EUROTOPS 15 - SETMANA 507

10 Setembre, 2007 16:30
Publicat per josepro, General

Ja i tornem : la llista d’ èxits de La Plana Ràdio  torna de vacances i Els Eurotops 15 els podràs consultar regularment cada setmana des de aquest bloc.

De moment una única novetat és la  que incloem en aquesta edició i és una sugerència força interessant del multiètnic Manu Chao i els seu “Rainin in paradize”

Podeu consultar la llista com sempre fent un click aqui Setmana 507.doci recordar , també com sempre ,que ens podeu escoltar....o millor, podeu escoltar l ‘Aida Roig els dissabtes a les 12 h. i els  diumenges a les 18h. pel 100.6 de la FM. Si es de mes enllà de l’ àrea d’ emissió de la Plana Radio ,podeu  escoltar el programa des de la pàgina web de l’ Ajuntament.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 10-09-2007

10 Setembre, 2007 08:18
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-10


 

 

El regidor de Cultura, Joan Caballol, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, han estat els encarregats aquest dissabte al migdia de lliurar els premis del VI concurs de composició per a dolçaina i percussió Jaume Blanch, dedicat enguany a l'obra 15 anys de gaiters de l'Aguilot.

El premi, guardonat amb 800 euros, ha estat per Pere Garcia Tomàs, amb l'obra 'Catorce+1', mentre que el segon premi, guardonat amb 400 euros, se l'ha emportat Cristina López Gómez per l'obra 'So d'Aguilot'. El regidor de Cultura, Joan Caballol, ha agraït l'esforç que l'Associació 4+1 i els Gaiters de l'Aguilot fan anualment per mantenir aquest premi de composició musical i per les moltes actuacions que realitzen al llarg de l'any mantenint i promocionant la música popular i el so de la dolçaina.-ACN

 

Tres alcaldes ebrencs cobren mes de lo que recomanen la FMC i l’ ACM
En total, hi ha sis alcaldes de capital comarcal o gran ciutat que cobren més del recomanat, alguns d'ells amb dedicació parcial.

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, cobra 103.194 euros bruts anuals, i el de Sabadell, Manuel Bustos, 96.999,98 euros, tots dos per sobre del que recomana la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A Cervera, Joan Valldaura, amb 53.343 euros bruts anuals més dietes; Tortosa, on Ferran Bel rep 63.750 euros bruts anuals, (dedicació del 75%); Amposta, on Manel Ferré rep 59.800 euros amb una dedicació de 34 hores setmanals; i Gandesa, on Miquel Aubà percep 27.052,76 euros bruts anuals (dedicació parcial del 50%). En molts casos, als sous s'hi han de sumar importants dietes per assistència a un ple o a una junta de govern local.-ACN

 

Una dona ha mort aquest dissabte a la matinada en sortir de la carretera amb un cotxe a Ulldecona (Montsià), segons han informat els Mossos d'Esquadra.

 L'accident s'ha produït a un quart de quatre de la matinada al quilòmetre 338 de l'AP-7 on un cotxe amb quatre ocupants ha sortit de la carretera i, com a conseqüència, l'acompanyant del conductor, Maria D.M. de 81 anys, La resta dels ocupants del turisme han resultat il•lesos. En les tasques de rescat de les persones accidentades hi han intervingut efectius dels Mossos d'Esquadra, a més de diverses dotacions d'ambulàncies i dels Bombers.-ACN

 

 

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha alertat que la sequera, que amenaça les prop d'11.500 hectàrees de secà productives de la Terra Alta, pot comportar que les pèrdues d'aquesta campanya arribin al 30%.

Segons UP, en alguns municipis les pèrdues poden fregar fins i tot el 50%. En aquest escenari, cal afegir el risc de mort dels arbres a causa de la sequera.

Actualment, els camps no disposen de reserves d'aigua que puguin aprofitar els ametllers i els avellaners ja que no hi ha hagut pluges significatives després de la segona quinzena d'abril. D'aquesta manera, en ametller, el fruit ha d'obtenir de l'arbre l'aigua que necessita per la formació de l'ametlla. Un fet que en molts casos pot comportar un alt risc de mort de l'arbre per deshidratació.
A la Terra Alta i la Ribera d'Ebre es concentra la major part del conreu d'ametlla de les comarques de Tarragona, el 61%, i les varietats predominants són la Llargueta i la Marcona, que ocupen un 80% aproximadament de la superfície.-ACN

 

 

Un total de 1.136.100 estudiants- 27.425 a les Terres de l'Ebre- començaran el curs escolar el pròxim 12 de setembre, dels quals el 12,5%, és a dir 133.000, són d'origen estranger.

Això suposa que aquest any hi hauran a les aules catalanes 11.378 nouvinguts més que el curs passat, quan l'alumnat immigrant suposava el 11,8% del total. Tot i així, s'aprecia una desacceleració en el creixement d'aquest col·lectiu. Aquest curs els estudiants es trobaran amb algunes novetats, com ara la nova assignatura d'Educació per a la Ciutadania, a 3r d'ESO i matèries no lingüístiques impartides en anglès en 486 centres que aplicaran el nou Pla de Llengües Estrangeres. En aquest inici de curs hi haurà repartits per Catalunya 802 barracons, dels quals un centenar corresponen a escoles que provisionalment comptaran només amb aquest tipus d'aulari.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha presentat aquest divendres les dades de l'inici de curs i ha assegurat que, tret d'imprevistos d'última hora, el pròxim dimecres al matí tots els alumnes d'arreu de Catalunya es podran incorporar a les aules amb normalitat.
Per serveis territorials, 234.750 alumnes començaran el curs a Barcelona ciutat; 314.475 a Barcelona comarques; 139.250 al Baix Llobregat i Anoia; 143.275 al Vallès Occidental; 113.500 al servei territorial de Girona: 66.325 al de Lleida; 97.100 al de Tarragona i 27.425 al de les Terres de l'Ebre.

 

 

La Sénia obrirà aquest divendres el primer hotel de negocis de les Terres de l'Ebre: 'Nova Sénia'.

L'establiment, de tres estrelles de categoria, compta amb una quarantena d'habitacions i dues suites, totes equipades amb connexió d'internet via wi-fi. Les àmplies instal·lacions del nou hotel permeten adaptar l'espai per acollir reunions de treball i de negocis al servei de les empreses. L'establiment hoteler compta també amb un ampli restaurant amb capacitat per a 300 comensals, i habilitat per a tot tipus de celebracions. La construcció d'aquest hotel ha representat una inversió de dos milions d'euros.

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha emès un avís de precaució davant l'elevat trànsit de maquinària agrícola que s'espera a les carreteres del Delta de l'Ebre amb motiu de l'inici de campanya de la sega d'arròs.

 El període d'afectació serà des del pròxim dilluns 10 de setembre fins a la primera quinzena d'octubre.

A partir del pròxim 10 de setembre es preveu que a les carreteres del Delta de l'Ebre hi circuli un elevat nombre de maquinària agrícola, tractors amb els seus remolcs i màquines segadores amb motiu de les tasques de recollida d'arròs en aquesta zona.
Per aquest fet, el Servei Català de Trànsit ha demanat que s'extremin les precaucions a l'hora de circular per les vies afectades. A causa de les grans dimensions dels vehicles que intervenen en la recollida d'arròs i de la seva velocitat reduïda, el SCT també recomana reduir la velocitat en aquestes carreteres, especialment en els trams de menys visibilitat, per tal d'evitar encalços.
Les carreteres principals per les quals circularan els transports agrícoles són: N-340 (variant d'Amposta), TV-3454, TV-3454a, T-340, TV-3409, TV-3451, TV-3401, TV-3403, TV-3404, TV-3405, TV-3406 i TV-3408.

 

 

El proper dia 13 de setembre, a les 12.30 h, tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta l'acte de lliurament de la segona edició de les beques que concedix l'associació d'empreses Aprofitament d'Energies Renovables Terra Alta (AERTA) corresponents al curs 2007/2008.

L'acte serà presidit pel president comarcal, Pere Martí Vinaixa, i pel president d'AERTA, Ramon Carbonell.
El programa d’atorgament de les Beques AERTA s'adreça als jóvens estudiants de la Terra Alta que comencin estudis de tècnic superior en instal·lacions electrotècniques o d’enginyeria tècnica industrial en l'especialitat d'electricitat o electrònica en algun dels centres homologats existents a les comarques tarragonines.
Les beques estan dotades amb 4.000,00 euros anuals cadascuna. Aquest any s’ha aconseguit per primer cop completar l’objectiu de becar deu alumnes. A l'acte del dia 13 assistiran els beneficiaris, als quals se'ls lliurarà un diploma i el 50% de l'import de la beca en concepte de bestreta.

 

 

 

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat enguany l’encarregat de pronunciar el pregó de les Festes Majors que se celebren a Horta de Sant Joan, que tenen com a marc advocacional les Mare de Déu Trobades.

L’acte, realitzat al pavelló poliesportiu, va aplegar un gran nombre de veïns, que van seguir atentament el parlament realitzat pel president de la institució intercomarcal.

 

 

Dissabte, va tenir lloc lloc a Amposta, al IES Montsià, l'acte inaugural de les IV Jornades sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de les Terres de l'Ebre, que es desenvoluparen fins ahir diumenge, i que tenen per nom  àtic2ª.

L'acte inaugural comptà amb la presència de David Comuñas, director de l'esdeveniment; Joan Francesc Fosch, regidor de Noves Tecnologies; Carles Pascual, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a les Terres de l'Ebre així com director a les TE de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació; i Manel Ferré, alcalde d'Amposta.

L’ acte va seguir amb  la conferència inaugural d'Héctor Milla, consultor de xarxes metropolitanes d'alta velocitat, projectes d'innovació i mitjans digitals, sota el nom 'Videoblogs, la televisió dels espectadors', donant el tret de sortida a les activitats previstes al llarg del cap de setmana sobre el futur de la televisió.

Les Jornades, organitzades per l'associació Atictes (

www.atictes.cat), comptà amb més de 40 inscrits, predominant els universitaris i professorat però també persones de móns tan diversos com la banca o les assegurances, procedents de poblacions que van des de Vinaròs fins a Tortosa i, externament, també de Barcelona, Tarragona, Reus o Terrassa.

D'altra banda, aquest any s'ha aconseguit una gran difusió i ressò per la blocosfera ebrenca i de fora del territori, detectant-se fins el moment la presència en més de 40 blocs, a part de portals informatius especialitzats i generalistes que destaquen les Jornades.

 

 

Enllestides les dos primeres fases de les  obres de recuperació i rehabilitació del Molí de Vallés.

El projecte,  plantejat  per l ‘anterior equip de govern municipal a Sta. Bàrbara, ha consistit en la neteja i reforçament de les parets i ara es passarà a tancar el recinte per evitar l ‘accés de vehicles i a col·locar uns pannells informatius sobre aquest carismàtic edifici planer ,situat a uns tres km. de la població.

Segons va explicar el regidor de Cultura de l’ Ajuntament planer ,de moment no es considera prioritari fer res mes a l’ edifici, fins que no es tingui clar l’ us que se li vol donar.

Cal recordar que en un principi ,quant es va començar a parlar de la seua recuperació ,es va parlar d’ ubicar als terrenys  adjacents, propietat de

l ‘ajuntament, una àrea de lleure ,que es podria complementar amb un centre d’ interpretació de les edificacions amb pedra seca ,( margens,valones,avealls,arjups..etc)típiques del territori.

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs