Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Ciutadans: el partit que vol apropiar-se del concepte de ciutadania.

erdrag | 15 Novembre, 2006 12:37

Des del dia de les eleccions que m’havia promès de no fer cap article al bloc sobre aquest nou partit polític. Avui, però, ho he de fer, ho necessito. M’explico: ahir a la nit, com gairebé cada dia, en ficar-me al llit m’agrada l’anàlisi de l’actualitat de la Mònica Terribas. Ahir l’entrevista era al president d’aquest partit, l’Albert Rivera, el titella de Boadella, Espada i companyia. Bé, més que una entrevista semblava un debat entre la periodista i l’entrevistat, ja que la Terribas hagué de respondre a diverses frases de Rivera que, senzillament eren mentida. Crec que la Mònica actuà amb una gran professionalitat periodística, fent rectificar en algunes coses a l’entrevistat, ja que per molt que tingui dret a dir el que vulgui, proclamar una mentida esperant si es fa veritat, és, com a mínim, repudiable.

Com a exemple de les mentides que arribà a dir: en començar l’entrevista el seu partit tenia 2.500 militants, en acabar-la, el nombre ja havia crescut fins als 3.400. Realment creixen aquests nois eh!
De la resta de mentides que arribà a dir, ja ni me’n recordo, però recordo anar-me’n a dormir molt empipat, ja que cada moment de l’entrevista feia un cop de puny detectant una mentida garrafal, intentant fer creure coses que no son a la gent per a decantar-los cap al seu cantó, al més punt estil de Le Pen, o de l’extrema-dreta de qualsevol país, amb la diferència que aquí aquests es diuen de centre-esquerra (serà que això de la paraula dreta no agrada al nostre país).

Pel que fa a la llengua dels mitjans de comunicació, defensà que a TV3 es parlés la llengua que volgués cadascú (periodistes i convidats), però també defensà en un altre moment que s’imposés un sistema en que es parlessin les dues llengües la mateixa estona, però sense arribar a un sistema de quotes. (algú m’ho pot explicar?). En canvi, per a la televisió espanyola, defensà el sistema de quotes actual, dient que ja és equilibrat entre les dues. (ah si?)

El que més nerviós em posà fou el tema de l’educació: es va atrevir a defensar un sistema de segregació lingüística (per tant, segregació cultural i d’origen familiar), però mentre ho explicava negava la segregació. Va afirmar que un conegut informe a nivell europeu ho avala, cosa totalment falsa, ja que aquest informe només diu que el millor és que els infants siguin educats en la llengua del territori. En canvi, no parlà dels elogis que la Unió Europea i diferents organismes de l’ONU han fet al sistema educatiu català pel que fa al tema lingüístic.

Bé, suposo que no he dit res de nou per a ningú, però és que necessitava dir-ho, necessitava expressar-ho.
Si fins i tot el Piqué va criticar els plantejaments d’aquest partit (suposo, es clar, per a desmarcar-se’n electoralment).

Ah! I no he comentat el nom. Un partit que es posa un nom per a apropiar-se del concepte de ciutadania per a contraposar-lo al concepte de política professional, deixa molt que desitjar, especialment pel fet que els partits polítics no haurien de criticar l’essència de la democràcia, que és el fet de la representativitat dels ciutadans.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb