M'ESTRENO AMB EL BISBAL

13 Setembre, 2007 16:38
Publicat per josepro, General

 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 13-09-2007

13 Setembre, 2007 08:02
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-13

 

 

El ministre d'Indústria, Joan Clos, s'ha mostrat convençut que les entitats locals d'Alcanar i l'empresa explotadora del projecte Castor, que té previst construir un dipòsit submarí de gas i una planta de tractament al terme de Vinaròs, però a tan sols un quilòmetre i mig del nucli urbà d'Alcanar, podran arribar a un acord, ja que es poden fer 'correccions factibles' a l'impacte visual de la planta.

Clos ha volgut destacar que és 'imprescindible' augmentar la capacitat d'emmagatzemar gas a l'estat espanyol i que el projecte portarà al territori una 'incentivació econòmica de primer nivell'. El Ministeri d'Indústria ha assegurat que ajudarà les entitats locals i l'empresa canadenca a dialogar per arribar al millor resultat possible per a aquesta infraestructura 'estratègica'. El senador de l'Entesa, Joan Sabaté, ha proposat un emplaçament alternatiu de la planta al gran polígon Catalunya Sud a Tortosa, i Clos ha dit que ho estudiaran.ACN

 

 

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha assegurat que la proposta que el senador i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha fet sobre la possibilitat d'instal·lar la planta de tractament de gas al polígon Catalunya Sud només es pot entendre en 'clau preelectoral'.

En declaracions a l'ACN, Bel ha afirmat que Sabaté es troba en una 'situació política complicada' i que ara 'vol fer punts davant del PSOE' per tenir un lloc al Congrés dels Diputats. L'alcalde ha deixat clar que la planta de tractament de gas no entra en els plantejaments que l'equip de govern municipal, integrat per CiU i ERC, té.ACN

 

 
La proposta de Joan Sabaté, de situar la regasificadora al polígon Catalunya Sud ha trobat també el rebuig frontal de senadors pertanyents al mateix grup
.

Així, el republicà Lluís Aragonès, que també forma part de l'Entesa ha criticat que Sabaté hagi llençat aquesta proposta sense haver-la plantejat 'prèviament dins el grup' i sense 'establir un consens amb el territori'. La diputada republicana, Marta Cid, s'ha sumat també a les crítiques contra Sabaté acusant-lo d'actuar de forma 'unilateral', trencant el consens entre els grups polítics i sense haver consultat els ajuntaments i els moviments socials implicats. Sabaté ha plantejat aquest matí davant la Cambra Alta traslladar la polèmica planta regasificadora que contempla el projecte Castor des de Vinaròs i Alcanar fins el polígon Catalunya Sud, que comparteixen els municipis de Tortosa i l'Aldea.ACN

 

 

Bona part dels enquestats telefònicament en el marc del procés de participació pública per a la confecció del catàleg del paisatge de les Terres de l'Ebre consideren prioritària la implementació de mesures de control i actuacions de conservació per preservar de les amenaces espais del territori com el Delta de l'Ebre, el riu i les serres.

 Aquesta és una de les primeres conclusions de l'enquesta telefònica que forma part del procediment participatiu endegat per l'Institut per al Desenvolupament de les Terres de l'Ebre (Idece) i en el qual s'han entrevistat unes 811 persones. Així, i segons els resultats obtinguts, el Delta de l'Ebre continua sent el paisatge 'més distintiu i visitat', per davant del riu i els Ports. Tot i que consideren, en general, que tenen una percepció encara positiva, en aquests moments, dels diferents paisatges del territori, valoren de forma especialment negativa la situació del litoral fruit de la pressió i la degradació urbanística.ACN

 

El grup Alfacs (vinculat a la constructora Vima-Alfacs) té previst obrir a mitjans del proper mes de gener de 2008 una residència per a la gent gran amb 121 places, de les quals 40 seran públiques, mitjançant la seva concertació amb el departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat.

La construcció del centre, situat a l'Avinguda dels Esports, va començar fa un any i mig i ha suposat una inversió aproximada d'uns 9 milions d'euros. Es tracta del segon equipament d'aquestes característiques a la mateixa població (juntament amb el de l'Onada, obert només fa uns mesos; tots dos impulsats per la iniciativa privada) que, segons els seus promotors, vol respondre al 'dèficit' de places per a l'atenció de la gent gran a les Terres de l'Ebre.ACN

 

 

Coincidint amb l'inici del curs escolar, l'Ajuntament de Tortosa ha instal·lat 45 nous cartells de senyalització informativa a la ciutat indicant la ubicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Els cartells s'han situat a les entrades de la ciutat (plaça Corona d'Aragó, Terres de l'Ebre i Bimil·lenari) i a l'avinguda de la Generalitat, Felip Pedrell, els carrers Despuig i Cervantes i Simpàtica, entre d'altres.

 

 

Una delegació de Tortosa, formada pel regidor de Festes, Jordi Folqué, tres tècnics i 45 membres dels Gaiters de l'Aguilot, es desplacen aquest vespre amb autobús fins a Le Puy en Velay (França) per participar en la Fête Renaissance du Roi de l'Oiseau, que enguany arriba a la seva 22a edició.

Tortosa ha estat convidada per l'organització de la Festa del Renaixement de Ley Puy, que anualment també participa en la Festa del Renaixement de Tortosa.

 

 

Artesania Catalunya presenta a Tortosa el projecte “Oficis Singulars: La Pauma a Terres de l’Ebre”

La directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, aprofita la seva estada a les Terres de l’Ebre dijous 13 i divendres 14 de setembre per presentar el projecte “Oficis Singulars” amb l’objectiu de promocionar i revalorar l’ofici de llatador/a a les nostres comarques.
A les 12.00 hores, Amat, juntament amb el director dels Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Monclús, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, i els dissenyadors Blai Puig i Gerard Moliné, presentaran aquest projecte, que inclou a tres poblacions ebrenques: Mas de Barberans, Rasquera i Els Reguers (Tortosa).

 

 

Mes de 170 Puntaires de Móra d'Ebre, Móra la Nova, Miravet, Ascó, la Palma d'Ebre, Batea, Cabacés, el Masroig, el Molar, Reus, Riudoms i Valls, entre d'altres, van participar en l'onzena trobada de puntaires, celebrada el passat dimarts al Passeig del Pont de Móra d'Ebre, on es van penjar dues senyeres gegants en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

 En total, van ser vora 300 les persones que es van trobar en aquest acte, on es va lliurar un regal a la puntaire de més edat: Paquita Asens. Tot seguit, es va fer un sorteig de diversos premis a partir dels números venuts, on l'anècdota la va protagonitzar el propi alcalde de Móra d'Ebre, a qui li va tocar un coixí per a fer punt. Per a finalitzar la trobada, es va repartir vermut i hi va haver l'actuació del grup d'havaneres "Les Veus de Bot".

 

 

Exit de participacio a l’acte de Ballada de Sardanes que va tenir lloc  el passat Dimarts 11 de Setembre a l’Aldea, i en motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

L’ acte va estar amenitzat per  la Cobla Principal de Tarragona i la Colla Dansaires del Penedès.

Les colles sardanistes van ballar també conjuntament  amb el  públic assistent a l’acte  que va voler compartir amb ells la ballada de sardanes.

 

 AQUEST DIVENDRES ES FA A DELTEBRE EL ROCK & RIU 2007

UN CERTAMEN QUE ES VE FENT ANY RERA ANY AMB LA INTENCIÓ DE PROMOCIONAR LES NOMBROSES FORMACIONS MUSICALS DE DELTEBRE I FOMENTAR LA CULTURA ENTRE ELS JOVES. EL FESTIVAL ES FARÀ AL PARC DEL RIU I COMENÇARÀ A LES 9 DE LA NIT AMB UN SOPAR DE JOVES. ENGUANY HI HAURAN 4 ESPAIS BEN DIFERENCIATS DINTRE DEL RECINTE, UN D’ELLS SERA LA ZONA DE MÚSICA EN DIRECTE QUE ENGUANY CONTARÀ AMB LES ACTUACIONS DELS GRUPS LOCALS CRATOR, BAD DAYS, SALTIMBANKIS, ALANIA I LOCAL DIFUSIÓN. ENTRE ACTUACIÓ I ACTUACIÓ S’OFERIRAN RITMES DE PERCUSIÓ I BATUCA DA A CÀRREC DEL GRUP BATUXEIC.

 

 

Ahir va tenir lloc al molí de l’Abella la 1ª reunió de totes les Administracions implicades en el riu Sénia

A partir del Pla de gestió integral del riu Sénia, elaborat per la Mancomunitat, s'ha vist la necessitat de millorar la coordinació entre totes les administracions implicades en la gestió del riu. Al Molí l'Abella de La Sénia es van reunir representants de l'administració de l'Estat, de la Generalitat de Catalunya i de 7 Ajuntaments: la Pobla de Benifassà, Rossell, Sant Rafel del Riu, Vinaròs, la Sénia, Ulldecona i Alcanar.

Entre altres questions tractades a la reunió destaca el tema referent als  projectes previstos al Pla i s’ha vist la necessitat de plantejar com un itinerari seguint el traçat del riu i que contemple sobretot actuacions mediambientals. La setmana vinent, en una reunió que es farà a Madrid amb el Secretari General de Territori i Biodiversitat Sr. Antonio Serrano es concretaran més estes possibles actuacions.
Respecte al tema de si calia crear un organisme de coordinació entre totes les administracions o si era millor començar per fer reunions periòdiques de totes elles, s’ha valorat com a més positiva esta segona via, i per tant ja s’ha acordat de celebrar una segona reunió el mes de gener vinent.

 

 

LA LIRA AMPOSTINA ANUNCIA LA PARTICIPACIÓ DE LA BANDA DE MÚSICA AL CERTAMEN INTERNACIONAL D’ALTEA

L’augment del nivell musical i la potenciació dels valors individuals i col·lectius dels membres de la Banda són els triomfs inicials que aconsegueix la formació ampostina.

Acompanyats per l’alcalde d’Amposta, el señor Manel Ferrer, i per la regidora de Cultura, la senyora Maria del Mar Panisello, el president de la Societat Musical La Lira Ampostina, señor Javier Escrihuela, i el director de la Banda de Música, el señor Octavi Ruiz, feien pública als mitjans de comunicació la inclusió de la formació musical ampostina en la secció simfònica, fins a 135 músics, en la 36ª edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, on compartirà escenari amb la Banda de Música del centre instructìu i musical ‘l’Armónica’ de Bunyol (València), una de les millors bandes d’Europa, dirigida pel director holandès Frank de Vuyst.

 

 

El secretari general, Joan Boada, presenta el pla d’emergències de contaminació a l’Ebre,aigües avall de l’embassament de Flix

Aquest dijous 13 de setembre, a partir de les 11.30 hores, el secretari general del

Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, presentarà, al

teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa (Jardins de Salvador Videllet núm 1), el pla

d’emergències de contaminació a l’Ebre, aigües avall de l’embassament de Flix.

La roda de premsa, que també comptarà amb la presència del delegat del Govern a les

Terres de l’Ebre, Josep Lluís Salvadó, i del director general de Protecció Civil,

Josep Ramon Mora, es fa després d’haver mantingut, al llarg del matí, diverses

reunions amb els organismes i les institucions implicades en el pla. L’objectiu d’aquestes

reunions és el de recollir possibles aportacions que es puguin incloure en la redacció

definitiva del document del pla abans de la seva aprovació.

El pla d’emergències de contaminació a l’Ebre, aigües avall de l’embassament de Flix,

vol ser l’instrument operatiu per poder fer front a les situacions d’emergència que es

puguin produir durant les operacions de descontaminació del pantà de Flix, i que

poguessin afectar la població i el medi ambient.

 

 


 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs