BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 21-09-2007

21 Setembre, 2007 07:52
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-21

 

 
El conseller de Governació, Joan Puigcercós ha assegurat que el Govern actuarà de mediador amb el Ministeri d'Indústria i la Generalitat valenciana per replantejar el projecte Castor que preveu construir una planta de tractament de gas al terme de Vinaròs però a tocar del nucli urbà d'Alcanar.

Puigcercós ha assegurat que el Departament de Governació donarà suport a l'Ajuntament d'Alcanar i tot i que ha reconegut que serà difícil' reconduir el projecte, es farà pressió perquè la planta de gas no 'hipotequi' el model de creixement del territori. El conseller ha adoptat aquest compromís en una trobada mantinguda aquest dijous amb la Junta de portaveus de l'Ajuntament d'Alcanar i amb membres de la Plataforma en defensa de les terres del Sènia. .-ACN

 

El Projecte Rius inicia la seva implantació a les Terres de l’Ebre

 A partir del treball comú entre el Projecte Rius i la Casa de l'Aigua de Tortosa, s'inicien un conjunt d'activitats per implicar els veïns i veïnes d'aquesta part del territori català en la conservació i millora dels rius de la Conca Hidrogràfica de l'Ebre. Des del Projecte Rius es fa palesa la satisfacció per aquest nou pas de l'entitat que, en l'any en que celebra el seu desè aniversari, comença també a arrelar en una zona, les Terres de l'Ebre, on la tasca de conservació dels rius ha estat un compromís assumit per àmplies capes de la població d'aquest territori.

 

 

Els col·legis públics de la Ràpita, en obres 

Els alumnes dels dos col·legis públics de Sant Carles de la Ràpita han iniciat el nou curs escolar en obres al centre. Al CEIP Carles III, l’actuació principal d’acondicionament i remodelació del centre està acabada, però s’està treballant encara en la instal·lació del sistema mecànic de l’ascensor i, avui, l’empresa Contregisa, encarregada de l’execució de l’obra, ha iniciat els treballs de construcció de les rampes d’accés a l’edifici. Es crearan dos rampes per accedir a l’edifici vell i una rampa paral·lela a les escales noves.  

 La principal, però, actuació als centres educatius de la Ràpita afecta al CEIP Horta Vella, on ja han començat les obres d’ampliació i reforma del centre.
 Les obres d’ampliació i remodelació del CEIP Horta Vella permetran ampliar en 1.975 m2 la superfície actual. Es crearan dos nous edificis adossats al ja existent; un, donarà cabuda a l’àrea d’educació infantil, amb 6 aules per a nens d’entre 3 i 5 anys, una aula de psicomotricitat i una de tutoria; i l’altre, serà ocupat per un gimnàs, la biblioteca, els vestuaris i l’àrea administrativa. El nou menjador es construirà dins del primer edifici i comunicarà la nova zona d’educació infantil amb l’edifici ja existent, que  serà completament remodelat. 

 

 

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, va presentar ahir dijous al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre el projecte 'Territori TIC'.

L'objectiu d'aquest pilot és potenciar l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l'àmbit ciutadà i de les petites empreses de les comarques de la Ribera d'Ebre, el Pla de l'Estany i el Ripollès. Segons el departament de Governació. 'Territori TIC' vol implementar un model de gestió que permeti optimitzar els recursos que es destinen a polítiques de Societat de la Informació.-ACN

 

27 treballadors en actius i aturats de l'àrea d'influència de la central nuclear prenent part d'un curs de 60 hores lectives sobre manteniment de vàlvules, des d'aquesta setmana.

Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament d'Ascó així com les empreses Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) i ENWESA amb la voluntat de millorar la formació dels treballadors i donar resposta a la manca de personal especialitzat en aquest tipus de tasques. El curs està impartit per professionals de l'empresa ENWESA Operaciones, amb àmplia experiència en aquests treballs, segons ANAV, i té tant un apartat teòric com un de pràctic que es portarà a terme a l'aula taller de la CN Ascó. –ACN

 

 
Una delegació de la Plataforma per a la Defensa de l'Ebre, encapçalada pel seu portaveu, Manolo Tomàs, s'ha entrevistat aquest dijous al matí amb el president del Parlament, Ernest Benach.

Els membres de la PDE  han sol·licitat que la cambra catalana es posicioni a favor de la proposta de cabal ambiental de l'Ebre encarregada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Els membres de l'entitat antitransvasament han fet entrega a Benach d'una còpia de l'estudi, 'Proposta de cabals ambientals del tram final del riu Ebre', que han defensat com a adequada i amb un bona acollida entre el teixit social, polític i econòmic de les Terres de l'Ebre. –ACN

 

 

El Cos Nacional de Policia, en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa, ha detingut un home, J.C.D., veí d'Aldover, acusat d'haver calat foc a un cotxe al nucli de Jesús.

Els fets que se li imputen van tenir lloc la mitjanit del passat dimecres 19 de setembre, quan el detingut hauria provocat el foc que va cremar parcialment un turisme Citroën Xsara Picasso que estava estacionat al carrer del Carme de Jesús. Fonts policials han informat que la forma d'actuar del detingut és la mateixa que s'ha emprat en els últims incendis de cotxes a Roquetes, on durant el que portem d'any han estat cremats més d'una desena de vehicles de forma intencionada (els quatre últims, la matinada del passat diumenge). Per aquest motiu, les mateixes fonts no descarten que l'autor pugui ser el mateix. ACN

 

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tortosa s'ha proposat reduir a la mínima expressió la circulació de cotxes pel carrer Sant Blai, on tenen prioritat els vianants.

Per aquest motiu procedirà a  la instal·lació, reubicació i posada en marxa, a partir del proper dia 6 d'octubre, de noves pilones retràctils als accessos que limitaran el pas. Únicament els vehicles que hagin de carregar o descarregar als comerços d'aquest vial hi podran accedir entre les sis de la matinada i les deu del matí. Aquesta mesura serà presentada dintre dels actes de celebració a Tortosa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que tindrà lloc entre el proper dilluns, dia 24, i diumenge, 30. A banda de les habituals campanyes de conscienciació en l'ús del casc i els sistemes de retenció o la promoció del transport públic, la programació d'aquestes jornades preveu també la inauguració de tres nous camins escolars segurs per facilitar l'accés a peu dels alumnes dels IES i el Conservatori de Música de la ciutat. –ACN

 

Detingut un marroquí a Alcanar per possessió d ‘estupefaents i un arma de foc.

La Guàrdia Civil d'Alcanar ha detingut aquest dijous a dos quarts d'una de la matinada Abderrahman B., veí de Castelló, de 27 anys i nacionalitat marroquina, després de trobar dins el vehicle que conduïa 50 grams d'haixix, 2 grams de marihuana i una pistola Star model BKM del calibre 9 mm parabellum de la qual es desconeix la numeració. Els agents han trobat també onze cartutxos d'aquest calibre, sis dins del carregador i 5 en un paquet de tabac. La Guàrdia Civil està investigant l'arma i el detingut ha passat a disposició judicial a Amposta. –ACN

 

L'assemblea de la Mancomunitat Tortosa-Roquetes ha aprovat l'expedient de contractació de les obres d'urbanització de la carretera de Jesús a Roquetes.

El president de torn de la Mancomunitat, Ferran Bel, ha justificat la celeritat en la sortida a licitació d'aquesta obra, ja que s'ha d'adjudicar abans de finals d'any per evitar perdre una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOISC). L'alcalde de Tortosa ha afegit que s'han iniciat les converses amb els propietaris afectats per tal d'arribar a un acord sobre les expropiacions el més aviat possible. –ACN



El Director de Programes de la Secretaria de Joventut inicia una visita a totes les Borses Joves de Catalunya visitant la Borsa Jove d’Habitatge de Tortosa i la Borsa Jove d’Habitatge del Montsià.

El Director de Programes de la Secretaria de Joventut, Jordi Casals, acompanyat de la Coordinadora de Joventut a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, van visitar ahir dimecres 19 de setembre les Borses Joves d’Habitatge de Tortosa i del Montsià en un intent de fer una valoració i un estudi de la situació real de la Xarxa de Borses Joves d’habitatge de Catalunya. La visita a les Terres de l’Ebre ha estat la primera que es farà per totes les coordinacions territorials de la Secretaria de Joventut.

 

 Els dies 29 i 30 de setembre tindrà lloc a la Biblioteca d'Amposta la segona edició de la Ebre LAN Party, l'activitat més gran d'aquestes característiques a les Terres de l'Ebre.

Una "LAN party" és una reunió d'afeccionats a la informàtica amb els seus ordinadors personals. Dins el mateix recinte, tots els assistents estan interconnectats per facilitar la compartició de fitxers i coneixements, i també per jugar en xarxa i realitzar altres activitats durant hores. La proposta ebrenca a les Parties que han anat sorgint arreu arran la irrupció d'internet com a xarxa i moviment social i del coneixement, 48 hores de convivència i diversió assegurades!

La Ebre LAN Party, organitzada per l'associació Atictes (http://atictes.cat), ofereix als assistents una àmplia oferta d'entreteniment que passa per la realització de campionats i concursos diversos, alhora que també s'impartiran tallers i xerrades oberts a tothom qui vulgui assistir.

 

 Thomas C. Peterson, autor principal del capítol 1 de l’informe del Panel Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, participa en uncurs de la URV a les Terres de l’ Ebre

Dins el curs "Present i futur del Canvi Climàtic" que comença dilluns en el marc de la Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre de la URV, participarà Thomas C. Peterson, un dels científics més importants en el contexte del canvi climàtic.

El Dr. Thomas C. Peterson, és investigador del National Climatic Data Center a Asheville (North Carolina, USA), centre depenent de la National Oceanic and Atmospheric Administration, una de les institucions científiques més potents del món. És autor principal del capítol 1 del Grup de Treball 1 del Panel Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic,i president de l’àmbit del Programa Obert Grup 2 de la Comissió de Climatologia de l’Organització Mundial de Meteorologia.

 Peterson donarà dues conferències a Tortosa el dia 24 amb el seu estil didàctic, intel·ligent, proper i amè. A les 15.30 “El canvi climàtic. Les bases científiques” i a les 16.30 “Com ha canviat el clima? Les darreres troballes del Quart Informe de l’IPCC. Una visió de primera mà”.



Inici a l' Ametlla de Mar  dels Tallers d’Acollida per a persones nouvingudes

 Els tallers pretenen que totes les persones que arribin a L’Ametlla puguin conèixer la cultura i la llengua catalana i es moguin de forma independent a l’hora de fer coses tan senzilles com fer la compra o anar al metge.

 Dimarts 18 de setembre van començar els tallers d’Acollida per a totes les persones nouvingudes al municipi que vulguin participar-hi per tal d’aprendre la cultura i la llengua catalanes. Els tallers, a més, pretenen ser una eina útil perquè els immigrants es moguin en el dia a dia sense l’ajut constant del seus fills que són els que s’integren millor perquè van a l’escola i de seguida aprenent l’idioma.

 

 L’Ajuntament d’Alcanar ha sol·licitat una reunió amb l’Ajuntament de Vinaròs i una altra a la Generalitat Valenciana

Arran de l’entrevista que va mantenir fa pocs dies l’alcalde i el primer tinent de l’Ajuntament de Vinaròs amb responsables del Ministeri d’Indústria a Madrid, per tal de buscar noves ubicacions de la planta de gas, “però sempre dins del terme municipal de Vinaròs”, l’Ajuntament d’Alcanar ha demanat formalment una doble reunió: d’una banda, amb l’Ajuntament vinarosenc i, d’altra, amb la Generalitat Valenciana.
 L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, el qual s’ha mostrat molest pel fet que es continuen prenent decisions sense transparència i sense comptar amb la participació de les poblacions interessades i afectades.

Donada l’envergadura de la qüestió, per aquesta reunió s’ha demanat que es convoquen tots els portaveus de tots els grups polítics representats a tots dos ajuntaments. L’alcalde d’Alcanar demana consens en les decisions perquè la problemàtica que ha generat el projecte Castor s’escapa de la dinàmica govern-oposició i  per això cal tractar-ho amb la participació de totes les forces polítiques.

 

 

laplanaradio@sta-barbara.cat , Nova Adreça electronica a La Plana Ràdio

L’ajuntament de Sta. Bàrbara està actualitzant les adreces dels correus electrònics dels diferents departaments municipals ,substituint l 'actual extensió "org" per l 'actual "cat".

Aquesta mesura afecta també al correu de la ràdio ,per lo que , a partir d 'ara , tot el correu electrònic que es faci arribar a l 'emissora municipal de Sta. Bàrbara "La Plana Radio"  s' haurà de remetre a  laplanaradio@sta-barbara.cat
De totes maneres cal subratllar que
el correu de l'antiga adreça estarà redireccionat a n'aquesta durant un temps  encara, però ja podeu començar a enviar-nos la vostra correspondència  a la nova

Recordeu   laplanaradio@sta-barbara.cat

Josep Roig Cardona-LA PLANA RADIO 

 

 


 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs