EUROTOPS 15 - SETMANA 506

04 Setembre, 2007 15:09
Publicat per josepro, General

 

 

Novetats :

JAMES BLUNT  "1973"

 

 MELENDI  "Calle de la pantomina"

 


    SEAN KINGSTON  "Beautiful girls"
 

 

Consulta la llista Setmana 506.doc

 

Escolta La Plana Radio per Internet i la llista els dissabtes a les 12 h. i els diumenges a les 18 h. 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS “AL DIA TERRES DE L’ EBRE” 04-09-2007

04 Setembre, 2007 08:46
Publicat per josepro, General

TITULARS 04-09-2007

PRIMER

 

 

Els pescadors d’ arrossegament   de Sant Carles de la Ràpita i les de les Cases d’ Alcanar  van tornar ahir a la mar desprès de dos mesos de veda biològica.

 

En total 56 embarcacions que s’ han trobat en el primer dia de pesca, amb mes peix i els preus mes alts. A Sant Carles de la Ràpita per exemple ,ahir la llotja va subhastar 37 mil kg de peix pels que es van pagar mes de 105 mil euros.

Galeres , pops i sardines entre les captures mes abundants. En canvi espècies com el lluç, el rap o la mòllera van ser menys abundats que en altres anys.

Els pescadors es mostraven , tot i això optimistes per la tendència al ‘alça dels preus.

 

 

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha iniciat una investigació per la mortaldat de diversos centenars de carpes que s'ha detectat a la confluència dels rius Cinca i Segre al seu pas per Mequinensa.(ACN)

 
Com que es tracta d'exemplars d'una sola espècie i tots de gran mida no es descarta la possibilitat que el fet s'hagi produït per causes naturals. Els peixos morts els va començar a detectar divendres passat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en un tram entre la confluència d'aquests dos rius i l'embassament de Riba-Roja.

 

 

L'Institut Ramon Llull porta a Masdenverge estudiants de català d'arreu del món en unes jornades d'immersió lingüística i cultural.(ACN)

Un total de 22 alumnes procedents de diversos països d'arreu del món prenen part, enguany, en la XIX edició de les Jornades de Llengua i Cultura catalanes que l'Institut Ramon Llull organitza cada estiu amb l'objectiu que estudiants forans puguin aprofundir en el coneixement de la llengua i cultura catalanes.

 Les jornades, que van començar el passat 16 d'agost a la població de Gironella (Berguedà), s'han traslladat durant aquests últims dies a Masdenverge, en la línia de poder facilitar als participants la interacció amb l'entorn lingüístic i cultural d'un municipi de petites dimensions així com alternant l'experiència de la immersió en les dues grans variants dialectal del català.

 

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha convocat per demà dimecres i a les 8 de la tarda   l’acte de nomenament públic del guanyador de l’edició 2006 del Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó, que comptarà amb l’assistència de l’autor guardonat.     

L’ acte es durà a terme Saló d’Actes del Casal Cultural El Maset de Sant Carles de la Ràpita  

 

 

 

SEGON

 

L'entitat Mans Unides ha guanyat el premi Mossèn Ovidi Tobias 'Dóna'm la mà' en la seva vuitena edició, en la qual també s'ha volgut reconèixer l'Associació de Veïns Santa Clara i l'Associació Lliga contra el Càncer amb una menció especial.

 

En el marc de l'acte de lliurament del premi, que s'ha celebrat a l'Espai Sant Domènec, també s'ha lliurat un premi especial a la tripulació del vaixell Montfalcó, per la seva tasca humanitària en la recollida d'una pastera amb nàufrags en aigües del Mediterrani. El jurat del premi ha volgut reconèixer la labor de Mans Unides, en el seu 25è aniversari, per la seva 'tasca de dedicació envers la gent més desafavorida del tercer món' així com 'per la bona gestió que fan dels ajuts recollits i per la difusió transparent d'aquests projectes'. 'Per treballar, en definitiva, per la dignitat de les persones de forma ininterrompuda durant aquests anys', ha afegit el jurat. El guardó l'ha recollit el portaveu de l'entitat, Vicent Beguer.

 

 

Un total de 2.435 estudiants de tot Catalunya s'han matriculat, 370 més que l'any passat, s'han matriculat per a la convocatòria de setembre de les Proves d'Accés a la Universitat, que se celebraran arreu del país entre aquest dimarts i aquest dijous.

 
Per demarcacions territorials, 1.797 estudiants s'examinaran a les comarques de Barcelona; 212 a les de Girona; 196 a les de Lleida; i 230 a les de Tarragona. Per fer les proves hi haurà 13 tribunals en edificis universitaris de 6 municipis: Barcelona, Bellaterra (Vallès Occidental), Girona, Lleida, Reus i Tarragona.

 

 

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre són les úniques demarcacions on els afiliats al sector de l'automoció han augmentat entre el 2000 i el 2006, segons el darrer Informe sobre la conjuntura econòmica de Caixa Catalunya.

 
Si al 2000 hi havia 799 persones, el 2006 van arribar als 1.377, el que suposa un increment del 72,3%. La resta de demarcacions perden treballadors, especialment Ponent, amb un descens del 47,2%. A Catalunya, l'ocupació en el sector de l'automoció ha caigut un 6,3% entre l'any 2000 i fins el 2006, després d'haver perdut un total de 3.496 treballadors afiliats al règim general de la Seguretat Social.

 

 

Segons la regidoria de Cultura i Festes de l ‘Aldea , la celebració de la Diada Nacional de Catalunya  no estava molt arrelada a la població.

 
Des de fa tres anys , s’ està intentant canvià aquesta tendència invitant a que hagi mes participació popular  amb la celebració d’ una sèrie d’ actes paral·lels a l’ hissada de la senyera , que enguany es concretaran en un petit concert a càrrec de la Banda Musical Verge dels Prats de l’Aldea i l’ actuació de dos colles sardanistes : la “Cobla principal de Tarragona”, i “Colla Dansaires del Penedès.

 

 TERCER

El dissabte 15 de setembre  l’ Aldea organitza  la  tercera trobada de joves i mostra d’entitats

Tallers ,torneigs ,exposicions ,una dinar popular ,la mostra d’ entitats amb la participació del públic i un concert  de rock ,les principals activitats a les que convoca la joventut i les entitats d’ aquesta localitat del Baix Ebre

 

Setmana Infantil a l’ Ametlla de Mar prèvia a l’inici escolar

Des d’avui dia tres al set de setembre te lloc la primera Setmana Infantil a La Cala que sota el títol Els cinc sentits del món pretén que els nens de tres a dotze anys que hi participen aprenguin una mica més sobre el món que els envolta, alhora que treballen amb aquests sentits mitjançant activitats relacionades amb ells com ara menjars de diferents cultures, tallers de manualitats i de música, jocs tradicionals i balls folklòrics entre d’altres activitats que també serviran perquè els nens i nenes es relacionin entre ells i estiguin ben cuidats mentre els pares treballen i no comencen l’escola. La iniciativa té el recolzament del Pla Educatiu d’Entorn.

 

Aquesta setmana obre la nova seu de Servei Socials a Sta. Bàrbara .

 
Ocuparà l’ edifici que fins ara era el Centre d’ Assistència Primària , desprès de l’ inauguració , el passat mes de Maig , de les  noves instal·lacions sanitàries .

 A part dels Serveis Socials pròpiament , l’ edifici acull també les aules d’ adults d’ ensenyament de català i castellà  i  el Centre Obert “L’ oliveta” , que ofereix activitats complementaries a l’ horari escolar per als mes petits.

 
L’ edifici de moment no ha sofert grans canvis ,perquè la distribució que tenia , en principi ja es apta per al servei que passarà a donar a partir d’ ara.

De fet , ahir mateix ja va acollir la continuació del Casal d’ Estiu , interromput el mes d’ agost, i que es perllongarà al decurs de tota aquesta setmana ,amb activitats per als mes menuts , abans de començar el curs escolar.

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs