06.12.07

LA FOTO D'AVUI: JO MATEIXA

Publicat a General | 22:23

He volgut penjar aquesta foto meva per parlar de l'època de Nadal i el que significa per la canalla. A mi m'encantava el Nadal. Encara em segueix agradant ara, tot i no tenir ja tanta màgia.

Quan ets petit té molt sentit el tió i els reis d'Orient. Que pensat amb cervell d'adult, podem pensar que els pobres reis ja tenen mèrit de venir desde l'Orient a portar regals als nens d'Occident.

Doncs bé, jo li donava tanta importància com qualsevol nen, al tió i als reis. Però hi havia un personatge del pessebre que em tenia el  cor robat. No, no era el caganer... Era el pescador. I és que durant les dues setmanes de les festes de Nadal, el pescador, cada dia pescava alguna cosa per mi. Quan em llevava, anava a visitar el pessabre i al primer que em mirava no era pas el nen Jesús, era el pescador. El que havia de fer era seguir el fil de pescar. I com tots els personatges de l'època de Nadal, el meu pescador també era màgic. No pescava peixos. Pescava gominoles. Cada dia, mentre duraven les festes, tenia una gominola per mi! (bé, i per la meva germana, evidentment). El dia de Nadal, el pescador pescava, també per art de màgia, com tot, un regal més gran. El fil era més llarg i el regal més gran.

Entendreu doncs, que amb tot això, tot i ser catalana, prefereixi el pescador al caganer...Tongue out