19.04.12

SUDÀFRICA

Publicat a Sudàfrica | 16:51

Quan vaig començar aquest bloc, ara fa uns quants anyets, una de les intencions era explicar viatges que anava fent. Els viatges per a mi, són una part important de la meva vida.

Quan vaig conéixer al David, vaig veure que viatjar també era una part important per ell, i això em va agradar molt, perquè una passió com aquesta és molt gratificant si la pots compartir amb la teva parella. Una de les nostres converses apassionants era sobre viatges, on anar, com organitzar-los... i un tema que vam parlar molt va ser què faríem si l'enviaven a treballar per llarg temps a l'estranger. Comentàvem que si podíem marxar els dos, no ho dubtaríem ni un moment, perquè ens agradaria viure una experiència com aquesta.

No ha sigut tant fàcil com ho he explicat, perquè hi ha molts processos burocràtics que s'han de passar i molts sentiments contradictoris de la gent que deixes aquí (que no la deixes, però t'has de mentalitzar molt i molt que no la tindràs al costat durant un temps). Després de tot aquest procés, que ha estat esgotador, més mentalment que físicament, hem arribat a Sudàfrica, concretament Johanesburg. Sempre que haviem imaginat anar a l'estranger a treballar, ens venia al cap un país europeu, mai un país africà i molt menys l'últim país del continent africà. Bé, volíem experimentar què era viure en un país diferent al nostre, doncs aquest ho és. Almenys això creiem, perquè només fa un dia i mig que som aquí i no hem vist res. El David, la seva empresa i l'hotel i jo, només l'hotel. Però esperem poder explicar moltes coses d'aquesta ciutat i d'aquest país, perquè esperem veure'n moltes.

Per començar faré un petit tastet del país. Sudàfrica és un país 2 vegades i mitja mes gran que tot l'estat espanyol i té uns 48 milions d'habitans. Una cosa bona que té és que és una república (no té reis que vagin de cacera, i això que els elefants els tenen a prop), té 3 capitals oficials, Pretoria com a capital administrativa, Ciutat del Cap com a capital legislativa i Bloemfontein com a capital judicial. Molta gent considera Johannesburg com la capital econòmica, i possiblement sigui així, pero no és oficial. la moneda és el Rand, que equival a 0,10€, o dit d'una altra manera, 1 euro equival a 10 rands. El 80% de la població és negra, però jo em pensava que serien de color negre senegalès, però no, són cafè amb llet, per entendre'ns. L'altre 20% es reparteix entre blancs, indis i mestissos. Sudàfrica té 11 llengües oficials, i infinitat de dialectes. I molta gent, prop del 60%, viu per sota del llindar de la pobresa.

Bé, i per avui aixo és tot, que sinó, el pròxim dia no tindré res a dir.