BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 05-09-2007

05 Setembre, 2007 07:42
Publicat per josepro, General

 

Primer


L'Infocentre  de Sta. Bàrbara ja torna a engegar motors després de les vacances d'estiu.

Recordem a tots els usuaris i usuaries que ens podeu trobar als baixos del Centre Cultural de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 h i de 16:00 a 20:00 h (divendres tarda de 15:00 a 19:00).


També us recordem que ja estem preparant els cursos de tardor-hivern, veniu a informar-vos dels horaris i cursos que us oferim.

La borsa de treball a començat amb força aquesta tardor, si busqueu feina, o busqueu treballadors, no dubteu en consultar la nostra base de dades.

Per acabar us fem un repàs dels serveis que us oferim: conexió a Internet, ús de maquinari i programari, assessorament tècnic, serveis d'impressió, suport a entitats, centre de teletreball, jornades, borsa de treball, formació, informació turística, punt de suport de la UOC.

 

L'Ajuntament de Deltebre ha paralitzat les obres de construcció d'un magatzem de 600 metres quadrats que incompleix la normativa urbanística i que es troba situat en terrenys de conreu vora el camp de futbol de la Cava, a la carretera de la Marquesa, propietat de l'exregidor del PP, José María Campos.(Acn)

 El consistori va decidir precintar policialment les obres de construcció del magatzem el passat dia 28 d'agost després que els seus promotors desoïssin les multes, requeriments i decrets de paralització emesos des de l'obertura de l'expedient de disciplina urbanística, el passat mes d'abril.

Segons l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament, les normes subsidiàries vigents no permeten instal·lar construccions pecuàries o magatzems agrícoles a menys de 1.000 metres de distància de sòl urbà ni a menys de 100 metres de la xarxa principal de camins i carreteres o habitatges en sòl no urbanitzable. Campos, que regenta una empresa d'electricitat, assegura que la construcció tenia finalitats agrícoles i ha posat ja el cas en mans d'advocats.

Carod reclama que l'estat obri un procés de diàleg amb la Generalitat i Alcanar per la planta regasificadora(Acn)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat aquest dimarts que el Ministeri d'Indústria obri un 'procés de diàleg i informació' amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament d'Alcanar pel projecte Castor, que preveu instal·lar un dipòsit submarí de gas i una planta regasificadora a aquest municipi del Montsià. Veïns i consistori municipal són contraris al projecte i tots els grups municipals d'Alcanar s'entrevistaran aquest dimecres Madrid amb el secretari general de l'Energia del Ministeri d'Indústria, Ignasi Nieto.

 

Representants del PSC a les Terres de l'Ebre s'han mostrat confiats que el Ministeri d'Indústria farà canvis en l'actual projecte Castor i reubicarà la planta de tractament de gas que està previst fer a poc menys de dos quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar.(Acn)

Aquestes són, almenys, les sensacions dels socialistes que dissabte passat es van reunir a Barcelona amb el secretari general de l'Energia del Ministeri d'Indústria, Ignasi Nieto. Segons han explicat, el Ministeri es va mostrar 'sensible' al rebuig i preocupació que ha originat el projecte a Alcanar i, segons el PSC, estaria disposat a canviar la ubicació de la planta de tractament terrestre que inclou el projecte. El PSC confia que aquestes 'sensacions' es confirmin en una reunió que mantindran aquest dimecres a Madrid els representants dels diferents grups municipals de l'Ajuntament d'Alcanar amb el secretari general del Ministeri.

 

Un motorista mor a Amposta en sortir de la via i caure en un canal(Acn)

El motorista mort a Amposta en sortir de la via i caure en un canal tenia 36 anys i era veí de Sant Jaume d'Enveja (Montsià), segons han informat els Mossos d'Esquadra. Els Bombers han hagut de recuperar el cos del conductor i únic ocupant de la motocicleta, José Luis R.C., de dins l'aigua, a uns quilòmetres de distància del lloc de l'accident. En el sinistre hi ha intervingut dues patrulles de mossos de trànsit i dues dotacions de Bombers.

 

 Segon

 

L’ ajuntament de Vinaròs  es pronuncia en contra de l’ ubicació de la planta regasificadora del projecte “Castor

 
Els quatre grups amb representació a l’ Ajuntament de Vinaròs van aprovar el passat dilluns en un ple extraordinari , una moció  de rebuig al projecte. Un dels principals arguments de la moció contraria al projecte és que , aquest , podria suposar un fre al creixement turístic i residencial a la zona nord del municipi.

La moció demana també a la Generalitat Valenciana un informe negatiu de l’ impacte ambiental que suposaria la planta.

 

 

El ple de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita es pronunciarà també sobre la paralització del projecte Castor, que permet instal·lar un dipòsit de gas submarí davant la costa de l'Ebre, i la construcció de la planta regasificadora al municipi veí d'Alcanar.

El grup municipal d'ERC ha presentat una moció contrària al projecte perquè sigui inclosa en l'ordre del dia del proper ple municipal. La moció vol donar 'suport' explícit al consistori canareu en la seva oposició a la regasificadora, tot recordant que les torres previstes es podrien veure també des de la Ràpita. Els republicans han anunciat la seva intenció de presentar aquesta mateixa moció a tots els ajuntaments de les Terres de l'Ebre.

El portaveu d'ERC a la Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que la presentació respon a la 'voluntat de donar suport a l'Ajuntament d'Alcanar en la paralització del projecte Castor perquè, a banda que és la localitat veïna i segurament les torres de 50 metres d'alçada es veurien des de la Ràpita'. 'Quan volen agredir les Terres de l'Ebre amb macroprojectes que atempten contra la salut del territori hem de fer pinya i lluitar-hi en contra', ha assegurat.

 

L'atur registrat puja a la demarcació de Tarragona de 1.940 persones a l'agost

L'atur registrat a la demarcació de Tarragona ha pujat de 1.940 persones el mes d'agost, la qual cosa situa en 25.808 el nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta d'una xifra un 8,1% superior a la registrada el mes de juliol, quan se'n van comptabilitzar 23.868, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Afers Socials. En termes interanuals la desocupació també s'ha incrementat de 1.650 persones respecte a l'agost del 2006, cosa que en termes relatius suposa un augment del 6,8%. A Catalunya l'atur registrat ha pujat d'11.898 persones el mes d'agost, la qual cosa situa en 267.473 el nombre de persones inscrites al SOC, una xifra un 4,66% superior a la registrada el mes de juliol, quan se'n van comptabilitzar 255.575. En termes interanuals la desocupació també s'ha incrementat de 3.148 persones respecte a l'agost del 2006, cosa que en termes relatius suposa un augment l'1,2%.

 

Mig centenar d'alumnes ebrencs  s'examinen de les PAU(L'Ebre)

 

Un total de 47 alumnes de les Terres de l'Ebre van començar ahir  a examinar-se (de 2.435 estudiants a tot Catalunya) en la convocatòria de setembre de les Proves d'Accés a la Universitat.
Les proves van començar aquest dimarts a les nou del matí amb la prova de Llengua catalana i literatura. També ahir els alumnes de Llengua castellana i literatura, i Llengua estrangera (anglès, francès, alemany o italià). Avui dimecres, els alumnes s'examinaran d'Història o Filosofia ; Química, Llatí o Dibuix artístic (segons la via escollida per l'alumne al Batxillerat), i finalment Matemàtiques o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials. Les proves finalitzaran el dijous amb els exàmens de Biologia o Geografia; Física o Història de l'art, i altres matèries de modalitat.

Per comarques, els matriculats per via ordinària són els següents a les Terres de l'Ebre: 21 del Baix Ebre, 16 del Montsià, 4 de Rivera d'Ebre i 6 de la Terra Alta.

 

Alta participació a la Festa Major de Deltebre

 

Del 10 al 20 d’agost Deltebre va celebrar les seves festes majors en honor als dos patrons de la població sant Roc i l’Assumpció. Enguany la festa major de Deltebre s’ha caracteritzat per la gratuïtat de tots els actes. Ara, dues setmanes després el regidor de festes Jordi Casanova ha fet una valoració de la festa major 2007 destacant la festa al riu i les nits de ball a més de les tardes de bous  com els actes més participatius. 

 

El parc de natura Deltarium crea les Jornades de Natura i Tradicions al Delta de l’Ebre. El programa inclou propostes per a tots els públics, per a conèixer i gaudir de la natura i les tradicions del Delta i les Terres de l’Ebre

El proper pont de la Diada, del 8 a l’11 de setembre, es celebrarà la primera edició de les Jornades de Natura i Tradicions al Delta de l’Ebre, que tindran lloc al parc de natura Deltarium, enclavat al municipi de Deltebre (Baix Ebre).

Les Jornades han estat organitzades per Deltarium, en col·laboració amb les empreses del sector turístic Tradicions, Natura i Turisme Polet (Deltebre) i Deltaturístic (L’Ampolla), amb l’objectiu de difondre la riquesa natural, cultural i social del Delta i les Terres de l’Ebre i de contribuir a mantenir vives les seves tradicions, mitjançant propostes engrescadores per a tots els públics pensades especialment per a gaudir-les en família.

Les activitats programades inclouen visites guiades al parc de natura, passeigs en barca de perxar amb possibilitat de participar-hi i projecció d’audiovisuals durant els quatre dies. El diumenge dia 9, pel matí i a la tarda, s’organitzaran torneigs de birles (o bitlles) catalanes a càrrec de Josep Bertomeu Polet i el dilluns dia 10, també al matí i a la tarda, es faran demostracions de les arts de pesca tradicionals del delta, a càrrec dels guies de Deltaturístic. El programa de les Jornades es pot consultar a la plana web de Deltarium, www.deltarium.com.

 

L’assistència i la participació a les activitats serà totalment gratuïta. Tot i això, les visites guiades, els passeigs en barca de perxar i les demostracions de les arts de pesca tindran lloc a l’interior del parc i per assistir-hi caldrà adquirir l’entrada*.

 

Coincidint amb les jornades, La Botiga de Deltarium estrenarà la renovació de la seva secció de llibres amb una àmplia selecció de guies de natura, de bibliografia de les Terres de l’Ebre i de literatura infantil i juvenil al voltant de les ciències de la Terra. Paral·lelament, el restaurant del parc oferirà plats i dolços tradicionals de la gastronomia local, elaborats especialment per a aquestes dates.

 

Deltarium és el primer parc de natura privat de les Terres de l’Ebre i està dedicat a la natura i el món rural del delta de l’Ebre i de les zones humides en general. Va obrir les seves portes l’estiu del 2005 després de quinze anys de treballs. El seu format és innovador, ja que es basa en la reproducció d’ambients naturals per tal que els visitants s’hi immersin enlloc de ser-ne uns espectadors, el que facilita la tasca del parc realitza com a entitat d’educació ambiental enregistrada, destinada a que grans i petits puguin copsar, mentre gaudeixen, la singularitat i la riquesa dels sistemes naturals del delta. L’extensió del parc és d’unes quatre hectàrees actualment i en els propers anys s’anirà ampliant gradualment amb la incorporació d’instal·lacions i ambients naturals que es troben en fase de preparació o en projecte.

 

Tercer 

 

 L’hospital Verge de la Cinta organitza la 13a Diada dels Xiquets dins les festes de Tortosa.

 

    Aquest dimarts, 4 de setembre, el delegat del Govern, Lluís Salvadó, l’alcalde de Tortosa,             Ferran Bel, i el gerent de l’hospital Verge de la Cinta, Carles Tobar, han lliurat els premis de la     segona edició del Concurs de Dibuix “Conservar la Terra”, dins la XIII Diada dels Xiquets.

L’hospital Verge de la Cinta participa des de fa 13 anys en les Festes Majors de Tortosa organitzant una jornada intensa de jocs, espectacles i tallers per als més petits de la ciutat.

Enguany la jornada ha comptat amb la participació de més de 650 infants, acompanyats dels seus familiars, que han omplert de gom a gom l’explana darrera l’edifici de l’hospital, on s’han muntat inflables, tallers, passejades amb motos de la Policia local i molts jocs, que han fet les delícies dels més petits. A més a més, els infants que completaven la seva participació en 5 dels tallers que hi havia, obtenien també un premi.

Amb tot, el vent que ha bufat avui a les nostres contrades no ha permès instal·lar un carpa de grans dimensions que incloïa també un taller, de medi ambient sobre el reciclatge.

La Diada ha comptat amb la participació de les autoritats que han mostrat el seu suport a la iniciativa de l’hospital amb una visita als infants ingressats a l’àrea de Pediatria del propi hospital i també han fet el lliurament dels premis del Concurs de Dibuix.

Un concurs que, en aquesta segona edició, tenia per lema “Conservar la Terra” i en què hi han participat prop d’una quarantena de nens i nenes. Tots han rebut un detall per la seva participació però, s’han repartit també dos premis en material escolar per una primera categoria de 6 a 8 anys i una segona categoria de 9 a 12 anys.

D’altra banda, aquesta 13a edició ha comptat amb un nou taller amb el nom Policia Verda, en què els mateixos infants participants s’encarregaven de controlar que la resta de companys mantinguessin l’espai net de papers, amb totes les coses al lloc corresponent,... com si d’una Policia local es tractés.

 

Més de 800 persones participen en la diada de la gent gran de les Festes de la Cinta

 

    La Diada dedicada a la Gent Gran de les Festes de la Cinta ha reunit avui a Tortosa més de 800     persones de les diferents associacions de pensionistes i jubilats de Tortosa, l’EMD de Jesús els     pobles de la ciutat.

    Es tracta d’un acte tradicional de les Festes de la Cinta, on els protagonistes són la gent gran     amb el doble objectiu d’homenatjar-los i alhora fer-los partícips també de les festes patronals.     La diada, que enguany s’ha celebrat al pavelló firal de Remolins, s’ha iniciat amb una missa, al     final de la qual els participants han tingut ocasió de venerar la relíquia de la Mare de Déu de la     Cinta. Acabat l’ofici religiós, hi ha hagut l’actuació de Joseret i la Rondalla i l’àpat popular.

 En acabar el dinar, s’ha homenatjat l’home i la dona de més edat que han participat en la diada d’enguany, que han estat Paco Climent Ferré (92 anys) i Cinta Giné Estrada (93 anys). També s’han lliurat els premis als guanyadors dels concursos de guinyot i de la “rana”,

 L’alcalde, Ferran Bel, i la regidora de Benestar Social, Anna Algueró, han adreçat unes paraules als participants de la festa i de reconeixement a totes les persones que la fan possible, des dels treballadors de l’Ajuntament als membres de la Comissió de Festes, sense oblidar a les pubilles, que han estat les encarregades de servir el dinar.

 La festa ha finalitzat, com és habitual, amb música per ballar i una exhibició de twirling.

 

Les Terres de l’Ebre es promocionen com a destí turístic per a l’observació d’aus a Holanda

 El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha participat a la fira International Birdwatching Fair - Vogelfestival per promocionar el birdwathing –observació d’aus- a les Terres de l’Ebre. La fira s’ha celebrat a la Reserva Natural d’Oostvaardersplassen, a Lelystad,  Holanda, els dies 25 i 26 d’agost.

 Com cada any, la Reserva Natural d’Oostvaardersplassen ha acollit la fira International Birdwatching Fair – Vogelfestival, que ha arribat aquest any a la seva quarta edició i ha estat visitada per unes 9000 persones interessades amb el Birdwatching. Durant els dos dies que ha estat oberta s’hi han celebrat diverses activitats dirigides als visitants, com excursions per la zona i conferències sobre l’observació d’aus. 

 En aquesta edició,  la majoria del públic que va visitar l’estand de les Terres de l’Ebre coneixia la zona, especialment el Delta de l’Ebre i els seus municipis: Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, l’Ampolla i Deltebre. Altres n’havien sentit a parlar o coneixien la importància de la contrada com a destinació ornitològica.

 

Segons la Mancomunitat de la Taula del Senial ,el taller d' empleo "Tierra de encuentros " comença el primer de Novembre.


L'INEM ha donat a la Mancomunitat de la Taula del Sénia 638.920 € per al Taller de Empleo "Tierra de Encuentros". Este projecte té una durada de 12 mesos per a 32 alumnes - treballadors i 6 persones en la part de formació. Un cop constituït el Grup de Treball Mixt, s'estan donant tots els passos per a que pugue començar el dia 1 de novembre d'enguany.

 

 

Ahir començà el nou curs escolar a la Llar d’ Infants “Les Besseroles” de Sta. Bàrbara , amb 45 alumnes inscrits de moment.

 El centre canvia enguany de direcció i comptarà amb 5 professionals per atendre als infants. Segons que explicava el regidor d’ Ensenyament de l’ Ajuntament de Sta. Bàrbara , Alfred Blanch , aquest increment de professorat està motiva ,entre altres raons , perquè a partir del mes d’ Octubre es pretén amplia l’ horari de tarda fins a les 7 h..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs