Detenció il·legal i presos fugits

27 Abril, 2008 11:57
Publicat per csala, General

Li dono voltes al que li ha passat ara fa una setmana al Manel Sanromà, i com més hi penso més m'esgarrifa tot plegat. Quan en un sistema es produeixen un cúmul d'errors com els que ens explica el Manel, la qüestió deixa de ser una horrorosa anècdota. Els que a hores d'ara no conegueu el cas el podeu consultar per exemple a la notícia del El Punt: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2832869

La veritat és que la seguretat i la justícia estan novament barallades amb les comarques de Tarragona. Múltiples robatoris de lladres silenciosos que actuen amb una certa impunitat per la ciutat, fugides de presos, primer a la seu dels jutjats de Reus i pocs dies després de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i la detenció il·legal del Manel Sanromà, són fets que haurien d'encendre totes les alarmes, i el silenci de l'Administració és quasi sepulcral, bé, si, ens han informat que el pres fugit de Reus, molt probablement ja es troba a Sud-amèrica.

Tot junt, si enlloc de passar a les nostres comarques, succeeix a la capital catalana, l'escàndol seria majúscul. I la veritat no n'hi ha per menys.

Resulta evident que per una banda cal revisar el protocol d'acompanyament i custòdia de presos quan surten fora dels recintes penitenciaris, i això resulta especialment important en aquells casos en que el pres és perillòs, entre d'altres coses, perquè s'ha posat de relleu que es posa en risc la integretat física d'innocents ciutadans.

I sobre la detenció del Manel, els que hagueu pogut seguir les seves explicacions, el que es posa de relleu, es que en el sistema judicial no tothom està preparat per exercir de jutge substitut, "tots diuen el mateix", o, "n'hi ha molts que porten una doble vida", no són expressions que cap detingut espera escoltar d'una jutgessa, i menys si el detingut no te cap advocat d'ofici que l'assisteixi, tot i que estava sol·licitat, ni que li prorroguin la seva estada en una garjola 24 h perquè la jutge no se n'enfia del jutjat de guàrdia. Tampoc cap detingut innocent pensa ser treslladat, un cop reconegut l'error i la confusió dels calabossos als jutjats, novament emmanillat.

Tampoc s'espera dels Mossos, de la nostra policia, certes actituds, que el Manel ja anirà explicant quan ho cregui convenient. A mi em semblava una barbaritat això de ficar càmeres a les comisaries, ara ja no m'ho sembla. I entenc que la policia ha de ser contundent, però també intel·ligent, i d'intel·ligència n'ha faltat molta, però molta, en aquest cas.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs