CHICO G.G.

27 Setembre, 2007 16:45
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Quant la nostra emissora va començar, tothom volia ser col·laborador, la veritat és que el pas del temps fa que hi hagi molta gent que és queda pel camí , i tant sols aquells que per vocació , afició, perquè son participatius, o perquè el temps els ho permet més, que a d’altres , perduren…

Aquest és el cas de molts de col·laboradors que tenim i que anirem coneixent….ara us presentaré a un dels veterans en tots els sentits , sempre li ha agradat estar per tot i si no fora per ell, moltes de les històries visuals del poble és perdrien, sempre va càmera de vídeo en mà i la ràdio a l’orella, l’acompanya en el transcurs dels dies , entremig de les oliveres o per baix dels taronges, evidentment quan no fa el seu programa radiofònic…..

Conten les males llengües que en l’època del “Generalisimo” al poble teníem una emissora de ràdio, (el director m’ho confirma ) s’anomenaven “emisoras del movimiento” i una de les principals funcions era posar els altaveus al mig de la plaça perquè es passes el rosari, (tant farts van acabar que ara ja no sap passar-lo quasi ningú ) bé en aquella època ell ja col·laborava a la ràdio, i és que tot lo relacionat en l’electrònica, cables, endolls , i aparells de tot tipus , ha remenat.


Ha fet molt programes i ha tingut també moltes col·laboradores, sempre fèmines, que a ell li agraden les dones en corbes i bones proporcions

 

 

Un dels seus clàssics és “ el Chico G.G “ ell és Guillermo Gaya Andrès , sempre disposat a tot, igual et prepara una taula per 50 comensals, que t’arregla la televisió si se t’espatlla , et fa de presentador de lo que convingui o t’enregistra les imatges d’un bolet de garrofer i la de l’ocell més pintat de les planes…..

 

 

és molt fàcil de conèixer perquè festa que hi ha festa que no és perd, el trobareu amb la seva càmera, avui us el presento perquè tot i que sempre esta darrera de les imatges o del micròfon, en aquest petit homenatge volem que també conegueu qui us parla els divendres a les 8 de la tarde ….T.G.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

"AMB CARINYO "

27 Setembre, 2007 10:30
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

 

Estava preparant una mena d’introducció per a justificar aquest apartat , però he pensat( perquè tot i que no ho sembli algun cop ho faig... això de pensar)  que no fa falta justificar rés, senzillament escriure, lo que has de dir, ser breu , concís,  per tal de que et llegeixin i no cansar als blocaires que pul·lulen per aquí, especialment quan el tema de l’escriptura ho domines allò que es diu “ com a poc”....doncs bé la qüestió és : perquè no, presentar-vos els programes i especialment als nostres col·laboradors?

 

Es cert que la ràdio té una màgia que no tenen d’altres mitjans, l’imaginació, i que molt cops un es fa una imatge de qui li parla, que sempre sol ser bastant equivocada, hi ha cops que fins i tot et sorprenen els locutors, tant per a bo com per a dolent i em refereixo al seu aspecte físic... a més ja que tenim l’oportunitat perquè no homenatjar a aquests que d’una manera desinteressada venen a la ràdio a oferir minuts del seu temps , en lo car que va això avui en dia , als nostres oients.

 

De col·laboradors en tenim un bon grapat, uns fan acte de presencia diàriament, d’altres un cop a la setmana, n’hi ha que ni tan sols passen per la ràdio, i clarifico, son col·laboradors que no viuen al poble o que per horaris els és complicat estar en directe i fan les seves intervencions per telèfon.

 

Es de justícia que alhora de començar us parli d’una de les veus més entranyables , no es la que més anys fa que col·labora però si la que més temps ha dedicat, i la que quasi no fa mai vacances, ens acompanya diàriament i com ella diu “fins que la mort ens separi” perquè això de la ràdio “m’ha donat vida “ i “jo d’aquí no em moc fins que vosaltres  no us canseu de mi “....

 

Fa molts anys que va començar i recordo,  que com concursava tant i s’emportava tots els premis, no vam trobar millor opció que posar-la a la plantilla , això si sempre “por amor al arte “ aquesta és una anècdota que més d’un cop contem però,  amb aquest fitxatge vam d’escobrir “una estrella “ per a nosaltres ho és i si hagués nascut en un altra època segurament que estaria en mitjans de més prestigi, sort que va néixer quan havia de ser i ens l’hem quedat nosaltres perquè una joia com ella amb tanta saviesa acumulada i sense cobrar un ral, no s’aconsegueix així com així.

 

Graciosa, xerraire, indiscreta, amb molt sentit de l’humor, un poc descarada ...amb ella em descobert entre moltes altres coses que podríem explicar, que tot i que la vida et dona més d’un revés , sempre s’ha d’anar en bona cara i bon humor.

 

Tots els matins a les 12 felicita a la gent que fa algun aniversari i a les 12’30 s’envolta de col·laboradors, que també descobrirem i fan algunes xerrades “amb carinyo”

 

Ella és.... i aquí estaria encertat incloure un “redoble de tambor” Glòria Espuny...no canviïs i cuidat a “fondo” per continuar alegrant-nos la vida amb carinyo....ja ho veieu una imatge val més que mil paraules....T.G

 

  (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 27-09-2007

27 Setembre, 2007 07:59
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-27

 

 

 

La Plana Ràdio enceta un espai dintre el magazine “El Nostre Mati” per parlar del fenomen dels blocs.

 Des de el passat dilluns i coincidint amb l ‘estrena de la programació de la temporada 2007/2008,l’ emissora municipal de Sta. Bàrbara  a estrenat un nou espai on son protagonistes els blocaires en general i els de les Terres de l’ Ebre en particular.

Segon el director de l’ emissora , l’ intenció es aprofitar el boom d’ aquest fenomen comunicatiu i donar a conèixer el seu potencial entre l ‘audiència d’ aquesta ràdio local.L’ espai te una especial rellevància ja que es el tema amb que s’ obre cada dia el magazine “El Nostre Mati” que s’ emet de dilluns a divendres i de 9 a 13 h.

 De moment els primeres blocs que s’ ha presentat  son dels mes populars i llegits a l’ Ebre, com el de La Marfanta de Gustau Moreno i el d’ Emigdi Subirats. Aquest mati es sortirà del territori ebrenc per conèixer el de La Panxa del Bou de la Júlia Costa i demà tancarà la setmana El Portalet de l’Oriol Garcia.

 L’ intenció de l ‘emissora és contactar amb tots aquells blocaires que estiguin interessats a parlar del seu bloc i donar a conèixer aquest mon des de la ràdio de proximitat .Per això , des de aquest mateix bloc de l ‘emissora,  es fa una crida per a que ,qui o vulgui,  es posi en contacte amb Josep Roig  ,el presentador del programa , mitjançà el correu laplanaradio@santabarbara.cat o el telèfon 977 71 92 21

 

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) ha reunit aquest dimecres a una vintena d'entitats i administracions amb l'objectiu de constituir una comissió organitzadora dels actes de commemoració del 70è aniversari de la Batalla de l'Ebre.

Aquesta comissió, integrada per una desena d'entitats, haurà d'enllestir en dos mesos un programa d'actes 'ambiciós' amb la finalitat d'evitar la coincidència d'homenatges i activitats en el calendari. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i president del COMEBE, Lluís Salvadó, ha explicat que la intenció és fer un programa d'activitats que s'iniciï el 25 de juliol i que es perllongui durant els 115 dies que va durar la Batalla de l'Ebre. ACN

 

L'estudi informatiu i d'impacte ambiental del desdoblament de la N-340, també coneguda com autovia de l'interior, publicat pel Ministeri de Foment es decanta pel traçat que van consensuar els partits polítics del territori fa prop d'un any entre els municipis de la Jana i el Perelló.

Els representants del Govern a les Terres de l'Ebre han valorat molt positivament aquestes conclusions, així com el fet que l'estudi inclogui també, finalment, el traçat entre el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant, que havia quedat exclòs inicialment i que, finalment, transcorrerà pel traçat de l'antiga N-340, tal i com reclamava l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha instat als ajuntaments afectats a respectar els consens general sobre el traçat a l'hora de presentar al·legacions al projecte i ha avançat que una representació territorial i dels municipis es reunirà amb el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, perquè el govern central assumeixi la proposta consensuada i acceleri els tràmits per poder iniciar la redacció del projecte constructiu el proper 2008.ACN

 

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta reobre la planta de toxicologia després d'una remodelació interna

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha reobert la planta de toxicologia, que ha estat tancada per l'execució de les tasques de remodelació de l'estructura interna, així com de manteniment i millora de les 32 habitacions i dels espais de treball del personal. Així mateix, s'ha completat la primera fase del procés de remodelació de l'àrea quirúrgica. Aquests treballs han consistit en la millora i ampliació de la sala de reanimació i dels vestidors del personal, i han permès implementar una readequació del trànsit intern.

 

La Junta de Govern Local de Tortosa ha aprovat inicialment el projecte de restauració de cinc pavellons de l'antic escorxador municipal i ha tret a licitació les obres d'execució amb un pressupost de més d'1,1 MEUR.

Amb la rehabilitació d'aquests pavellons i les dues sales ja restaurades (la Sala Antoni Garcia i la dels abanderats de la Festa del Renaixement), l'Ajuntament de Tortosa ja haurà rehabilitat un 60% de les instal·lacions de l'antic escorxador municipal. Les obres dels cinc pavellons, que començaran a principis del 2008, permetran la recuperació d'un espai que es destinarà a una sala d'exposicions de gran format, a una sala de reserva per al fons patrimonial de la ciutat i a les oficines de l'IMACT, que actualment estan ubicades al Teatre-Auditori Felip Pedrell. Aquest projecte compta amb una subvenció de la Generalitat de 373.784 euros.Recentment també ha sortit a concurs el projecte d'urbanització dels vials interiors de l'escorxador.ACN

 

 L'Ajuntament de Tortosa millora la senyalització al voltant dels centres escolars

L'entorn dels instituts d'ensenyament secundari Joaquim Bau i de l'Ebre, així com el carrer Bisbe Aznar, des d'on s'accedeix al Conservatori, Biblioteca i Escola Oficial d'Idiomes pel carrer de la Rosa, han estat objecte d'una millora en la senyalització vertical i horitzontal amb l'objectiu d'incrementar la seguretat dels usuaris. L'actuació, feta per l'Ajuntament de Tortosa, està emmarcada en el projecte 'Camins escolars segurs' inclòs al programa d'actuacions de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible.ACN

 

 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha participat, entre els dies 20 i 23 de setembre a la Feria Internacional del Turismo Cultural (FITC) de Màlaga, on va promocionar la marca turística Terres de l'Ebre.

A més, l'ens provincial ha pres part també en el workshop de turisme cultural amb l'objectiu d'establir i refermar contactes amb diferents operadors turístics. La FITC ha arribat aquest any a la seva quarta edició, com una de les 'plataformes més importants del sector turístic cultural dins i fora de les nostres fronteres, posicionant a la capital malaguenya com a seu d'un dels esdeveniments de major potencial en la cerca de la desestacionalització dels destins', segons el mateix Patronat.ACN

 

 Les obres per millorar l'accés al nucli urbà de l'Ametlla de Mar s'han iniciat fa pocs dies amb la construcció d'una rotonda que permetrà regular el trànsit al municipi. Els treballs inclouen també l'habilitació d'un nou carril, així com la construcció d'una estàtua que presidirà l'entrada a la vila i que homenatjarà el món mariner. Aquesta millora també permetrà facilitar l'accés directe a la zona esportiva des de les dues principals vies de comunicació (N-340 i AP-7). L'obra té un cost de 400.000 euros.

 

 Una parella de l'Associació Amics del Ball de Saló de Deltebre entre les 6 favorites a la Copa Ibèrica.

Clara Paga i Samuel Castells disputaran aquest dissabte a Lisboa la final de la modalitat de llatins en la competició que enfronta parelles de ball de Portugal i Espanya

 

 
Els propers 6 i 7 d'octubre té lloc el 7è Cap de Setmana Ibèric durant el qual s'organitzen activitats als poblats ibèrics de tot Catalunya, entre ells el de Sant Miquel de Vinebre.

L'ajuntament de Vinebre ha organitzat les següents activitats per tal de
celebrar aquestes jornades:

El dissabte dia 6 hi haurà una jornada de portes obertes i visites
guiades, en horari de 9 a 13 i de 16 a 18.30 hores de la tarda. També se
celebrarà un berenar iber a les 18.30 hores. Per la nit, es realitzarà una
baixada nocturna des del jaciment a Vinebre amb torxes o lots, que tindrà
una durada aproximada de 30 minuts. Aquesta sortida es farà a les 20 h. El
diumenge dia 7, es tornarà a celebrar una jornada de portes obertes i
visites guiades, en aquest cas, en horari de 9 a 13 hores.ROL

 

Del 28 al 30 de setembre el "Passeig per la Història" d'Ulldecona a les JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI A CATALUNYA

 
Aquestes Jornades de Patrimoni ens permeten de manera gratuïta conéixer tot el ric patrimoni, que no és poc, d'arreu d'Europa. L'últim cap de setmana de setembre li toca el torn a Catalunya i Ulldecona, com no podia ser menys, també s'ha sumat a l'acte de donar a conèixer part del nostre preuat patrimoni cultural i natural. Per tant, del 28 al 30 a les 10h. es visitaran les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion i a les 12h. el Castell Medieval, per a ambdues visites s'ha d'apuntar-se a l'Oficina de Turisme al 977 573 394 ó a turismeulldecona@altanet.org També es visitarà el Centre d'Interpretació i l'Abric I (previa cita) situat a l'Ermita de la Pietat, de 10 a  13h. i de 15 a 18h. (Diumenge només matí).

 Podreu veure tota la programació a http://www.ulldecona.org/bd/programa_jepc_07.pdf

 

 

Conferencia sobre el poblament ibèric a Horta de San Joan i  a la  comarca de la Terra Alta

El Parc Natural dels Ports i Guies dels Ports organitzen la conferencia "EL POBLAMENT IBÈRIC A LA TERRA ALTA.EL CAS DEL PORT D'HORTA”  dintre del Cicle de conferències: LA TARDOR A L'ECOMUSEU.
L’ acte es dura a terme aquest divendres 28 de Setembre a les 10 del a nit i a la Sala d’ Imatge del Cap de l’ Ecomuseu dels Ports a Orta de Sant Joan

 

 EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ VISITA LES OBRES D’ACCÉS A LLABERIA

 La Diputació ha invertit 30 milions d’euros en l’asfaltatge de les carreteres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, durant el període 2006-2007

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ahir es va desplaçar a la comarca de la Ribera d’Ebre, seguint la ronda de visites que està duent a terme arreu del territori amb l’objectiu de conèixer sobre el terreny la realitat del món local. Avui, a més, ha aprofitat l’ocasió per visitar les obres d’aglomerat asfàltic que la institució està realitzant a la carretera TV-3111, a l’accés a Llaberia, en el marc del Pla de reforç de ferm de 2007.

 Posteriorment, Josep Poblet s’ha entrevistat amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Josep Duran Miró; amb el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal; i amb els representants de la resta de municipis de la comarca. D’aquesta manera, el president de la Diputació ha escoltat les suggerències i peticions dels alcaldes, a qui a posat a la seva disposició l’acció i decisió de la Diputació per tal de pal·liar les mancances actuals del territori.

 

 

L’ajuntament d’ Alcanar vol desencallar el Centre de Dia i la futura residència assistida.

 L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat i la regidora d’Acció ciutadana, Mercè Fibla, han mantingut recentment una reunió de treball amb els serveis tècnics municipals, la secretària i la interventora de la corporació per tractar de desencallar les obres de construcció del nou equipament social Centre de Dia / Residència Assistida, de vital importància per al municipi i que es troben paralitzades des del passat mes de febrer, quan es va efecturar la darrera certificació d’obra.

 Segons ha informat la regidora Mercè Fibla, la voluntat de l’Ajuntament és donar l’impuls final i definitiu per poder posar en marxa el servei en el termini aproximat d’un any.

Cal recordar que el projecte de Centre de Dia/ Futura residència anava de la mà del de Casal d’Avis de les Cases i que, si bé al maig de 2006 ja es va poder inaugurar el Casal, la construcció del Centre de Dia que havia començat al 2004, va ser interromput per una modificació del projecte consistent en albergar la residència assistida a la primera planta de l’edifici, així com l’ampliació de les 45 places inicials, a les 76 actuals. Tot plegat va comportar un endarreriment en el termini de les obres i un canvi en el pressupost inicial.

Tot plegat ha dut a l’inici d’una campanya de recollida de signatures entre la població per tal de reclamar que finalitzen les obre el més aviat possible.

 

Programa de formació Equal Igualdader al Consell Comarcal del Montsià

Aquest programa l’ha organitzat l’Institut Català de les Dones amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i del Consell Comarcal del Montsià

 Els dies 24 i 26 de setembre, a la seu del Consell Comarcal del Montsià, s’ha impartit un programa de formació sobre Plans Municipals de Polítiques de Dones,adreçat al personal polític i personal responsable i tècnic dels consells comarcals i ajuntaments de les Terres de l'Ebre, amb l'objectiu d'establir una metodologia per dissenyar i implantar un pla d'igualtat d'oportunitats a les administracions locals. Aquest programa s'emmarca dins de les actuacions previstes de la iniciativa
comunitària Equal Igualdader i ha estat organitzat per l'Institut Català de les Dones (ICDs), la Universitat Rovira i Virgili i el Consell Comarcal del Montsià.

La formació ha anat a càrrec de Lola Santacatalina, coordinadora territorial de ’ICDs de les Terres de l’Ebre; M. Àngela Gensana, responsable de l’elaboració d’informes sobre l’impacte de les polítiques de gènere a l’ICDs; i Maria Morón,antropòloga consultora en polítiques de dones.

Les sessions s’han dividit en dos blocs de 4 hores de durada. Els continguts del primer bloc han tingut com a objectiu fer un estat de la situació de les polítiques de dones i establir criteris i indicadors per avaluar l’impacte de les políques de gènere (criteris de llenguatge no sexista, transversalitat....). El segon bloc, més pràctic, ha entrat en la matèria pròpiament de l’elaboració de plans municipals depolítiques de dones i ha finalitzat amb un taller pràctic a partir de l’anàlisi d’unaexperiència municipal. Han assistit a aquesta jornada formativa un total de 25persones.

 

Aquest estiu a l' Ametlla de Mar els delictes han baixat un 70% des del 2005

Satisfacció a La Cala per aquesta reducció més que notable de les activitats delictives, sobretot pel que fa als robatoris a habitatges, que en algunes urbanitzacions com Sant Jordi i Roques Daurades han estat inexistents.

 

 

Al ple d'ahir al Ajuntament de Roquetes tot i aprovar-se tots els punts per unanimitat, es va tornar a posar de manifest l'ambient tens entre govern i oposició.

 Així mentre el lportaveu del PSC Miquel Castelló diu que l ‘actual equip de govern no pot negar que van deixar a les arques municipals 1 milió d’ euros de romanen, l’ actual regidor d’Hisenda , Jordi Balcells afirma que aquests diners ja estaven compromesos.

Balcells també culpava a Castelló de donar una imatge patètica davant la població i per això l’ invita a que es replantegi la seua actitud.

 

Santa Bàrbara neteja el seu terme municipal i amplia la recollida de deixalleria voluminosa

Del 21 al 28 de setembre l’Ajuntament de Santa Bàrbara, a través de la Mancomunitat de la Taula del Sénia està realitzant la neteja de barrancs i camins al seu  terme municipal.

 Els punts de neteja més destacats del terme municipal de Santa Bàrbara són els barrancs del Pelòs, de Lledó, de les Coves i les lleres de camins com de l’Hereu, i altres. Segons a pogut saber l ‘emissora municipal , solament en el dos primers dies de neteja es van recollir 9 carretes de tractor de deixalles, mes de 10 mil kilos

Segons l ‘alcalde planer ,amb aquesta actuació la taula del Sénia i l’Ajuntament de Santa Bàrbara pretenen conscienciar la gent de les nostres contrades que abocant deixalles infringim una contaminació ambiental que perjudica els nostres paratges naturals.

Paral·lelament a aquesta actuació, l’Ajuntament de Santa Bàrbara augmentarà la recollida de deixalleria voluminosa al nucli urbà, passant d’una a dos recollides que es realitzaran mensualment.

 


 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs