500 habitatges

12 Octubre, 2008 09:28
Publicat per csala, General

10 punts sobre habitatge:

1.- El Govern de la Generalitat ha anunciat la compra de 500 habitatges a través de l'Incasol per donar sortida als stocks d'habitatges en venda que hi ha en l'actualitat. 

500 habitatges en venda a tot Catalunya, és la punteeeeta de l'iceberg, 500 habitatges en venda hi són per exemple en aquest moment al municipi de La Pobla de Mafumet, al Tarragonès.... més valdria que regulessin i tiressin endavant la mesura de la copropietat, contemplada a la Llei, i al Pacte per l'Habitatge; mesura proposada per CiU i incorporada pel Govern.

2.- El Conseller de Medi Ambient i Habitatge, ha declarat aquesta setmana que els pisos baixaran un 20% l'any 2009, ... fantàstic...., d'això se'n diu ensorrar més el mercat de compra-venda, i sobretot de disparar a l'alça els preus de lloguer dels habitatges.

3.- Les ARE's, de les 101 Àrees Residencials Estratègiques plantejades a tot Catalunya, i del seu calendari, doncs ja veurem, quantes es programaran en el temps indicat, i quantes s'arribaran a desenvolupar en els terminis indicats, compte que preveig un gran fracàs de moltes d'aquestes ARE's.

4.- El Govern signa el 10 de juliol, o sigui fa tres mesos, un conveni amb bancs i caixes per a que aquestes posin 12.000 milions d'euros per a la financiació de la compra d'habitatge protegit... en tres mesos són centenars els adjudicataris que compleixen tots els requesits i que no han rebut aquesta financiació. Era evident que amb la crisi de liquidesa, es feia necessari no tan fixar els màxims dels adquirents, sinó els mínims ha partir dels quals atorgarien financiació.

Avís!!, els bancs s'estan també quedan tots els actius (habitatges i solars), els stocks baixaran, i d'aquí dos o tres anys començaran a sortir habitatges a un preu millor del que se'ls han quedat, o sigui que qui hi guanyarà seran els de sempre...

5.- El que cal resoldre: fa un any quan va signar-se el Pacte, el President dels promotors va dir.... que la Generalitat em doni sòl que jo construiré habitatges de protecció oficial... això ara no seria possible, ningú construeix ni tan sols habitatges de protecció oficial perquè no donen financiació als adquirents, amb la qual cosa, ni amb el sòl regalat s'atrevirà un promotor a tirar endavant promocions d'aquest tipus.

6.- Preveig dificultats per l'aplicació de la Llei de Barris; preveig dificultats per part de molts Ajuntaments per ficar el 50% d'aportació que li correspon al Pla. L'altre 50% el fica la Generalitat; per cert a l'inici s'havia dit que l'aportació del la Generalitat seria del 70 %

7.- Cal reorientar el Pacte per l'Habitatge, sinó serà un fracàs. Ni tan sols s'estan construint els habitates compromesos de protecció oficial que el Govern pretenia.

8.- Cal reorientar els ajuts de Madrid a l'emancipació, es paga tard, malament, i la fòrmula tan sols beneficia a que s'incrementin les rendes de lloguer.

9.- Cal fer desaparèixer la Sociedad Pública de Alquiler, y el Ministerio de la Vivienda, també.

10.-Les dues fotos "Nacionals" del Conseller Baltasar en matèria d'Habitatge, a banda de la del Pacte, ha estat amb els promotors, setembre 2007, i amb els banquers, juliol de 2008, ¿i amb els ciutadans?, poques fotos s'ha fet amb els ciutadans.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs