20.04.12

JOHANNESBURG

Publicat a Sudàfrica | 17:00

Aquest és el nom de la ciutat que visc temporalment durant un parell d'anyets.

Johannesburg o Jo'burg, com li diuen ells,està situada a la regió de Gauteng. És la regió més petita de tot Sudàfrica però també la més rica. Gauteng en llengua Tswana (pronuncieu-ho com pogueu) significa " país de l'or".

La ciutat està situada a un 1.800 metres d'alçada sobre el nivell del mar, i suposo que és per això que el sol pica més fort que a Catalunya. Aquest dies, tot i que ara a Catalunya és primavera i a Sudàfrica tardor, fa més o menys la mateixa temperatura. Potser a Johanesburg fa algun grau més, però durant les hores de sol, es potanar perfectament amb màniga curta. Aquí a l'hotel, la gent pren el sol amb biquini. Potser jo també ho faria si en tingués...

En fi! segueixo explicant. Jo'burg té una altra semblança amb Catalunya i és el nombre d'habitants. Ella soleta té més de 7 milions d'habitants. Gairebé tots són negres; més del 80%. Està considerada una de les ciutats mes perilloses del món. I la veritat és que no m'extranya despprés de tot el que ha viscut, primer amb les mines d'or i diamants i després amb el sistema de l'apartheid. Dins d'aquesta immensa ciutat de quilòmetres i quilòmetres, hi ha zones que no tenen cap risc, zones on millor anar-hi de dia i zones on millor no anar-hi a no ser que hi puguis anar amb gent del país o una excursió programada. jo primer vaig pensar que això de les excursions programades eren una bestiesa, perquè semblava com si anessis al zoo, pero en comptes d'animals, vas a veure un barri on hi viu gent. Informant-me, he vist que no´es ben bé així (tot i que hi deu haver de tot), la gent d'aquests barris estan orgullosos que els turistes estiguin interessats pel seu modus vivendi, per la seva cultura, monuments, història... Per tant crec que haurem de fer el cop de cap i anar a visitar-los.

De moment coneixem la plaça Nelson Mandela, on hi ha una estatua del mateix Mandela unes 5 vegades més gran que una persona. Aquesta plaça està al barri de sandton, on estem allotjats. Aquest barri és nou. fa uns 10 anys, només hi havien plantacions, i ara hi han la majoria de les empreses i hotels, perquè a conseqüència de la fi de l'apartheid, el centre es va tornar molt insegur, i van decidir traslladar-se als afores. Per tant, podem dir que´es una zona de rics, però com tot esta molt distanciat, tampoc no se com passejar-m'hi.

Total, que de moment, no em conec res mes. Ah si! que els cotxes van per l'esquerra i tenen el volant a la dreta. quin liu!!!