BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 18-09-2007

18 Setembre, 2007 07:47
Publicat per josepro, General

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-18

 

Reunió institucional d'urgència  per la crema intencionada de vehicles  als carrers de Roquetes
L’equip del govern municipal de Roquetes es va reunir ahir amb  caràcter urgent amb el delegat del Govern, Lluís Salvadó, per parlar dels incidents que han tingut lloc a la ciutat darrerament.

Es tracta de diverses cremes de vehicles intencionades que s’han produït a Roquetes els darrers mesos, la darrera de les quals va tenir lloc la matinada de diumenge 16 de setembre, quan van cremar quatre cotxes. Els incidents van produir-se als carrers de Santa Anna, Consolació i Canal entre les 6.40 i les 7 hores. Bombers i Policia Local van intervindre en l’extinció dels quatre focs però no es va poder evitar que els danys als vehicles fossin irreversibles.

L’inici d’aquesta mena d’actes vandàlics es remunta, però, a l’any 2006, quan van cremar un total d’onze vehicles entre motocicletes i cotxes. Cal destacar, a més a més, que en el que portem d’any fins ara han estat incendiats sis vehicles més que se sumen als quatre que han estat destruïts aquest cap de setmana.

Fruit de la reunió d’aquest matí, el govern municipal ha sol·licitat una entrevista, també de caràcter urgent, amb el subdelegat del govern central per posar en marxa una actuació policial i judicial conjunta, i poder eradicar així a aquests actes vandàlics que s’han produït a la ciutat i que, a més del greuge econòmic que representen per als propietaris dels vehicles afectats, creen alarma social entre la població.

 

La Policia Local d'Amposta ha detingut un home, Manel C.H. de 38 anys i veí de la mateixa ciutat, amb mig quilo de cocaïna a la seva motxilla després d'assistir-lo per haver quedat atrapat la reixa d'un domicili del barri del Grau.
Els fets, segons ha informat avui dilluns el cos policial, es van produir el passat dijous, dia 13, cap a les vuit de la matinada. L'operació per alliberar el detingut de la reixa (que es va iniciar per una trucada al 112) va requerir, a banda de la presència de dos patrulles policials, l'actuació de dos dotacions dels bombers i el seu trasllat en ambulància al CAP II de la ciutat, on va haver de rebre assistència mèdica.

 

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha convocat  una roda de premsa per presentar el projecte de “Policia de barri”.
Aquesta presentació es farà el proper dimecres 19 de setembre a les 10 hores al Saló Verdde l’ ajuntament tortosí. Assistiran el regidor de Seguretat, Jordi Folqué, i el cap de la Policia Local, Jesús Fernández.

 

El Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) va celebrar ahir al matí la primera Junta General, després de les eleccions municipals del passat mes de juny, la qual cosa ha significat la renovació d’alguns dels seus membres.
Alhora, seguint els torns rotatius establerts en els acords del Consorci, s’incorporen enguany les poblacions de Vilalba dels Arcs i Riba-roja d’Ebre al Consell d’Administració de l’ens, enlloc de La Fatarella i Móra d’Ebre.

 En aquesta Junta General, el COMEBE ha aprovat la creació d’una Comissió, que s’encarregarà d’organitzar els actes de commemoració del 70è. Aniversari de la Batalla de l’Ebre. La batalla donà inici el 25 de juliol del 1938 i, amb el pas del riu Ebre per part de l’exèrcit republicà, finalitzava el 16 de novembre d’aquell mateix any.

 

 

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós,   visitarà dimecres i dijous, 19 i 20 de setembre, les Terres de l’Ebre.
Puigcercós es reunirà a Tortosa amb els alcaldes per comentar els eixos del nou programa del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) 2008-2012 i les previsions dels fons europeus FEDER, entre altres temes de la conselleria. Posteriorment, a Gandesa, es trobarà amb diverses entitats de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta per informar-les sobre les subvencions de la Secretaria d’Acció Ciutadana. El conseller també presentarà el projecte Territori TIC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i visitarà la Casa del Mar de Sant Carles de la Ràpita. 

 

El Ministeri de Foment inspecciona el pont “nou” de la N-340 sobre el riu Ebre a Amposta.  
Es tracta de treballs preventius i periòdics que s’inclouen dintre d’un contracte general d’inspeccions per a tot l’Estat  

Segons ens informa la Unitat de Carreteres a Tarragona del Ministeri de Foment, a partir de dilluns dia 17 i durant aquesta setmana, els tècnics del Ministeri faran una inspecció exhaustiva del pont “nou” de la N-340 sobre el riu Ebre a la N-340,         a Amposta, entre els quilòmetres 1081,580 al 1082,650 per tal de comprovar l’estat de l’estructura.

Es tracta d’actuacions preventives que es realitzen de forma periòdica dintre d’un contracte general per a tot l’Estat. Aquesta revisió es farà des del mateix tauler del pont amb un camió que impedirà la circulació per un dels dos carrils de cada sentit i per sota amb una embarcació.  

La revisió es portarà a terme, si ho permet la situació meteorològica amb la senyalització corresponent, entre les 7:00 hores i les 20:00 hores de dilluns a dijous i fins les 14:00 el divendres.

 

 
CURS DE BIRDWATCHING, ORNITOLOGIA I TURISME AL DELTA DE L’EBRE 
LA UNIVERSITAT D'ESTIU DE LES TERRES DE L'EBRE  EMPREN LA RECTA FINAL AQUEST MES DE SETEMBRE AMB ELS DARRERS QUATRE CURSOS DE LA SEVA PROGRAMACIÓ:  UN SOBRE PICASSO A HORTA DE SANT JOAN, UN ALTRE SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC, UN TERCER SOBRE LA RELACIÓ DE COS I CONCIENCIA I EL QUE AVUI COMENÇA A DELTEBRE BIRDWATCHING, ECOTURISME AL DELTA DE L'EBRE PER DONAR A CONÈIXER LES CARACTERÍSTIQUES QUANTITATIVES I QUALITATIVES DE LES POBLACIONS D'OCELLS DEL DELTA DE L'EBRE  I TAMBÉ ES DONARAN A CONÈIXER LES EINES DE DIVULGACIÓ DE L'ORNITOLOGIA, TENINT EN COMPTE L'EXPERIÈNCIA EN TURISME ORNITOLÒGIC D'ALTRES ESPAIS

 

 
FINALITZA A DELTEBRE EL  CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PIRAGÜISME  AMB EXCELENTS RESULTATS PER AL XINO XANO. 
DELTEBRE VA ACOLLIR DISSABTE LA SISENA I ULTIMA PROVA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA- PROGRAMA 2012 DE PIRAGÜISME I LA 10a MITJA MARATÓ DE L’EBRE-6È MEMORIAL RAMON CALVO . L’ESDEVENIMENT VA CONCENTRAR UNS 200 PALISTES MAJORITÀRIAMENT D’EQUIPS CATALANS PERÒ TAMBÉ HI HAVIA REPRESENTACIÓ DE LES COMUNITATS AUTÒNOMES DE VALENCIA I L’ARAGÓ. LA PROVA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA VA CONSISTIR EN DUES CARRERES EN LES CATEGORIES DE BENJAMI, ALEVI I INFANTI,  I LA MITJA MARATÓ ÉS UNA CARRERA DE 10 QUILOMETRES PER A LES CATEGORIES DE JUNIOR, CADETS, JUVENILS, SENIORS I VETERANS.

 

 

El senador per l'Entesa i portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Joan Sabaté, ha proposat obrir un debat al territori que permeti desembocar en una 'oferta raonable' per aconseguir la instal·lació de la planta regasificadora del projecte Castor, inicialment prevista a Vinaròs, prop del nucli d'Alcanar, pugui acabar ubicant-se en l'emplaçament del polígon Catalunya Sud de Tortosa.
Sabaté té previst defensar de nou aquesta idea en el debat de la moció que els grups de CiU i ERC, a l'equip de govern tortosí, presenten al ple ordinari d'aquest vespre per donar suport al municipi d'Alcanar en el seu rebuig a la instal·lació. El portaveu socialista, que ha anunciat l'abstenció del seu grup en la votació, ha qualificat la proposta d''extemporània' i 'maximalista' després que el ministeri d'Indústria hagi considerat un possible canvi d'ubicació. Seguidament, ha assegurat que els socialistes estan 'al costat' d'Alcanar però ha volgut rebutjar explícitament el 'no permanent' a aquest tipus de projectes que, en el seva opinió, poden reportar beneficis 'competitius' i 'econòmics' al territori.

 

 

L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel ha qualificat de 'poc seriós' i 'estèril' el debat sobre la ubicació de la planta regasificadora plantejada pel senador i portaveu municipal del PSC a l'oposició, Joan Sabaté.
Bel, que ha qüestionat obertament el procediment pel qual el dirigent socialista ha llençat el seu plantejament des del Senat i sense haver parlat prèviament amb l'empresa promotora (Escal UGS), ha explicat que el consistori tortosí no veu en aquest projecte cap 'oportunitat', atès que la proposta no s'ha materialitzat en cap moment. L'equip de govern tortosí, format per CiU i ERC, porta al ple d'aquest vespre una moció de suport a l municipi d'Alcanar en la seva lluita contra la instal·lació de la regasificadora prop del nucli urbà, en la línia de les mocions aprovades per altres ajuntaments i institucions del territori. D'altra banda, l'alcalde ha anunciat que amb la formació dels consells assessores de barri dintre de les properes setmanes, es posaran en marxa els processos per crear les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i Bítem.

 

D'acord amb el posicionament públic que ja havien avançat els diferents grups polítics municipals, el ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns a la nit una moció de rebuig al projecte del magatzem de gas submarí davant les costes del Delta de l'Ebre i la planta regasificadora prop del nucli urbà d'Alcanar.
La moció, que pretèn donar suport explícit al consistori i als veïns de la població del Montsià en la seva lluita contra la instal·lació, ha rebut el vot favorable de l'equip de govern (CiU i ERC) i d'ICV a l'oposició. En canvi el PSC, que ha reiterat novament la necessitat que l'Ajuntament tortosí es mogui per possibilitar el trasllat del projecte de la regasificadora al polígon Catalunya Sud, s'ha abstès, com també ho ha fet el regidor del PP, Antonio Faura, emprant pràcticament els mateixos arguments.

 

 

Els principals responsables d'ICV a les Terres de l'Ebre han rebutjat explícitament el projecte de planta regasificadora entre Alcanar i Vinaròs, així com també la proposta dels socialistes de reubicar aquesta equipament al polígon Catalunya Sud.
El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell; juntament amb el director dels serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno i el regidor i portaveu d'Iniciativa Canareva, Joan Esteller, han reclamat també als governs català i espanyol que, en paral·lel, donin suport al desenvolupament del territori.

 

 

La Mancomunitat del Sénia presenta el  Pla integral de gestió del riu Sénia.
Demà Dimecres 19/09 a les 10:00 a l'Oficina de la Mancomunitat a Vinaròs (Pl. Sant Antoni, s/n, 2n, al costat del Patronat de Turisme) el President Evaristo Martí farà la presentació als mitjans de comunicació d'un Powerpoint sobre el "Pla integral de gestió del riu Sénia", elaborat per l'empresa Arabogues per a la Mancomunitat, i que el dia següent serà presentat a Madrid a D. Antonio Serrano Secretari per a la Biodiversitat i Territori del Ministeri de Medi Ambient.

 

Les cooperatives catalanes ja es poden acollir als ajuts a la modernització 2007 i 2008
Ahir  el conseller Llena i els màxims dirigents del DAR es van reunir amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Els ajuts a la modernització, intercooperació i concentració preveuen uns  imports màxims de 1.836.000 euros per al 2007 i 2.065.000 euros per al 2008

Comentaris | 0 RetroenllaçOs