Portades familiars...

26 Setembre, 2009 15:12
Publicat per csala, General

Perdoneu que parli d'un tema superflu, però trobo ridícul i simptomàtic el numeret sobre la fotografia i la protecció a la intimitat dels menors que ha protagonitzat el president Zapatero.

Trobo estrafolari que demani que no aparegui en cap mitjà públic una fotografia familiar d'un acte protocolari que és produeix en un viatge d'Estat. Una fotografia on els seus actors, tots, estan posant per la càmera, o sigui no és tracta d'una foto "sorpresa" dins la recepció oficial, és una foto preparada on tots els seus protagonistes, pares -com a responsables legals- i filles, estan voluntàriament, i per tant consentint, davant la càmera, per a immortalitzar en una sessió fotogràfica el moment de la trobada.

La protecció de la intimitat dels menors es un tema complex, la doctrina jurídica va afinant amb la corresponent jurisprudència, quan i en quins espais és permet que pugui sortir -sense distorsionar- el rostre dels menors d'edat. I és en base a això que crec que puc afirmar que el President del Govern espanyol no pot protestar sobre el fet que publiquin la fotografia on surten les seves filles.

Per entendre-ho ràpid, emportar-se, amb càrrec a l'erari públic o no, de viatge d'Estat a les filles, no pot, ni ha d'interpretar-se com un viatge vacacional de caràcter privat, i per tant, si a més se les emporta a actes oficials inclosos a l'agenda del viatge, com ho era la recepció del President Obama al Metropolitan Museum de Nova York, el que hi passi no pot considerar-se tampoc de caire privat, i per tant tampoc és susceptible de protecció de la intimitat. El dret a la informació preval perquè estan en un viatge d'Estat i estan participant d'una forma no forçada d'una sessió fotogràfica en un acte oficial, i per cert, i sigui dit de pas, em sorprèn, que el President i pare hagi permès que les seves filles acudissin vestides de "gòtiques" a un acte de representació com aquest. O no en té ni idea de saber estar als llocs..., o ha perdut l'autorictas paterna. Quina fila... Déu meu !!!!

Si mirem les portades de La Vanguardia i de El Mundo d'ahir dia 25 de setembre, hi veiem fotos familiars. Mirant les fotografies, te n'adones ràpidament de models familiars diferents, em quedo amb el model de La Vanguardia, on a més els rostres de les menors no estaven distorsionats (tampoc calia), ni el pare, polític també, no crec ni que se li hagi passat pel cap muntar el numeret Zapatero de voler retirar de forma capritxosa la fotografia familiar.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs