el període d'inscripció a trenta cursos de català per a adults adreçats a la població en general.

SLC de Tortosa 977 58 58 49 calcoverro@cpnl.cat

SCC del Baix Ebre 977 44 53 08 agilabert@cpnl.cat

SCC del Montsià 977 70 43 71 iobrados@cpnl.cat

SCC de la Terra Alta 977 42 00 18 pbes@cpnl.cat

SCC de la Ribera d’Ebre 977 40 18 51 mgrange@cpnl.cat

CNL de les Terres de l’Ebre 977 51 07 20 terresdelebre@cpnl.cat

El curs 2007-2008 començarà el dia 24 de setembre, amb una oferta que inclou cursos de tots els nivells d’aprenentatge, amb diferents horaris i aules, que van des dels cursos inicials i bàsics per a no catalanoparlants als cursos de nivell intermedi (equivalent al certificat B), de suficiència (certificat C) i de proficiència (certificat D). També s’oferixen cursos dels nivells intermedi, de suficiència i de proficiència en la modalitat a distància per als alumnes que necessiten flexibilitat horària.

L'oferta preveu l'organització de cursos a les poblacions de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Amposta, Flix, Gandesa, Móra d'Ebre, el Perelló, la Torre de l'Espanyol i Tortosa. És previst d'ampliar la llista de cursos i poblacions durant les pròximes setmanes.

Les persones interessades es poden adreçar als serveis de català de l'Ajuntament de Tortosa i dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, i al Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (carrer Nou del Vall, 9 de Tortosa; tel. 977 44 44 27, a/e terresdelebre@cpnl.cat).

També es pot obtindre informació actualitzada al web http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlterresebre

 

 
TERCER

 

EL POUM DE DELTEBRE JA ESTÀ A EXPOSICIÓ PÚBLICA 

 DESPRÉS D’HAVER-SE APROVAT INICIALMENT EN UN PLE EXTRAORDINARI EL PASSAT 19 DE JULIOL, EL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE DELTEBRE ESTÀ DES DEL PASSAT DILLUNS 27 D’AGOST I DURANT 3 MESOS A EXPOSICIÓ PÚBLICA A LA SALA D’EXPOSICIONS MUNICIPAL “RAMON CALVO” PER A QUE TOTA LA CIUTADANIA PUGUI CONEIXE’L DETALLADAMENT I SI ÉS NECESSARI PUGUI FER LES RECLAMACIONS QUE CREGUI CONVENIENT

EL POUM DELTEBRE ÉS POT CONSULTAR A A LA SALA D’EXPOSICIONS MUNICIPAL “RAMÓN CALVO” FINS EL PROPER 27 DE NOVEMBRE DE DILLUNS A DIVENDRES DE 8 DEL MATÍ A 2 DE LA TARDE. TAMBÉ ES POT TROBAR A LA PÀGINA WEB DE L’AJUNTAMENT WWW.DELTEBRE.ORG .

 

 

 

Tortosa homenatja 37 tortosins absents en un emotiu acte a l’Espai Sant Domènec

 
La Diada del Tortosí Absent ha reunit 37 tortosins que, tot i residir fora de la ciutat, han volgut participar d’un dels actes més importants de les Festes de la Cinta. La major part dels homenatjats resideixen a Barcelona, però també n’hi ha havia de Tarragona, Reus, Salou, Sant Cugat del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Celoni, Granollers, Sabadell, Vic, Castelló, Benicarló, Leganés, de Nimes (França) i Bonville (França). Els que menys temps fa que viuen fora de Tortosa porten 10 anys, mentre que qui més temps ha passat lluny de Tortosa és Maria Cinta Tomàs Sales, que fa 72 anys que resideix a Sant Celoni. A l’acte ha assistit també el periodista i escriptor tortosí Pepe Rodríguez, que viu a Barcelona des de fa 38 anys.

 L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Festes, Jordi Folqué, i la reina de les Festes de la Cinta 2007, Sílvia Alarcón, han estat els encarregats de lliurar les insígnies del tortosí absent a tots els assistents. L’acte ha iniciat amb unes paraules de l’alcalde, que ha mostrat el seu agraïment als tortosins absents per la seva assistència a aquest acte. Ferran Bel ha justificat el trasllat d’aquesta celebració al dia de la Cinta, precisament per facilitar la vinguda dels tortosins que viuen i treballen lluny de Tortosa. “En aquest acte volem homenatjar totes aquelles persones que per qüestions laborals o familiars han hagut de deixar la nostra ciutat per viure en altres llocs. A tots vosaltres us agraeixo que avui puguem celebrar plegats la festa més important de la nostra ciutat i us insto a què continueu fent d’ambaixadors de Tortosa allí on estigueu.”

 L’acte d’homenatge al Tortosí Absent s’ha tancat amb la música de gralles de la Colla Jove de Dolçainers, que ha fet emocionar el públic present amb la interpretació de l’himne de Tortosa.

 

 

Repsol portarà gas a una barriada de la Sénia

D´EL PUNT, R.R.

L'empresa Repsol Butano ha sol·licitat una autorització administrativa i l'aprovació del projecte per subministrar gas propà canalitzat a la urbanització La Solana, al municipi de la Sénia.

El centre d'emmagatzematge constarà de tres dipòsits de gas propà soterrats, amb una superfície exterior de 46,4 metres quadrats i 9,5 metres de llargària, i amb una capacitat de 16,05 metres cúbics. El pressupost del projecte és de 137.137 euros i la xarxa de distribució del gas serà de polietilè, amb una canalització de 40 mil·límetres de diàmetre en un tram d'uns 995 metres, i amb una altra canalització de 63 mil·límetres de diàmetre en un tram d'una llargària d'uns 205 metres. El Departament d'Economia i Finances va publicar la sol·licitud el 8 d'agost.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs